Τι ψάχνει η ΑΕΚ: Παραμονή Πινέδα, καλύτερους του Τζαβέλλα και (ίσως) του Άμραμπατ!

Τι ψάχνει η ΑΕΚ: Παραμονή Πινέδα, καλύτερους του Τζαβέλλα και (ίσως) του Άμραμπατ!

Τι ψάχνει η ΑΕΚ: Παραμονή Πινέδα, καλύτερους του Τζαβέλλα και (ίσως) του Άμραμπατ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί τις ανάγκες των νταμπλούχων, καταγραφεί τι ακριβώς ψάχνει (και έχει βρει αλλά όχι τελειώσει) στο... καλοκαιρινό παζάρι και έχει υστερόγραφα.

Όσο η δεύτερη προσθήκη της ΑΕΚ αναμένεται, είτε είναι τα σκαριά είτε όχι, τόσο η συζήτηση θα περιστρέφεται γύρω από τις ανάγκες της και πώς οφείλει να τις καλύψει. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς, έως την πρώτη μεταγραφή (αυτή του Πήλιου), άπαντες θα έπρεπε να έχουν διαπιστώσει προς σε ποια κατεύθυνση κινείται ο Δικέφαλος σε ότι αφορά στην ενίσχυση του, ήδη ανταγωνιστικού και επιβεβαιωμένα στο χορτάρι παρακαλώ, καλύτερου ρόστερ ελληνικής ομάδας. Εννοείται πως αναφέρομαι και εστιάζω στη σεζόν που η ΑΕΚ κατέκτησε τα πάντα με την επιστροφή της στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Σκοπός, στόχος, επιδίωξη είναι μια: να επιτευχθεί η αναβάθμιση του δυναμικού της ομάδας. Να ενισχυθούν οι νταμπλούχοι με ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έρθουν να απογειώσουν το υπέροχο ποδοσφαιρικό ...έργο που πρόσφεραν οι "κιτρινόμαυροι" του Ματίας Αλμέιδα και να το πάνε παραπάνω (και όχι παρακάτω όπως συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις). Άλλωστε αυτό απαιτεί και υποχρεώνει η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο στόχος της εισόδου στους ομίλους του Champions League. Είναι πασιφανές πως για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να πετύχεις κάτι τέτοιο απαιτείται αντίστοιχα ουσιαστική ενίσχυση!

Οι βάσεις έχουν ήδη μπει. Η ομάδα μένει η ίδια σε πολύ μεγάλο βαθμό κόντρα και στις αναποδιές που παρουσιάζονται συνεχώς. Ακόμη και στην περίοδο των διακοπών, όπως συνέβη με τον Πάολο Φερνάντες, για να μη ξεχνιόμαστε... Με το ίδιο αγωνιστικό στυλ και πρότζεκτ αφού ίδιος ευτυχώς θα είναι και ο προπονητής. Και όχι ένας που περιμένουμε να μας βγει: αλλά ο κορυφαίος όλων τη σεζόν που μας άφησε και ο οποίος οδήγησε την ΑΕΚ, από τις θέσεις εκτός Ευρώπης όταν την παρέλαβε, στο μυθικό νταμπλ παρουσιάζοντας ένα σύνολο που όμοιό του δεν υπήρχε και δεν απέδωσε το ποδόσφαιρο που έβγαλε αυτό, του Πελάδο, στο χορτάρι...

Το επόμενο κομμάτι είναι η αναβάθμιση του ...προϊόντος που διαθέτεις προκειμένου να παρουσιάσεις κατόπιν το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στο πολύ πάνω επίπεδο που στοχεύεις. Η διάθεση και η απόφαση για (επιπλέον) υπέρβαση στο οικονομικό υπάρχει. Έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του και έχει γνωστοποιηθεί στον Ματίας Αλμέιδα. Η υλοποίηση τρέχει και ας μη φαίνεται στους πολλούς αυτό, ούτε πέρυσι άλλωστε το ...βλέπαμε, η δουλειά για προσθήκες που θα φέρουν το ζητούμενο, έχει ολοκληρωθεί και είμαστε στη περίοδο υλοποίησης του σχεδίου των Αλμέιδα και Κονέ...

