Άλεξ Κάλενς: Ο «ironman» της Νέας Υόρκης, οι μάχες με τον Πισάρο και η εθνική Περού (vids)

Ο Κάλενς είναι ο νέος στόπερ της ΑΕΚ

bet365

Ο Αλεξάντερ Κάλενς είναι ο παίκτης που θα ενισχύσει τη γραμμή των στόπερ στην ΑΕΚ και το Gazzetta ρίχνει φως στο βιογραφικό του Περουβιανού «ironman», όπως τον ονόμασαν οι φίλοι της New York City.

Αλεξάντερ Κάλενς. Ένα όνομα που δεν λέει πολλά στο ελληνικό κοινό, σε μια θέση που τα λέει... όλα για την ΑΕΚ.

Η Ένωση έψαχνε τον στόπερ που θα προσδώσει το απαραίτητο βάθος ενόψει της γεμάτης σεζόν που διανύει σε Ελλάδα κι Ευρώπη κι ο 31χρονος Περουβιανός είναι ο εκλεκτός του Ματίας Αλμέιδα, αποτελώντας κι επίσημα παίκτη του Δικεφάλου με τη μορφή δανεισμού αλλά και οψιόν αγοράς από την Τζιρόνα.

Δείγμα ότι δεν πρόκειται απλά για μια έκτακτη λύση ανάγκης, αλλά για μια κίνηση που μπορεί να λάβει μακροχρόνιο ορίζοντα. Κι αν ο Κάλενς επιβεβαιώσει το παρατσούκλι του από την παρουσία του στο MLS και τη Νέα Υόρκη (Ironman), αυτό θα είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

Η εξαετία καταξίωσης και τίτλων στη Νέα Υόρκη

Ο Αλεξάντερ Μαρτίν Κάλενς Ασίν, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε το 1992 στο Καγιάο, προάστιο της Λίμα κάνοντάς τα πρώτα του βήματα στην Sport Boys. Το 2011 έκανε το ταξίδι του στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρεάλ Σοσιεδάδ που τον ενέταξε στη β' ομάδα, αλλά την ευκαιρία να πάρει λεπτά στα πόδια του σε πρώτη ομάδα την άρπαξε το 2015 με τη μεταγραφή του στη Νουμάνθια της Segunda Division. Από εκεί, το καλοκαίρι του 2017 ήρθε η στιγμή της ποδοσφαιρικής του ωρίμανσης και καταξίωσης. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ως Νεοϋορκέζος.

Η μεταγραφή του στη New York City του βετεράνου τότε Νταβίντ Bίγια αποτελεί το σημείο τομής στην καριέρα του Κάλενς, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο μετά από σχεδόν έξι χρόνια όντας γνωστός σε όλους τους φίλους και τα media της ομάδας ως «Ironman». Για το πάθος και τη σκληράδα του, για την έφεσή του στα τάκλιν και τις καίριες τοποθετήσεις μα πάνω από όλα για την ευχέρειά του να πηδάει για κάθε μπάλα και να επεμβαίνει σε κάθε φάση που περνάει από τον δικό του χώρο δικαιοδοσίας. Ανάμεσα στις αρετές που ξεδίπλωσε στη Νέα Υόρκη ανήκει και το σκοράρισμα, με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα του 2022 στο οποίο πέτυχε πέντε γκολ σε 27 παιχνίδια.

Με τη γαλάζια φανέλα ο Κάλενς κατέκτησε δύο τρόπαια, το MLS Cup του 2021 και το Campeones Cup της επόμενης χρονιάς (Super Cup μεταξύ των Κυπελλούχων ΗΠΑ και Μεξικού), αποτελώντας τον τρίτο σε συμμετοχές (198) και τον 10ο σκόρερ (15 γκολ) στη σύντομη ιστορία του κλαμπ που ίδρυσε ο μητρικός όμιλος της Μάντσεστερ Σίτι το 2013. Μάλιστα, τα 80 παιχνίδια από αυτά τα έπαιξε μαζί με τον νυν παίκτη του Άρη, Ρόναλντ Ματαρίτα και τα 37 με τον πρώην εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Μιτρίτσα τη σεζόν 2019-20. Εκτός από τους παλιούς του συμπαίκτες που θα βρει στην Ελλάδα, όμως, ο Κάλενς αντιμετώπισε ως αντίπαλο κι έναν νέο συμπαίκτη του στην ΑΕΚ.

Οι κόντρες με την Ίντερ Μαϊάμι του Πισάρο

Ο Ροντόλφο Πισάρο αγωνίστηκε στο MLS με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι για δυόμισι χρόνια και σε δύο θητείες, συναντώντας αναπόφευκτα τον Κάλενς σε δύο μάλιστα αναμετρήσεις κόντρα στη Νέα Υόρκη.

Αμφότερες βρήκαν νικητή τον Περουβιανό. Το 2020 η Σίτι επικράτησε 1-0 στο πλαίσιο του τουρνουά «MLS is Back» και στο πρωτάθλημα του 2021 οι δυο τους αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με γηπεδούχο την Ίντερ και νικητές τους φιλοξενούμενους (1-3).

Το κεφάλαιο Περού

Ο Κάλενς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα της χώρας του το 2013, υπό τις οδηγίες του άλλοτε προπoνητή των Παναθηναϊκού, Ηρακλή, Ιωνικού αλλά και της Εθνικής μας, Σέρχιο Μαρκαριάν. Για να καθιερωθεί, όμως, χρειάστηκε να περιμένει ως το 2021, παίρνοντας έκτοτε σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Το κοντέρ του αυτή τη στιγμή είναι σταματημένο στις 37 συμμετοχές (1 γκολ) και αναμένεται να αυξηθεί από το τρέχον κιόλας παράθυρο των εθνικών ομάδων, καθώς αναμένεται να τεθεί στην αποστολή για το επερχόμενο παιχνίδι του Περού κόντρα στη Βραζιλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Με τους Ίνκας ο Κάλενς έχει αγωνιστεί στα τελευταία δύο Κόπα Αμέρικα (2019, 2021), όπου η χώρα του έφτασε και στα δύο μέχρι τον μικρό τελικό και την τέταρτη θέση. Το κεφάλαιο Εθνική αναμφίβολα παίζει μεγάλο ρόλο για τον νέο στόπερ της ΑΕΚ, ο οποίος ευελπιστεί μέσω της Ένωσης να βρει τα παιχνίδια που δεν έβρισκε στη Τζιρόνα (6 συμμετοχές στο β' μισό της περασμένης σεζόν) για να κρατήσει τη θέση του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα