ΠΑΣ Γιάννινα: Από μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά σε ευχάριστη έκπληξη των τριών πρώτων αγωνιστικών

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Μπορεί στα φιλικά να μην είχε και την καλύτερη εμφάνιση, ωστόσο στις 3 πρώτες αγωνιστικές της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα αν δεν είναι ομάδα έκπληξη, σίγουρα είναι από αυτές που έχουν ξεχωρίσει.

Η αλήθεια είναι πως το δείγμα που υπάρχει από τις ομάδες της Super League στην πρώτη διακοπή για τις εθνικές ομάδες είναι εξαιρετικά μικρό, καθώς μιλάμε για μόνο τρεις αγωνιστικές, ωστόσο υπάρχουν κάποιες που έχουν καταφέρει να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξαν στα φιλικά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία από αυτές. Οι Ηπειρώτες δεν είχαν κακή απόδοση στα ανεπίσημα παιχνίδια, αλλά στις 3 πρώτες αγωνιστικές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν επάνω τους πολλά βλέμματα. Όχι για την βαθμολογική συγκομιδή που δεν είναι και άσχημη με μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα, αλλά κυρίως για την εικόνα. Μια εικόνα που γεμίζει με αισιοδοξία τους πάντες για την δύσκολη συνέχεια.

ΠΑΣ - Παναιτωλικός

Ούτε κακός, αλλά ούτε καλός στα φιλικά

Όπως αναφέραμε στα φιλικά που έδωσαν οι Γιαννιώτες δεν είχαν και την φοβερή απόδοση, αλλά δεν τους λες και κακούς. Αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 με την Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ που αγωνίζεται στην 2η κατηγορία του πρωταθλήματος του Ισραήλ. Ισόπαλο ήταν και το πιο δυνατό φιλικό στην Πολωνία, αυτό κόντρα στην Κρακοβία (0-0), ενώ και απέναντι στον Πανσερραϊκό η ομάδα του Θανάση Στάικου είχε ακόμα μία ισοπαλία (1-1). Στο τελευταίο φιλικό ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό με 2-1. Ολοκλήρωσε δηλαδή τα παιχνίδια την προετοιμασία με 3 νίκες, μία ήττα και καμία νίκη, εκτός από το 11-0 επί της Ραντόμιακ που ήταν ουσιαστικά ξεμούδιασμα, ωστόσο αυτό δεν ανησύχησε σε καμία περίπτωση τον Στάικο που είχε δηλώσει πως η ομάδα του είναι σε σωστό δρόμο και πως σημασία έχουν τα επίσημα.

ΠΑΣ Γιάννινα

Άνετη νίκη στην πρεμιέρα, δεν έχασε στο Αγρίνιο, πάλεψε με το παραπάνω κόντρα σε Παναθηναϊκό

Και αν κρίνουμε από τα όσα έχουμε δει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο Θανάσης Στάικος είχε απόλυτο δίκιο. Όχι πως σημασία έχουν τα επίσημα, αυτό είναι δεδομένο και το λένε όλοι οι προπονητές, αλλά στο ότι η ομάδα του βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Μάλιστα αυτό το έδειξε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, όταν δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 3-0 τη νεοφώτιστη Κηφισιά στους «Ζωσιμάδες». Μια νίκη ψυχολογίας, αλλά και ουσίας, αν σκεφτούμε πως βασικός στόχος των Ηπειρωτών είναι να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν όσο πιο νωρίς μπορούν την σωτηρία τους.

Όπως σημαντική ήταν και η εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς τέρματα με τον Παναιτωλικό, σε μια αναμέτρηση στην οποία και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να κερδίσουν, ενώ και οι δύο έχουν παράπονα από την διαιτησία. Στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε τις πολλές τελικές, αλλά ανασταλτικά ήταν πολύ καλός με αποκορύφωμα τα 35 κλεψίματα. Έτσι κατάφερε να πάρει τον βαθμό κόντρα σε έναν αντίπαλο που ουσιαστικά έχει τον ίδιο στόχο.

Το καλύτερο πάντως παιχνίδι των «κυανόλευκων» και αυτό που τους κάνει να χαμογελούν περισσότερο παρά την ήττα, ήταν αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες» (0-1). Οι Γιαννιώτες ναι μεν ηττήθηκαν από τους «πράσινους» με 1-0, ωστόσο στο μεγαλύτερο διάστημα αν δεν είχαν τον έλεγχο, σίγουρα απειλούσαν περισσότερο από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Μπρινιόλι έκανε 4 αποκρούσεις, έναντι μόλις 1 του Κλέιμαν, ούτε το ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ουσιαστικά την πρώτη του τελική με τον Ιωαννίδη στο 61'. Αυτό έγινε γιατί ο Θανάσης Στάικος με το στήσιμο της ομάδας του είχε καταφέρει και να κλείσει τους διαδρόμους, αλλά και να απειλήσει όσο περισσότερο γίνεται τον μεγάλο αυτόν αντίπαλο.

ΠΑΣ Γιάννινα

Χαμόγελα, αλλά και τα κεφάλια κάτω για ακόμα πιο σκληρή δουλειά

Η καλή εικόνα ως τώρα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους στην ομάδα. Οι Ηπειρώτες θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και θα το κάνουν. Το υλικό υπάρχει που αν αποκτηθεί και ο Φαντιγκά θα γίνει ακόμα καλύτερο, διάθεση υπάρχει και μαζί και αισιοδοξία πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα συνεχίσει στον ίδιο καλό ρυθμό, αλλά θα τα πάει ακόμα καλύτερα στην συνέχεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα