ΑΕΚ: Σκοπός το σερί νικών έως τη διακοπή!

ΑΕΚ: Σκοπός το σερί νικών έως τη διακοπή!

Γιώργος Τσακίρης
aek

bet365

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ μέχρι τις οκτώ Οκτωβρίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο στόχος των νταμπλούχων και οι πιο δύσκολες αποστολές εντός συνόρων (και με Άγιαξ για το Europa).

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της ΑΕΚ στον Βόλο και εκείνο το σημαντικό διπλό κόντρα στις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί στην αναμέτρηση, ο Ματίας Αλμέιδα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έρχεται διακοπή πρωταθλήματος. Τόνισε τότε μάλιστα πως είναι η πρώτη φορά που περίμενε και ανυπομονούσε για τη διακοπή! Προφανώς διότι είχε διαπιστώσει ότι έπρεπε να δουλέψει κάποια πράγματα και να περάσει χρόνος για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές του στις δικές του αγωνιστικές οδηγίες και να βγάλουν ξανά στο χορτάρι το πρόσωπο εκείνο, της ομάδας κυρίως, που αναγνώριζαν όλοι και της έδωσε δυο τίτλους.

Παράλληλα βέβαια ο τρόπος που γύρισε το παιχνίδι στον Βόλο η ΑΕΚ, με εκείνο το 2-3 που ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς (με παίκτη λιγότερο και ενώ βρέθηκε να χάνει και ισοφαρίστηκε σε δύσκολο σημείο), απογείωσε την πίστη όλων και την αυτοπεποίθηση μέσα στην ομάδα. Το 'χε ανάγκη αυτό το διπλό η πρωταθλήτρια Ελλάδας για να επανέλθει στους φυσιολογικούς αγωνιστικούς ρυθμούς.Και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας ματς της διαβολοβδομάδας των νταμπλούχων οι οποίοι μάλιστα είχαν την υποχρέωση να ανταπεξέλθουν σε αυτή (σ.σ.: τη διαβολοβδομάδα) έχοντας σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Απουσίες βασικών και σημαντικότατων ποδοσφαιριστών...

Η αρχή έγινε με τον Ολυμπιακό και το πρώτο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ομάδα του Αλμέιδα είναι εδώ και θα είναι φουλ ανταγωνιστική. Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τους «ερυθρόλευκους» στην Νέα Φιλαδέλφεια δίχως τον Λιβάι Γκαρσία και τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Δυο από τους πλέον σημαντικούς ποδοσφαιριστές στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι των νταμπλούχων όπως αναγνωρίζουν όλοι. Κι όμως κατάφερε να κυριαρχήσει στο πρώτο 20λεπτο με 25λεπτο, να προηγηθεί και να χάσει τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να βάλει βάσεις νίκης στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν από το πρώτο μισό του πρώτου 45λεπτου. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, βρήκε γκολ ισοφάρισης και έφυγε από την έδρα της ΑΕΚ με το Χ παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να πάρουν το ματς από το 78' και μετά!

Μόλις τέσσερις μέρες μετά ο Δικέφαλος έπαιξε στην Αγγλία με την τούμπανο και φορμαρισμένη Μπράιτον. Από όλους καταδικασμένη σε ήττα πριν καν αρχίσει το ματς. Η ομάδα του Αλμέιδα μπήκε στο γήπεδο των Γλάρων και κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: όχι μόνο να πάρει διπλό, αλλά να το κάνει με την υποχρέωση να σκοράρει τρεις φορές, ισάριθμες να προηγηθεί στο σκορ για να πάρει ιστορικό διπλό, αφού τις δυο ισοφαρίστηκε από δυο ατομικά λάθη που απέφεραν στην αντίπαλο δυο πέναλτι! Μια νίκη που ήρθε με σωστό ποδόσφαιρο, όχι ταμπούρι, με έξυπνο τρόπο ανάπτυξης, πίεσης και άμεσης μετάβασης όποτε η ομάδα ανακτούσε την κατοχή της μπάλας.

..

Τι θα φέρουν οι νίκες από δω και πέρα!

Αυτό το διπλό στο Μπράιτον ήταν ο προάγγελος και του διπλού, πολύ πιο εύκολα, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκεί απογειώθηκε και ξέφυγε σε άλλα επίπεδα η αυτοπεποίθηση των «κιτρινόμαυρων» και η πίστη στο πρότζεκτ του Πελάδο. Μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, ενός καλού αντίπαλου, βασικού ανταγωνιστή για το πρωτάθλημα, που πρωταγωνιστεί επίσης στην Ευρώπη, η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ μεγάλο διπλό και με πολύ πειστικό τρόπο. Τέτοιο που φανέρωσε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ των ομάδων στον πάγκο, στο ρόστερ, στα ποδοσφαιρικά τους ταβάνια... Μπορεί αυτό στο άμεσο μέλλον να μην αποδειχθεί, στη μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν ξεκάθαρο, για όσους αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο στα βασικά του δεδομένα...

Το από δω και πέρα όμως έχει σημασία για την ΑΕΚ. Διότι υπάρχει στόχος και σκοπός έως την επόμενη διακοπή για τον Δικέφαλο και αυτός δεν είναι άλλος από νίκες τέσσερις επιπλέον νίκες! Αρχή θα γίνει την Πέμπτη με αντίπαλο τον Ατρόμητο στην Νέα Φιλαδέλφεια όπου οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά φέτος αφού δεν το 'χουν καταφέρει με Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Αντβέρπ, Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό. Έπειτα υπάρχει το πιο δύσκολο ματς για το πρωτάθλημα έως τη διακοπή που είναι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη με το που μπαίνει ο Οκτώβριος (Δευτέρα στις 02/10 πιο συγκεκριμένα).

Δυστυχώς μετά την Κρήτη και πολύ σύντομα, με ταξίδι κοινώς ενδιάμεσα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άγιαξ, στις 05 του Οκτώβρη στην Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά το διπλό στην Αγγλία πρόκειται για το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ (μέχρι το επόμενο) αφού με νίκη φτάνει τους έξι βαθμούς, διατηρείται στην κορυφή του ομίλου και ανοίγει την ψαλίδα από την ολλανδική ομάδα (ίσως και από τις Μπράιτον και Μαρσέιγ ανάλογα το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα)! Πολύ δύσκολο εκεί να κρατηθεί και το μυαλό, στην αναμέτρηση κοινώς με τον ΟΦΗ, που είναι νωρίτερα. Οι υποχρεώσεις τελειώνουν με τον εξ αναβολής αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στην Νέα Φιλαδέλφεια στις 08/10...

Η σούμα στο τέλος αυτών των αναμετρήσεων μπορεί να σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ, μπορεί και τίποτα, αν και στην Ευρώπη και το Europa μια νίκη επί του Αίαντα και μια ισοπαλία στην Γαλλία μεταξύ της αγαπημένης Μαρσέιγ κόντρα στην Μπράιτον, θα ανοίξει το δρόμο ακόμη και για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Κάτι που αν πετύχει σε αυτόν τον όμιλο η Ένωση, στον οποίο κανείς δεν της έδινε τύχη, θα κλειδώσει και τη συμμετοχή της στους 16 της διοργάνωσης, του Europa League, διότι αυτό ισχύει στο ενδεχόμενο κατάκτησης πρωτιάς στη φάση των ομίλων του Europa! Αν δε ανταποκριθεί με νίκες και στο πρωτάθλημα, ανάλογα τα αποτελέσματα των υπολοίπων, ίσως να βρεθεί από πολύ νωρίς ξανά στην (δική της) κορυφή!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα