Η άτυπη συμφωνία με τον Ρέαμπτσιουκ και το «νούμερο» που βάζει ο Ολυμπιακός

Η άτυπη συμφωνία με τον Ρέαμπτσιουκ και το «νούμερο» που βάζει ο Ολυμπιακός

Η άτυπη συμφωνία με τον Ρέαμπτσιουκ και το «νούμερο» που βάζει ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για τον Ρέαμπτσιουκ, τον Κίτσο και τον Κανός.

Τίμιος σε όλα του ο Ρέαμπτσιουκ. Τίμιος στην απόδοση του, εκεί γύρω στο «7», τίμιος και στις προσφορές που προκύπτουν για μεταγραφή του! Πάντα έχει!

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο όλο και κάποιο κλαμπ θα κτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού για τον αριστερό του μπακ. Το ίδιο έχει γίνει ήδη και στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο-και θα γίνει και σε μεγαλύτερο βαθμό. Διότι, οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν έναν παίκτη σε καλή ηλικία (25 στα 26), που παίζει κατά μέσο όρο 40-45 παιχνίδια τον χρόνο σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη (119 συμμετοχές, με 3 γκολ και 11 ασίστ), πολύ αθλητικό, με ποδοσφαιρική καταγωγή από το σχολείο της Πόρτο.

Δεν είναι ένας αριστερός μπακ με εκπληκτική ποιότητα, γι΄ αυτό και οι προσφορές που φτάνουν στον Ολυμπιακό είναι γύρω στα 3 με 4 εκ. Ευρώ, όμως πάντα υπάρχουν ομάδες που θα ζητήσουν τον διεθνή (41 φορές) με τη Μολδαβία άσο. Οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν αγοράσει πριν 2,5 χρόνια με 2 εκ. Ευρώ από την Πάσος Φερέιρα και το συμβόλαιο του δεν είναι από τα πιο υψηλά στο Ρέντη.

Αν αντιλαμβάνομαι σωστά, υπάρχει μία άτυπη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Όλεγκ, ότι ο σύλλογος δεν θα του κόψει τον δρόμο, αν κάποια στιγμή έρθει πάλι πρόταση από μία ομάδα στην οποία ο παίκτης θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του. Με μία προσφορά φυσικά που θα ικανοποιεί και τον Ολυμπιακό. Και το νούμερο απ΄ ότι κατανοώ είναι ένα: 5 εκ. Ευρώ.

Δεν μπορώ ακόμη να επιβεβαιώσω ότι Λιλ και Ναντ θέλουν τον Ρέαμπτσιουκ, όπως γράφτηκε χθες στη Γαλλία, όμως είναι αλήθεια ότι τον περασμένο χειμώνα είχαν φτάσει στον Ολυμπιακό επίσημες προσφορές από τη Γαλλία, όχι πολύ καλές, αλλά δεν θα τις έλεγε και κακές-όμως δεν είχαν γίνει δεκτές. Η Ναντ τον ξέρει βεβαίως τον παίκτη από τα παιχνίδια της με τους «ερυθρόλευκους» στη φάση των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι αν φύγει ο Όλεγκ, κάτι πάντως που μόνο σίγουρο δεν είναι, ο Oλυμπιακός έχει έτοιμη ατζέντα με έτοιμους αριστερούς μπακ…

Παρεμπιπτόντως, κι αφού μιλάμε για αριστερό μπακ: Ο Κίτσος από τον Ολυμπιακό στον Βόλο λοιπόν. Πώς και γιατί; Γιατί όχι!

Κίτσος

Στον Βόλο είχαν δώσει ο ΠΑΟΚ κι οι Παναθηναϊκός τον Κούτσια και τον Περέα και τώρα ο δεύτερος είναι στη Γερμανία (Στουτγκάρδη) με τον ΠΑΣ τελικά να κερδίζει 2,5 εκ. Ευρώ κι ο πρώτος στο MLS (Σικάγο Φάιρ), με τον ΠΑΟΚ να βάζει στο ταμείο του άλλα τόσα. Στον Βόλο εξελίχθηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Λύρατζης. Κι από τον Βόλο πουλήθηκε στην Ουτρέχτη ο Δουβίκας, πρώτος σκόρερ στο φετινό ολλανδικό πρωτάθλημα.

Άσχετο: Τι θα γίνει στην περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός κι η Νότιγχαμ βρεθούν στο εγγύς μέλλον στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση; Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, αυτόματα αποκλείεται από τη διοργάνωση η οομάδα που βρίσκεται χαμηλότερα στο ranking της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας-στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια η Φόρεστ. Πάντως, σύμφωνα με τελευταία ρεπορτάζ η ΟΥΕΦΑ θα επανεξετάσει σύντομα το θέμα των ομάδων που έχουν κοινό ιδιοκτήτη και που είναι πάρα πολλές πλέον.

Η ΟΥΕΦΑ, στο μεταξύ, δεν ανακοίνωσε προχθές μόνο τη διεξαγωγή του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ στη Νέα Φιλαδέλφεια για το 2024. Ανακοίνωσε και τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ για το 2025 στην Πολωνία, στο γήπεδο της Σλασκ Βρόκλαβ, ομάδας που απέφυγε τον υποβιβασμό για ένα πόντο από το πολωνικό πρωτάθλημα.

Η φωτογραφία της ημέρας. Με Ισπανό αθλητικό διευθυντή (Κορδόν) και Ισπανό προπονητή (Μαρτίνεθ), δεν θα κυνηγούσε ο Ολυμπιακός τη μεταγραφή Ισπανού παίκτη που είχε την περασμένη σεζόν; H κέντα είναι ότι ο Κανός θέλει στα 26,5 του να παίξει για πρώτη φορά στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού μόνο στην Αγγλία έχει παίξει κι ότι ειδικά τον δελεάζει η περίπτωση της Βαλένθια καθότι γεννήθηκε στο Νούλες, έξω από τη Βαλένθια.

Κανός

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.