Άρης: Ο Γκρέι είναι ο πιο συνεπής από τους φορ που αποκτήθηκαν στην τελευταία πενταετία

Άρης: Ο Γκρέι είναι ο πιο συνεπής από τους φορ που αποκτήθηκαν στην τελευταία πενταετία

Γκρέι προπόνηση

bet365

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Λορέν Μορόν σηματοδοτεί νέα αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης του Άρη και το Gazzetta γράφει για τις επιδόσεις των προκατόχων του αλλά και τον Άντρε Γκρέι ο οποίος αποδείχθηκε πιο συνεπής από τους υπόλοιπους.

Προφανώς τα κριτήρια διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση καθώς μετράει και το μέγεθος της επένδυσης που αποφασίστηκε για τον καθένα από τους φορ. Το χαρακτηριστικό γεγονός της υπόθεσης είναι ότι κάθε καλοκαίρι ο Άρης προχωρά σε ισχυρή δαπάνη με την προσδοκία επίλυσης του διαχρονικού (… έτσι όπως εξελίχθηκε) ζητήματος στην κορυφή της επίθεσης αφού στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου εμφανίζεται μη ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών. Υπήρξαν και σεζόν μάλιστα στη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε δαπάνη τόσο το καλοκαίρι όσο και στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Ο Λορέν Μορόν προβλέπεται να γίνει ο πέμπτος (ισχυρά αμειβόμενος) φορ που επιστρατεύεται με αφετηρία το καλοκαίρι του 2018 αν και τότε οι «κίτρινοι» δεν είχαν προχωρήσει σε υπέρβαση για την προσέγγιση του Χαμζά Γιουνές. Στην πραγματικότητα, ο Τυνήσιος ήταν χαμηλότατα αμειβόμενος σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στις χρονιές που ακολούθησαν, μάλλον όμως τους «εξέθεσε» με τη συχνότητα που παρουσίασε στο σκοράρισμα. Για την ακρίβεια σκόραρε ανά 185 αγωνιστικά λεπτά καθώς μετά από ένα σημείο έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα υπό την έννοια ότι υπήρξαν πολλά παιχνίδια στα οποία προτιμήθηκε ο Νικολάς Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης.

Το όνομα του Γιουνές βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα καθώς στην κορυφή είναι ο Άντρε Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός άκουσε πολλά στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αναμφίβολα μέτρησαν τα δύο χαμένα πέναλτι στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» και κυρίως με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά είναι ο πιο συνεπής από κάθε άλλον σκοράροντας ανά 177 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Γκρέι

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο Άρης επένδυσε ένα ποσό της τάξεως των 2.4 εκατ. ευρώ (για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων) προσδοκώντας υψηλό βαθμό εκτέλεσης από τον έμπειρο φορ, ενώ οι ετήσιες απολαβές του Γιουνές ήταν συντριπτικά χαμηλότερες.

Ο Ιντέγε, ο Καμαρά και οι χαμηλές συχνότητες

Ο Μπράουν Ιντέγε μπαίνει στην ίδια συνομοταξία με τον Γκρέι καθώς αποτέλεσε την πρώτη ισχυρή επένδυση του Άρη της τελευταίας πενταετίας μ’ ένα συμβόλαιο περί των 550.000 ευρώ ετησίως. Ο Νιγηριανός δεν αγωνίστηκε στον ίδιο αριθμό αγώνων, δεν ήταν επίσης και ιδιαίτερα συνεπής καθώς βάσει των συνολικών λεπτών συμμετοχής του και των γκολ που σημείωσε, σκόραρε ανά 256 λεπτά. Τουλάχιστον η δική του επίδοση ήταν καλύτερη από αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον οποίον δόθηκε το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με κάθε άλλον φορ της τελευταίας πενταετίας. Ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο Μαυριτανός φορ δεν κουβαλούσε δα τη φήμη του δεινού σκόρερ αλλά του ποδοσφαιριστή ο οποίος κάνει αρκετές δουλειές στο γήπεδο με μια… μικρή αδυναμία στο σκοράρισμα. Αυτή μάλλον αποδείχθηκε μεγάλη καθώς το δικό του ποσοστό ήταν ένα γκολ ανά 297 αγωνιστικά λεπτά. Το κακό με τον 28χρονο φορ ήταν ότι συνήθως δεν βρισκόταν εντός της περιοχής προς βελτίωση του χαμηλού ποσοστού του.

Ο Ιντέγε

Ο Μήτρογλου του 1/135 και ο Λόπεθ με ένα γκολ σε 701 αγωνιστικά λεπτά!

Βάσει απολαβών, ο Κώστας Μήτρογλου πρέπει να μπει στη σχετική λίστα, δεν ισχύει το ίδιο όμως αν ληφθούν υπόψη οι συμμετοχές του και ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του καθώς δεν έπαιξε περισσότερα από 270 λεπτά! Ο πολύπειρος φορ σκόραρε με πέναλτι στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και με τον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά ελάχιστα λεπτά μετά από εκείνο το γκολ αποχώρησε τραυματίας. Θεωρητικά σκόραρε ανά 135 αγωνιστικά λεπτά, πρακτικά όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπόλοιπους γιατί πολύ απλά δεν έπαιξε.

Με χαμηλότερες απολαβές σε σχέση με τους υπόλοιπους – το διετές συμβόλαιο του Κριστιάν Λόπεθ προέβλεπε να εισπράξει όσα παίρνει ο Γκρέι για έναν χρόνο – ο Ισπανός φορ κατατάσσεται στα χαμένα αγωνιστικά στοιχήματα. Κι όμως, ξεκίνησε ιδανικά καθώς είχε σκοράρει στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος (2020-21) απέναντι στη Λαμία, κανείς όμως δεν περίμενε ότι εκείνο το γκολ θα ήταν και το μοναδικό του με τη φανέλα του Άρη. Και συνολικά αγωνίστηκε 701 λεπτά. Σύντομα χάθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Μάνο. Ο φιλότιμος Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα στην επίθεση καθώς σκόραρε ανά 278 αγωνιστικά λεπτά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα