Ο Αλμέιδα στην Αθήνα και τώρα... τρέχουμε!

Ο Αλμέιδα στην Αθήνα και τώρα... τρέχουμε!

Ο Αλμέιδα στην Αθήνα και τώρα... τρέχουμε!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επιστροφή του Πελάδο στην Αθήνα και όσα σηματοδοτεί αυτή στην καθημερινότητα των νταμπλούχων αλλά και στις μεταγραφικές της υποθέσεις και έχει υστερόγραφα...

Εδώ και ένα – δυο 24ωρα ο Ματίας Αλμέιδα επέστρεψε στη... βάση του, στην Ελλάδα βασικά από τις διακοπές του και την παρουσία του (μεταξύ άλλων) και στο Μεξικό, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πληροφορίες μου στο ρεπορτάζ, να έχουν τρέξει μία ταχύτητα πάνω όλα όσα απασχολούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός τεχνικός των νταμπλούχων φαίνεται ακόμη πιο... διψασμένος για την αγωνιστική σεζόν που έρχεται ενώ είναι πασιφανές ότι τον ίδιο τον εξιτάρει πολύ και η προοπτική της παρουσίας της ομάδας του σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης (και όχι μόνο), του Champions League.

Κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται από τις συνεντεύξεις που έδωσε στην πατρίδα του ο Πελάδο και υπογράμμισε ότι αποτελεί βασικό στόχο του ίδιου, εννοείται και του club που εκπροσωπεί, η παρουσία (και αν είναι δυνατό) της πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ελλάδας, στη φάση των ομίλων της κορυφαίας όλων διασυλλογικής διοργάνωσης. Εννοείται πως ο βαθμός δυσκολίας επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου είναι στον... Θεό, πρέπει και πάλι ο Δικέφαλος να κάνει υπερβάσεις σε επίπεδο πρόκρισης με τους αντιπάλους που θα 'χει μπροστά του, αλλά παίζει ρόλο και το γεγονός ότι θα συνιστά ίδια ομάδα, με συνέχεια και φυσικά χωρίς την πίεση της αποτυχίας στη σεζόν εφόσον δεν τα καταφέρει.

Γιατί το σημειώνω αυτό; Μα φυσικά διότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που 'χει εξασφαλισμένη, ότι και να γίνει στα προκριματικά του Αυγούστου, θέση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κοινώς υπάρχει δεδομένα ευρωπαϊκή προοπτική, είτε αυτή θα αφορά (και μακάρι) τους ομίλους του Champions League, είτε την επόμενη διοργάνωση, το Europa League, είτε τελικά στο Conference League και τους εκεί ομίλους που ήδη έχει κλείσει θέση η ΑΕΚ με την ολοκλήρωση της προηγούμενης εκπληκτικής -για εκείνη- και απόλυτα επιτυχημένης αγωνιστικής χρονιάς. Αυτό επέλεξα να το υπογραμμίσω γιατί είναι μεγάλη η πίεση σε μια ομάδα και στους ποδοσφαιριστές της να παίζουν παιχνίδια δίχως αύριο για την Ευρώπη.

Είναι κάτι που έχει στοιχίσει πολλές φορές στη χώρα μας, στις ομάδες που μας εκπροσωπούν, τόσο όσο και η χαλάρωση στα προηγούμενα χρόνια σε κληρώσει με βατούς αντιπάλους όπου όλοι θεωρούσαν και λειτουργούσαν (εδώ είναι και το σημαντικό λάθος) πως, εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν το εμπόδιο της ομάδας που 'χουν απέναντί τους, όπως η ΑΕΚ πρόσφατα (αλλά και όλες οι ελληνικές ομάδες) με την ομάδα από τα Σκόπια. Εκεί ήταν η αρχή του τέλους της σεζόν για τον Δικέφαλο και ας μη το 'χαμε τότε πάρει χαμπάρι. Διότι και η ομάδα άλλαξε μετά και το κίνητρο από πολλούς χάθηκε και το ένα λάθος – διαδέχτηκε το άλλο. Έχει λοιπόν τεράστια σημασία που 'χει εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή παρουσία σε ομίλους διοργάνωσης η Ένωση...

Η συμμετοχή και ο καθοριστικός του ρόλος στα μεταγραφικά!

almeida

Ωστόσο αυτά είναι για πιο μετά, αφού πάμε και Ολλανδία και ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας, στο τώρα και στο σήμερα η επιστροφή του Ματίας Αλμέιδα έχει τεράστια αξία για ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και στο κομμάτι του προγραμματισμού της καλοκαιρινής δουλειάς της ομάδας για 17 μέρες στην χώρα που επέλεξε από πέρυσι για να προετοιμάζει την ομάδα του ο Πελάδο. Εννοείται πως κάθε λεπτομέρεια σχετικά με αυτό το κομμάτι δουλειάς σε επίπεδο εγκαταστάσεων έχει ολοκληρωθεί μήνες τώρα, όπως και ο σχεδιασμός δουλειάς εκεί για να είναι έτοιμη η ομάδα και τα πρόσωπα που πρέπει, ενόψει των ευρωπαϊκών προκριματικών.

Σε αυτό έχει αφήσει πίσω έτοιμο έργο με κάθε λεπτομέρεια και ο Ομάρ Ζαρίφ που δεν θα είναι φέτος (και δεν θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο πρόσωπο όπως προκύπτει έως τώρα από το ρεπορτάζ). Αναφέρομαι στη συνεργασία που είχε για το πρόγραμμα προετοιμασίας τούτου του καλοκαιριού με τον Ματίας Αλμέιδα και τους υπόλοιπους αφού μαζί το δημιούργησαν και αυτό. Αν δεν υπήρχε άλλωστε το σοβαρό πρόβλημα από την οικογένειά του που τον υποχρεώνει να βρίσκεται στη πατρίδα του θα ήταν ακόμη ανάμεσά μας, διότι και εκείνος λάτρεψε όλη την εμπειρία στην Ελλάδα, αγάπησε τον Έλληνα και τη φιλοξενία του, καψουρεύτηκε την ΑΕΚ και όσα πέτυχαν όλα μαζί τα μέλη της... αγέλης του Αλμέιδα!

Η επιστροφή του Αργεντινού τεχνικού των νταμπλούχων θα φέρει και ουσιαστικές, ήδη το κάνει, εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα, πάντα σε άριστη επικοινωνία (που 'χει από πέρυσι και απογειώθηκε φέτος) και συνεργασία με τους Παναγιώτη Κονέ και τον Κουχάρσκι. Διότι ο ρόλος του Πελάδο είναι ουσιαστικός και απόλυτα σημαντικός. Δεν αναφέρομαι απλά στην έγκριση που δίνει για τις περιπτώσεις που θα προταθούν και με τη δική του (και μόνο) σύμφωνη γνώμη θα αποτελέσουν τις βασικές υποψηφιότητες για την κάθε θέση και τη σχετική λίστα με ονόματα που θα δημιουργηθεί, αλλά και τη συμμετοχή του στην ολοκλήρωση κάθε μεταγραφής. Να θυμίσω ότι το περσινό καλοκαίρι δεν υπήρξε περίπτωση ποδοσφαιριστή που να έφτασε στο παρά ένα για να 'ρθει στην ΑΕΚ και να μην είχε προσωπική επαφή μαζί του ο Ματίας Αλμέιδα...

Ο τεχνικός των πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδας συζήτησε με όλους όσοι ήρθαν τελικά στην Ένωση, πρόκειται για ουσιαστική συζήτηση και ξεκαθάρισμα δεδομένων. Πολλοί εξ αυτών πείστηκαν από τη συγκεκριμένη επαφή για την προοπτική της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα και φόρεσαν τελικά την κιτρινόμαυρη. Το ίδιο έχει γίνει ήδη και φέτος με την πρώτη προσθήκη των κιτρινόμαυρων, τον Πήλιο, ο οποίος ήταν κοντά στον Ολυμπιακό (κλεισμένος από τον περασμένο Μάρτιο σύμφωνα με τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει εύκολα με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο) αλλά εκείνος μετά την επαφή και επικοινωνία του με τον Πελάδο δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί περισσότερο και επέλεξε: ΑΕΚ...

opap_arena

Υγ: Απόλυτα δικαιολογημένος ο πανικός για τα διαρκείας της ΑΕΚ μετά την πρώτη χρονιά στην Opap Arena – Αγιά Σοφιά. Διότι ο κόσμος πέρασε μια σεζόν απόλυτα ευτυχισμένος και κυρίως γεμάτος από αυτό που έζησε και είδε, ακόμη και να μην ερχόταν το νταμπλ, πόσο μάλλον με την κατάκτηση και των δυο τίτλων. Αναμενόμενα παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος, των ανανεώσεων συγκριτικά με το περσινό αντίστοιχο διάστημα (της τάξης 35% όπως επισήμως ενημέρωσε η ΑΕΚ) και φυσικά το πιο σημαντικό να υπάρχει το φαινόμενο της αναμονής, διότι υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Δικέφαλου που έχουν στείλει και ενημερώσει την ΠΑΕ ότι αν προκύψουν θέσεις θέλουν να πάρουν διαρκείας!


Υγ2: Αυτό το πράγμα με το... ράδιο αρβύλα στην Ελλάδα δεν το 'χω καταλάβει ποτέ. Ειδικά τώρα την εποχή των social media. Καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιου οπαδού, όπως την έχουμε και εμείς με μεγαλύτερη λύσσα λόγω της δουλειάς μας, να βρει τη μεταγραφή που ψάχνει η ομάδα αλλά δεν έχει καμία σχέση με το να παρουσιάζουμε στόχους παίκτες που δεν υπάρχουν και να διαβάζουμε κιόλας ότι είναι στην Ελλάδα αυτός για λογαριασμό της ΑΕΚ. Όπως έγινε με τον Κιάερ της Μίλαν που 'χει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο, δεν προτάθηκε ποτέ και πουθενά ο διεθνής Δανός ποδοσφαιριστής και δεν ξέρω καν αν ψάχνεται να φύγει από την Μίλαν, στην Ιταλία πάντως δεν προκύπτει τέτοιο από τα σχετικά ρεπορτάζ! Το χειρότερο βέβαια δεν είναι οι φήμες του κόσμου αλλά οι βλακείες από ιστοσελίδες για το τίποτα που αναφέρουν «βόμβα» του τάδε ρεπόρτερ της εκάστοτε ομάδας, εδώ πάμε στο επίπεδο αλητείας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...