Κηφισιά - Λαμία 1-1: Δίκαιη ισοπαλία με γκολάρες Λούμορ και Ακούνια (vids)

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Κηφισιά και Λαμία οι οποίες είχαν από ένα σουτ στο δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες «φυλούσαν» τα καλύτερα για το τέλος, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ακούνια στο 84' και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εκπληκτικό σουτ του Λούμορ στο 90' +5'!

Η Κηφισιά για δεύτερο διαδοχικό ματς βρέθηκε να χάνει στην Καισαριανή, όμως χάρη στο φανταστικό γκολ του Λούμορ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε τη Λαμία σε 1-1 και έσωσε ξανά στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος αλλά πήραν κεφάλι στο σκορ στο 83' κόντρα στη ροή του ματς με εξαιρετικό τελείωμα του Ακούνια. Μοιρασμένο ματς με αρκετές φάσεις και εν τέλει δίκαιο αποτέλεσμα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1. O Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία, με τους Μασούρα, Τσάπαν, Βαφέα, Λούμορ μπροστά του. Παρτενέρ του αρχηγού Παπασάββα στον άξονα ήταν ο Ιπαλίμπο. Μπιφουμά, Ίλιεφ και Κρισιούμα πίσω από τον Οζέγκοβιτς

Από την πλευρά του με 4-4-2 κατέβασε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος. Κοσέλεφ στα δοκάρια και οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος και Σίντκλεϊ στην άμυνα. Τόσιτς και Σλίβκα στα άκρα, Νούνιες - Σαντάνα στο κέντρο και Καρλιτος - Λόνγκο στην επίθεση

Καλύτερη η Λαμία, «έσπασε» το δοκάρι ο Τόσιτς

Η Λαμία είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο μεγαλύτερο διάστημα δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο της Καισαριανής. Μόλις στο 1ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους φάση. Αδράνεια της άμυνας της Κηφισιάς, ο Λόνγκο έστρωσε την μπάλα στον Τόσιτς, ο οποίος σούταρε πάνω στον Αναγνωστόπουλο

Η Λαμία έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 18ο λεπτό. Ο Τόσιτς κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση από τον Ίλιεφ, ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση του και τράνταξε το δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, ενώ στην επαναφορά ο Νούνιες έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Κηφισιά έκανε αισθητή την παρουσία της στο 33'. Ο Ίλιεφ βρήκε χώρο, κουβάλησε την μπάλα, δοκίμασε το πόδι του και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 37' ο Καρλίτος έκανε την κάθετη, ο Σλίβκα έβγαλε καλή σέντρα αλλά η κεφαλιά του Λόνγκο από καλή θέση μέσα από την περιοχή πέρασε παράλληλα με την εστία.

Η Κηφισιά απείλησε τελευταία στο πρώτο μέρος. Στο 45+2' ο Μπιφουμά έβγαλε την μπαλιά αλλά ο Οζέγκοβιτς δεν βρήκε «γεμάτα» την μπάλα μέσα στην περιοχή.

Άνοιξε το σκορ ο Ακούνια, λύτρωσε την Κηφισιά ο Λούμορ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Σαφώς καλύτερος ρυθμός, περισσότερες φάσεις και η Κηφισιά ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 49' ο Ίλιεφ έβγαλε έξυπνη πάσα, ο Κρισιούμα σούταρε αλλά ο Παπαδόπουλος έβαλε το μπλοκ. Στο 53' η Λαμία είχε την καλύτερη της φάση στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Λόνγκο σούταρε άστοχα από θέση βολής μέσα στην περιοχή και ο Καρλίτος δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι.

Στο 56' η Κηφισιά ισοφάρισε στα... δοκάρια. Ο Μασούρας βρήκε χώρο εκτός περιοχής, δοκίμασε το δεξί του και με σουτ - βολίδα σημάδεψε το οριζόντιο. Στο 56' η Κηφισιά ισοφάρισε στα... δοκάρια. Ο Μασούρας βρήκε χώρο εκτός περιοχής, δοκίμασε το δεξί του και με σουτ - βολίδα σημάδεψε το οριζόντιο. Στο 60' ο Οζέγκοβιτς βρήκε χώρο να εκτελέσει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε.

Ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε στη μάχη τον Τεττέι στο 65' και γύρισε τον σχηματισμό σε 4-4-2. Ο 22χρονος επιθετικός έκανε αισθητή την παρουσία του, καθώς στο 67΄απείλησε με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής και στο 68' έκανε την προβολή μετά από γύρισμα του Μπιφουμά αλλά ο Κοσέλεφ του είπε «όχι».

Κόντρα στη ροή του ματς η Λαμία προηγήθηκε. Στο 83' έπειτα από βαθιά μεταβίβαση και αδράνεια της άμυνας η μπάλα έφτασε στον Ακούνια, ο οποίος νίκησε τον Αναγνωστόπουλο με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από τη μικρή περιοχή.

Η Κηφισιά συνέχισε να πιέζει και στο τέλος δικαιώθηκε. Στο 90+4' ο Οζέγκοβιτς έσπασε την μπάλα προς τον Λούμορ, ο οποίος με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι του Κοσέλεφ και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Στην τελευταία φάση του ματς η ομάδα των Βορείων Προαστίων πήρε να πάρει το ματς αλλά το γυριστό σουτ του Κρισιούμα μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 90+6' αποβλήθηκε ο Ιπαλίμπο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

MVP: Εκ του αποτελέσματος ο Λούμορ ήταν ο «ήρωας» της βραδιάς. Ο Γκανέζος σε γενικότερο πλαίσιο τα πήγε καλά τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά με τις προωθήσεις και εν τέλει χάρισε το βαθμό στην ομάδα του με ένα φανταστικό γκολ που πάει για... κορυφαίο της αγωνιστικής

Στο ύψος του: O Λεωνίδας Βόκολος έβαλε στο ματς τον Ακούνια στο 82' και ο Ουρουγουανός τον δικαίωσε. Μόλις δυο λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ που έβαλε τη Λαμία σε θέση οδηγού και την έφερε μια ανάσα από το «διπλό». Από εκεί και πέρα ο Κρισιούμα ήταν δραστήριος για την Κηφισιά.

Αδύναμος Κρίκος: Και οι δυο ομάδες δεν είχαν σε καλή μέρα τα σέντερ φορ τους. Τόσο ο Οζέγκοβις όσο και ο Λόνγκο είχαν φάσεις για να βρουν δίχτυα αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάντως ο Σέρβος στο φινάλε ήταν αυτός που έστρωσε την μπάλα στον Λούμορ.

Γκάφα: Το «κραχτό» λάθος έλειψε από αυτό το ματς. Ίσως θα μπορούσαμε να σταθούμε στην εναέρια μονομαχία που χάνει ο Βαφέας στη φάση του γκολ, καθώς θα μπορούσε να είχε καλύτερη τοποθέτηση. Κατά τα άλλο ο Έλληνας στόπερ έκανε θετικό ματς.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Κατσικογιάννης σε μερικές φάσεις άφησε το σκληρό παιχνίδι και δεν έδωσε κάποια φάουλ για τις δυο ομάδες. Η πλευρά της Κηφισιάς ζήτησε δυο πέναλτι, όμως και τις δυο φορές ήταν απόλυτος στην κρίση του και το VAR τον δικαίωσε.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς με καλό ρυθμό στην Καισαριανή, φάσεις και αρκετά ισορροπημένο. Και οι δυο ομάδες μπορούν να λένε πως μπορούσαν να νικήσουν αλλά στο τέλος η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για τις προσπάθειες τους.

Κηφισιά(Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λούμορ, Τσάπαν, Βαφέας, Παπασάββας (88' Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλιμπο, Ίλιεφ (65' Τεττέι), Μπιφουμά (78' Αντερέγκεν), Κρισιούμα, Οζέγκοβιτς. Λ

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλει, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος (75' Παύλοβετς), Σαντάνα (79' Στάνκο), Νούνιες (82' Ακούνια), Σλίβκα, Τόσιτς (69' Μούλα), Καρλίτος (68' Τσιλούλης), Λόνγκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα