Φαν Βέερτ: «Η ΑΕΚ και εγώ θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί»

Φαν Βέερτ: «Η ΑΕΚ και εγώ θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί»

Δημήτρης Βέργος
Ο Φαν Βέερτ στη φιέστα της ΑΕΚ

bet365

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Τομ Φαν Βέερτ έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην Ολλανδία, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως παρά το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον ίδιο από το εξωτερικό, τόσο αυτός όσο και η Ένωση θέλουν να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη χρονιά.

Ο Φαν Βέερτ παραχώρησε συνέντευξη στην ολλανδική ιστοσελίδα Voetbalzone όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το μέλλον του. Ο 33χρονος Ολλανδός επιθετικός της ΑΕΚ τόνισε πως το γεγονός της ευρωπαϊκής παρουσίας τον εξιτάρει και πως παρότι υπάρχει ομάδα από το εξωτερικό που έχει εκφράσει ενδιαφέρον, ο ίδιος θα ήθελε να συνεχίσει στην Ένωση, ενώ και οι κιτρινόμαυροι του έχουν μεταφέρει πως επιθυμούν να τον κρατήσουν.

«Θα παίξουμε στην Ευρώπη, συνεπώς θα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια. Αν είμαι καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης θα αγωνιστώ σε περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με πέρυσι. Θέλω να αποδείξω τι μπορώ να κάνω και σε διεθνές επίπεδο. Ξεκινάμε από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και ελπίζουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Η ΑΕΚ θέλει να με κρατήσει, κάτι που είναι ωραίο να το ξέρω. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αλλά δεν περιμένω να πάρω κάποια μεταγραφή. Θέλω να αποδείξω τι μπορώ να κάνω εδώ σε μια ολόκληρη σεζόν», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η πόρτα της Ολλανδίας είναι πάντα ανοικτή. Ίσως όχι για τη σεζόν που έρχεται, γιατί δεν το έχω στα πλάνα μου τόσο. Αλλά νομίζω πως θα ήταν ωραίο να μπορούσα να αγωνιστώ ξανά στην Eredivisie και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Αυτή τη στιγμή όμως ζω σε ένα ωραίο μέρος και είμαι καλά στην ΑΕΚ. Μπορώ να μείνω εδώ. Από την άλλη τα πράγματα κινούνται γρήγορα στο ποδόσφαιρο. Αν χρειαστεί να παίξω κάπου αλλού, η Ολλανδία είναι πάντα μια επιλογή».

Ο Φαν Βέερτ μίλησε για τη μεταγραφή του από τον Βόλο στην ΑΕΚ, για το πως περνάει στην Αθήνα αλλά και για την περσινή πρώτη του σεζόν με την Ένωση. «Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, ο Βόλος ήθελε να αποκομίσει ένα καλό ποσό από τη μεταγραφή. Διάφοροι σύλλογοι αποσύρθηκαν και τελικά μόνο η μεταγραφή σε ομάδα της Ελλάδας ήταν δυνατή. Στο τέλος η ΑΕΚ χτύπησε την πόρτα μου και ο Βόλος συναίνεσε στο να γίνει η μεταγραφή. για μένα ήταν ένα τεράστιο βήμα που ήθελα να κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος που προχώρησε. Συχνά οι οπαδοί της ΑΕΚ σε καταλαβαίνουν έξω, αλλά και οπαδοί τον άλλων ομάδων σε αναγνωρίζουν. Δεν το βρίσκω ενοχλητικό. Μάλιστα όταν είμαι σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ οπαδού της ΑΕΚ, τότε όλο και κάτι σε κερνάνε», σχολίασε και συνέχισε λέγοντας:

«Ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να έχω έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχαν στον Βόλο καθώς ως παίκτης πάντα θες να αγωνίζεσαι περισσότερο. Από την άλλη σε ένα σημαντικό κομμάτι της σεζόν έχασα αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού, κάτι που μου στέρησε τη δυνατότητα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι λογικό ο προπονητής να μην αλλάζει τα πρόσωπα σε μια ομάδα που παίζει συνεχόμενα παιχνίδια. Ευτυχώς στα λεπτά που αγωνίστηκα κατάφερα να κάνω καλή εντύπωση, κάτι που μπορεί να φανεί και από τα γκολ που σημείωσα. Έχω αυτοπεποίθηση ότι θα παίξω περισσότερο την επόμενη σεζόν. Γι' αυτό δουλεύω σκληρά τώρα για να ξεκινήσω τη σεζόν στην καλύτερη κατάσταση. Θα παίξουμε στα προκριματικά του Champions League που θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Ανυπομονώ να παίξω στην Ευρώπη».

Όσο για το πως έζησε τις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν, όταν η ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει στο τέλος τον τίτλο, αλλά και για την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena, είπε: «Παίζαμε με τον Άρη στο προτελευταίο παιχνίδι, ένα δύσκολο ματς. Ήμασταν δεύτεροι τότε στη διαφορά των γκολ και ήμασταν 1-0 πίσω στο σκορ. Κατάφερε να ισοφαρίσω σε 1-1 με ένα όμορφο τέρμα και μετά νικήσαμε 1-2. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εκείνη τη μέρα και ανεβήκαμε στην κορυφή μια αγωνιστική πριν το τέλος. Η ανακούφιση μετά από εκείνο το ματς ήταν τεράστια καθώς γνωρίζαμε ότι στο τέλος θα ήμασταν πρωταθλητές. Για μένα προσωπικά μετά από μια τέτοια σεζόν με τραυματισμούς, ήταν φοβερό το ότι αποδείχθηκα σημαντικός. Όταν νικήσαμε στο τελευταίο ματς κόντρα στον Βόλο, ο κύκλος ολοκληρώθηκε. Πραγματικά το χάρηκα. Για τους οπαδούς της ΑΕΚ το ποδόσφαιρο είναι η ζωή τους. Η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου στην Αθήνα ήταν ακόμα πιο τρελή. Τα ματς ξεκινούν πάντα δέκα λεπτά αργότερα λόγω του καπνού από τα καπνογόνα που εμποδίζουν την ορατότητα. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική στο νέο μας γήπεδο. Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά γήπεδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Είναι ευχαρίστηση ότι αγωνίζομαι εκεί. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής υπήρχαν 100.000 οπαδοί τριγύρω, αλλά μόνο 33.000 μπορούσαν να χωρέσουν στο γήπεδο. Αυτό τα λέει όλα».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα