Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν με αέρα... ευρωπαϊκής νίκης

Newsroom
ελλαδα

bet365

Η 5η αγωνιστική ρίχνει την αυλαία της με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (25/09, στις 21:00) λίγες μέρες μετά τις ιστορικές ευρωπαϊκές τους νίκες.

Ο μεν επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ και πέτυχε μία ιστορική νίκη στην επιστροφή σε ευρωπαϊκό όμιλο. Η δε έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από την έδρα της Μπράιτον (2-3), κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και έδειξε έτοιμη για μεγάλα πράγματα εκτός συνόρων.

Λίγες μέρες μετά, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για το ντέρμπι της αγωνιστικής στη Stoiximan Superleague, με το οποίο πέφτει και η αυλαία της 5ης στροφής του πρωταθλήματος. Αμφότερες δεν αγωνίστηκαν στην 1η αγωνιστική και αυτή τη στιγμή, το «τριφύλλι» έχει κάνει το 3/3 ενώ η ΑΕΚ έχει μία νίκη και δύο ισοπαλίες μέχρι τώρα.

Αρχικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αϊτόρ, η οποία ανέφερε τον λόγο που έμεινε εκτός μέσα από το twitter. Παράλληλα δεν είναι στη διάθεση του έμπειρου κόουτς ούτε ο Βαγιαννίδης αλλά ούτε και ο Βέρμπιτς.

Αναλυτικά μαζί του θα έχει τους: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδη, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

Από την άλλη η ΑΕΚ πάει με αρκετές απουσίες στο ντέρμπι καθώς ο Αλμέιδα δεν θα υπολογίζει ούτε για αυτό το ματς, τους Βίντα και Μουκουντί. Παράλληλα εκτός θα είναι και ο Εχσάν Χατζισαφί μετά τον τραυματισμό που είχε στο παιχνίδι με την Μπράιτον.

Όμως, ο Αργεντινός προπονητής υπολογίζει για πρώτη φορά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, τον Αλεξάντερ Κάλενς. Αναλυτικά η αποστολή: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

Πρόγραμμα:

Σάββατο (23/09)

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1
Πανσερραϊκός-Λαμία 2-0

Κυριακή (24/09)

Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0
Άρης-Παναιτωλικός 3-0
Βόλος-Αστέρας Τρίπολης 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3

Δευτέρα (25/09)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (21:00, Cosmote Sports 1)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα