Αυτοί που παίζουν στον ΠΑΟΚ κόντρα σε αυτούς που λείπουν

Αυτοί που παίζουν στον ΠΑΟΚ κόντρα σε αυτούς που λείπουν

Αυτοί που παίζουν στον ΠΑΟΚ κόντρα σε αυτούς που λείπουν

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο Gazzetta όσα ακολούθησαν του πρώτου αγώνα της χρονιάς, πράγματα πολύ σημαντικά για να βγουν συμπεράσματα για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Είχε… ψωμί το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη σεζόν. Όχι τόσο πολύ μέσα στο γήπεδο για ένα σύνολο που πραγματικά δοκιμάζεται, κάτι το οποίο θα εξηγηθεί. Τα γύρω-γύρω είχαν και έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Θα τα συνοψίσω σε ξεχωριστές παραγράφους και θα καταλήξω στο πιο βασικό συμπέρασμα όπως το έχω μέσα στο μυαλό μου.

- Ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Στεάουα ήταν οργανωμένος και καλύτερος του αντιπάλου, έστω και αν οι ασπρόμαυροι, παίκτη σαν τον Κομάν δεν έχουν! Βάσει εικόνας και ευκαιριών (όπως και του πέναλτι που δεν πήρε) ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει. Στο πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο, στο δεύτερο ξέσπασε όταν μπήκαν Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας.

- «Ο κόσμος στην Ελλάδα νομίζει ότι έχεις ομάδα σαν αυτή που παρουσίασες στο τελευταίο παιχνίδι» έχει πει ένας προπονητής και καλό θα είναι να θυμίσουμε σε όλους ότι… ναι, αυτό το ρόστερ έχει κενά, αλλά ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ είναι και δεν θα είναι αυτός στη σεζόν 2023-2024. Ειδικά ΑΝ περάσει την Μπεϊτάρ, γιατί εκεί είναι όλο το ζόρι…

- Μετά το τέλος του ματς μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Λουτσέσκου έγινε όσο κυνικός ή επιθετικός μπορούσε, συνάμα και ρεαλιστής: «Δεν είναι απλά αργά, είναι πάρα πολύ αργά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι, έχοντας το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου όπως θα το θέλαμε για να μπορούμε να προπονούμαστε έχοντας μπροστά μας τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βρισκόμαστε σε καθεστώς πίεσης, γιατί όπως είπα και πριν έχουμε αργήσει». Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι είπε στον ελληνικό Τύπο; (Θα σχολιάσουμε και τις άλλες δηλώσεις στους Ρουμάνους).

- Ο προπονητής του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε το… «πολύ αργά» σκεπτόμενος τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Αυτά ΜΟΝΟ υπάρχουν και αυτά κρίνουν τα πάντα. Γι αυτά προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ εντός γηπέδου, γι αυτά έπρεπε να προετοιμαστεί καλύτερα και εκτός γηπέδου, ΑΝ όλοι είχαν καταλάβει ότι η μισή χρονιά παίζεται το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζονταν ποιοτική αναβάθμιση σε συγκεκριμένο timing. Όχι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. ΚΑΙ τα δύο μαζί. Τώρα… «είναι πολύ αργά», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα θα αποκλειστεί.

- Είπε και κάτι άλλο κρίσιμο ο Λουτσέσκου: «Εγώ πρέπει να κρατάω ισορροπία και να στέλνω σωστά μηνύματα αυτοπεποίθησης στους παίκτες που έχω». Δεν γίνεται ΟΥΤΕ ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ούτε ΚΑΝΕΙΣ να απαξιώνει τους υπάρχοντες, επειδή δεν έχουν έρθει όσοι χρειάζονταν η ομάδα. Αν ο προπονητής βγει και φωνάζει κάθε μέρα ότι… «δεν έχω φορ» πώς στα κομμάτια θα πάει να παίξει με τον Μπράντον, τον Τζίμα και τον Γκορτετζιάνι; Ας μην πάει καθόλου! Προσέχει την ισορροπία μεταξύ της γκρίνιας, αλλά και της διαχείρισης των αποδυτηρίων από τα οποία σε λίγο καιρό θα ζητήσει να παίξουν ΚΑΙ γι αυτόν. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Ναι στην καταγραφή της πραγματικότητας με την αποτυχία στην ενίσχυση κατά το σωστό timing, όχι όμως και στην απαξίωση όσων θα μπουν να παίξουν για να κρατήσουν όρθιο τον ΠΑΟΚ. Αυτοί που παίζουν τώρα στα δύσκολα πρέπει να αποθεώνονται και όχι να νιώθουν σκουπίδια επειδή δεν ήρθαν κάποιοι άλλοι «καλύτεροι».

- Ο Ίνγκασον έφυγε και αυτό ήταν και είναι πλήγμα για την ομάδα που παίζει τη χρονιά της σε 20 ημέρες. Επειδή γράφονται και ακούγονται διάφορα και γι άλλους παίκτες που μπορεί και να έχουν δόση αλήθειας, ποιος είναι εκείνος ο οποίος θα ανοίξει σήμερα άλλο θέμα πώλησης και ποιος θα βάλει την υπογραφή του στη διάλυση της ομάδας που είναι ήδη σε οριακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση; Ας μην γινόμαστε κουραστικοί. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί σήμερα να παραχωρήσει άλλον παίκτη.

- Είχαμε χθες πολλές ερωτήσεις του στυλ… «αφού η ομάδα καίγεται για μεταγραφές, ο Μπότο τι κάνει στην Ολλανδία και δεν ασχολείται»; Είναι τόσο-μα τόσο δύσκολη η απάντηση και η εξήγηση γι αυτή την περίπτωση…

- Το θέμα Σαμάτα και Ράχμαν Μπάμπα δεν κόλλησε. Όπως όλα δείχνουν πρέπει να φθάσει και πάλι ΣΚ για να κινηθεί το σύμπαν και… κάτι να γίνει. Αν γίνει, γιατί ο Σαμάτα και η Φενέρ (με τεχνικό διευθυντή τον Μάριο Μπράνκο που ήταν στον ΠΑΟΚ) δεν καίγονται να σπεύσουν, ενώ ο ΠΑΟΚ… τσουρουφλίζεται και πάει ολοταχώς για δεύτερο σερί καλοκαίρι να παίξει τελικούς χωρίς βασικό φορ! Φοβερά πράγματα…

- Για να τα γράψουμε όλα για τον Λουτσέσκου και τις τοποθετήσεις του. Αυτονόητα τα περί αποτυχίας και καθυστέρησης στις μεταγραφές ενόψει καλοκαιρινών αγώνων, όχι όμως από τώρα να προδικάζουμε όλη τη χρονιά. Το… «δύσκολα θα πάρουμε τίτλο φέτος» θα το ξέρουμε τέλη Αυγούστου. Μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει πώς θα είναι ο ΠΑΟΚ τέλη Αυγούστου για να έχει και πιο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τους τίτλους.

Τελικά… Για τον ΠΑΟΚ όλοι ξέρουν και αντιλαμβάνονται ότι ξεκινάει μία πολύ δύσκολη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ φταίει γι’ αυτό! Τα πιο δύσκολα ματς όμως από όλα σε αυτή την σεζόν, θα είναι τα δύο πρώτα με τους Ισραηλινούς! Αν ο ΠΑΟΚ περάσει (που εγώ το πιστεύω και έχω εξηγήσει τους λόγους της αισιοδοξίας) η συνέχεια θα είναι πιο εύκολη. Παρά τα απίστευτα λάθη που γίνονται, ΑΝ ο ΠΑΟΚ περάσει τα πρώτα ματς, πολλά μπορεί να αλλάξουν μέσα στο γήπεδο. Για τα έξω δεν είμαι σίγουρος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.