Η υλοποίηση του σχεδιασμού του Ολυμπιακού και η διαμόρφωση του ρόστερ του

Η υλοποίηση του σχεδιασμού του Ολυμπιακού και η διαμόρφωση του ρόστερ του

Η υλοποίηση του σχεδιασμού του Ολυμπιακού και η διαμόρφωση του ρόστερ του

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα της υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έστω και με βήματα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν τα πιο γρήγορα, συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού του, έτσι όπως τον είχε προαναγγείλει.

Παίρνοντας παίκτες και έμπειρους, αλλά και νεαρούς, και φτιάχνοντας θεωρητικά πάντα, γιατί στο ποδόσφαιρο μόνο μέσα από τα παιχνίδια ξέρουμε, ένα ρόστερ, το οποίο μπορεί να στηρίξει την ομάδα, αν μπουν και τουλάχιστον δύο επιθετικογενείς που θα κάνουν τη διαφορά.

Έφερε, ιδίως αρχικά, παίκτες με παραστάσεις, όπως ο στόπερ Φρέιρε, ο κόφτης Ιμπόρα, ο ακραίος μπακ Κίνι, ο πλέι μέικερ Σκάρπα κι ο επιθετικός Ελ Καάμπι και σιγά σιγά άρχισε να φέρνει και πιο νέα παιδιά, με παρόν και μέλλον, όπως οι κεντρικοί χαφ Αλεξανδρόπουλος, Χέτσε και Χόλσγκροουβ (ο Σκοτσέζος που δόθηκε δανεικός στην Εστορίλ) , ο στόπερ Πορόζο, τώρα ο αριστερός μπακ Ορτέγκα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ισπανόφωνοι, κάτι που σε συνδυασμό με την παρουσία και ισπανικού τεχνικού τιμ, δίνει περισσότερες πιθανότητες για μία πιο εύκολη προσαρμογή των πιο νέων παικτών από τη Νότια Αμερική.

Κακά τα ψέματα, ίσως το πιο μεγάλο ερωτηματικό για παίκτες ιδίως μικρής ηλικίας που έρχονται στην Ευρώπη απευθείας από τη Λατινική Αμερική είναι αν και πότε θα εγκλιματιστούν. Στον Ολυμπιακό δεν έπιασε κανείς τέτοιος παίκτης. Ούτε οι Αργεντίνοι Λοβέρα, Σολδάνο, Νούνιες, Αρτσούμπι, ούτε ο Μπενίτες από την Παραγουάη, ούτε ο Μπόρχα από το Εκουαδόρ, ούτε ο Άλβες από την Ουρουγουάη, ούτε ο Πουλίδο από το Μεξικό, ούτε οι Ραμόν, Ντρασένα, Βιάνα, Λεονάρντο, Ντιόγκο από την Βραζιλία, έστω κι αν οι δύο τελευταίοι για μία σεζόν ο καθένας κάτι βοήθησαν. Άντε να πούμε ότι ήταν καλή μεταγραφή ο Αργεντίνος Μπελούτσι, που ήρθε όμως στα 25 του και κόστισε 6 εκ. Ευρώ για το 50% του.

hezze

Ο Ολυμπιακός με τον Χέτσε και τον Ορτέγκα κάνει μία σοβαρή επένδυση της τάξης των 8,5 εκ. Ευρώ. Οι παίκτες είναι καλοί κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Παίζουν τρία χρόνια βασικοί στις ομάδες τους, o Χέτσε ήταν εδώ κι ένα χρόνο αρχηγός της Ουρακάν, ο Ορτέγκα έχει φτάσει με τη Βέλεζ στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπεταδόρες και του Κόπα Σουνταμερικάνα. Είναι έτοιμοι παίκτες. Και με το «ισπανικό» περιβάλλον που θα βρουν στο Ρέντη μπορεί να δώσουν και δη πιο γρήγορα αυτά που μπορούν. Αρκεί να μην περιμένουμε από αυτούς να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Αυτό πρέπει να το κάνουν άλλοι, πιο πεπειραμένοι παίκτες.

Ο Χέτσε είναι ένας δεξιοπόδαρος αρκετά aggressive κεντρικός χαφ, που παίζει με την ίδια ευχέρεια εξάρι κι οκτάρι, έχει αρκετά καλή πάσα και…μύτη για γκολ, ιδιαίτερα μέσα από τη διαδικασία στατικών φάσεων, αν και δεν είναι πολύ ψηλό παιδί (γύρω στο 1μ80). Μπορείτε να δείτε εδώ κάποια γκολ του, σε ένα αφιέρωμα της αργεντίνικης Ole. Ο Ολυμπιακός με αυτόν ουσιαστικά αναπληρώνει το κενό του Χουάνγκ στο ρόστερ του, σε συνδυασμό με τον ερχομό και του Αλεξανδρόπουλου, συν την επιστροφή του Μαντί. Και δείτε και το βιντεάκι της Ουρακάν γι΄ αυτόν

Ο Ορτέγκα είναι ένας κλασικός αριστερός μπακ που παίζει όλη την γραμμή, δυναμικός και ενίοτε σκληρός (πέντε αποβολές), γρήγορος, επιθετικογενής κι όχι κοντός (1μ78) για ακραίος. Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι με τον Αργεντίνο θα κάνει αναβάθμιση στη θέση, καθώς αντικαθιστά τον (ένα χρόνο μεγαλύτερο του) Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο Αργεντίνος δημιουργικά είναι καλύτερος, δεν ξέρω όμως αν ισχύει το ίδιο στο αμυντικό κομμάτι…Με τον Ορτέγκα, πάντως, και το Ρόντινεϊ η ομάδα θα έχει φουλ επιθετικά μπακ, κάτι που της είχε λείψει. Παρεμπιπτόντως, ο αριστερός μπακ έπαιζε μέχρι και τις 30 Ιουλίου κι ο αριστερός μπακ μέχρι τις 8 Αυγούστου, άρα είναι σε καλή κατάσταση.

Με την επικείμενη υλοποίηση της μεταγραφής του Ορτέγκα, ο Ολυμπιακός ήδη έχει βάλει μπρος για την απόκτηση τόσο σέντερ φορ, όσο και εξτρέμ πρώτης γραμμής, κάτι που άλλωστε φαντάζει αναγκαίο απ΄ όσα έχουμε δει, με την ομάδα να έχει σκοράρει από μόνο ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι της με την Γκενκ και δη με τον Φορτούνη και τον Αλεξανδρόπουλο κι όχι με κάποιον φορ (Ελ Αράμπι, Ελ Κάαμπι) η, εξτρέμ (Μασούρα, Μπιέλ).

oly

Αυτή την στιγμή το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης

Ρόντινεϊ, Κίνι, Ανδρούτσος, Ορτέγκα (δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί), Ραμόν

Ρέτσος, Φρέιρε, Πορόζο, Ντόη, Μπα

Ιμπόρα, Χέτσε, Μαντί, Αλεξανδρόπουλος, Μπουχαλάκης

Φορτούνης, Σκάρπα, Καρβάλιο

Μασούρας, Μπιέλ, Βρουσάι, Μπρίνιτς

Ελ Αράμπι, Ελ Καάμπι, Αλγκασίμ

Είναι 28 παίκτες, από τους οποίους πάντως κάποιοι, νομίζω αρκετοί (ίσως και πέντε), τελικά δεν θα μείνουν, καθώς θα έρθουν μίνιμουμ άλλοι δύο-τρεις κι ο Μαρτίνεθ δεν νομίζω να θέλει να έχει ρόστερ με πάνω από 25 παίκτες. Να θυμίσω ότι είναι τραυματίες οι Χασάν (γυρίζει μετά από περίπου ένα-ενάμιση μήνα), Λάιντνερ και δεν υπολογίζονται οι Σισέ, Κουντέ, Ραντζέλοβιτς, Φαντιγκά, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Αλίγιαγκιτς κι ο Χουάνγκ.

Ο Κορεάτης που έγινε μαύρο πρόβατο με την συμπεριφορά του και για τον οποίο έγραφαν χθες στην πατρίδα του ότι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, και οι δύο μεγάλες ομάδες της Τουρκίας, η Γαλατασαράι και η Φενέρμπαχτσε, μαζί με Φράϊμπουργκ, Χόφενχαϊμ, Γκλάντμπαχ, Άιντραχτ, ίντερ, Νάπολι, Αταλάντα, Μόντσα!

Άσχετο: Είδατε ότι αυτό που έχω από την αρχή καταγράψει συνεχίζεται-έξι πλέον πέναλτι, το ένα πιο κρίσιμο και καθοριστικό από το άλλο, έχουν δοθεί υπέρ των άλλων ελληνικών ομάδων (ΠΑΟ δύο, ΠΑΟΚ δύο, ΑΕΚ ένα, Άρη ένα) στα φετινά καλοκαιρινά προκριματικά. Και ένα, επίσης κρισιμότατο, εις βάρος του Ολυμπιακού. Το πιο ωραίο-ο διαιτητής VAR που υπέδειξε τα πέναλτι στις καθυστερήσεις, μετα οποία προκρίθηκαν ο ΠΑΟ με τη Μαρσέιγ κι η ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είναι ο ίδιος, ο Άγγλος Στιούαρτ Άτγουελ!

Η φωτογραφία της ημέρας: Μπορεί να μην είναι φέτος στο πόστο του (γενικός αρχηγός) στην πρώτη ομάδα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει φύγει από τον Ολυμπιακό. Θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κλαμπ από κάποια άλλη θέση. Μπορεί στην Ακαδημία, μπορεί πάλι στην πρώτη ομάδα. Ο Μαρινάκης για τον Αβραάμ λέει πάντα ότι είναι «κύριος με κάπα κεφαλαίο, γνήσιος και πολύ καλό παιδί».

olympiacos

Κι ένα ωραίο βιντεάκι για τον Ρέτσο και την εμφάνιση του στην Γκενκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.