Στο τέλος πάντα το αποτέλεσμα θα μετράει!

Άμραμπατ με Πάολο Φερνάντες

Σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που θα αφορούν τον κεντρικό αμυντικό, μια σημαντική κίνηση για την επόμενη σεζόν της ΑΕΚ, αφού χαιρέτισε ο Γιώργος Τζαβέλλας για κάποιον πολύ συγκεκριμένο σκοπό: για να έρθει καλύτερος του, ένας στόπερ που θα δώσει στους νταμπλούχους μια επιπλέον βασική λύση για το παραπάνω επίπεδο που σημειώναμε πριν στο ίδιο κείμενο, γενικά αυτή είναι η απόφαση. Σε ότι αναζητεί ο Δικέφαλος πάει για καλύτερο από αυτό που είχε έως σήμερα. Βέβαια όλα αυτά θα φανούν στο χορτάρι και μόνο, πουθενά αλλού, εκεί που πάντα επιβεβαιώνεται ένα βιογραφικό άσχετα αν πριν ήταν σούπερ, ή άγνωστο (βλέπε Μουκουντί που ήταν ο κορυφαίος φέτος στόπερ του πρωταθλήματος σε μια ομάδα που έπαιζε άμυνα από το πρώτο τρίτο του αντίπαλού της).

Τι άλλο ψάχνει η Ένωση; να διατηρήσει φυσικά τον Ορμπελίν Πινέδα στο ρόστερ της με κάθε δυνατό τρόπο: όλα τα σενάρια παίζουν αν και οι νταμπλούχοι θέλουν να τον κάνουν δικό τους για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Έχουν σύμμαχο τον διεθνή Μεξικανό μέσο. Τον Ματίας Αλμέιδα που συνιστά και το πιο δυνατό χαρτί από όλα σχετικά με την πρόθεση του ποδοσφαιριστή, αλλά και τη σύζυγό του που λάτρεψε την Ελλάδα και την Αθήνα. Αναζητείται το deal με την Θέλτα και εδώ το έργο γίνεται δύσκολο, περίπλοκο και προμηνύει ότι θα ζήσουμε αρκετά ακόμη επεισόδια του σίριαλ του καλοκαιριού για την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα αφού μιλάμε για τον κορυφαίο όλων την περασμένη σεζόν!

Τι άλλο θέλουν οι κιτρινόμαυροι; εννοείται δύο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον Πάολο Φερνάντες, ακραίους επιθετικούς. Για την ακρίβεια προτού η κακή μοίρα χτυπήσει τον 25χρονο Ισπανό ακραίο μεσοεπιθετικό, ήταν δεδομένο μετά την επιθυμία του Άμραμπατ να επαναπατριστεί, ότι η ΑΕΚ πήγαινε για καλύτερο και του Ολλανδομαροκινού, ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα να παίζει και στα δύο φτερά της επίθεσης με την ίδια άνεση, μα κυρίως στα αριστερά, προκειμένου να μοιραστεί τη θέση με τον Γκατσίνοβιτς.

Τώρα αναζητεί δυο ακραίους επιθετικούς όπως σημείωσα παραπάνω, εξακολουθεί να καλοβλέπει την πιθανότητα να μείνει για μία ακόμη σεζόν ο αγαπημένος στην ΑΕΚ (σε όλους) Άμραμπατ και να αποκτηθεί ένας ακόμη που θα κάνει τη διαφορά όσο την έκανε ο Σέρβος άσος που αποκτήθηκε πέρυσι τέτοιες μέρες και αποτελούσε την πρώτη ...βόμβα - μεταγραφή (ρεροια αποδείχτηκε και στους αγωνιστικούς χώρους) της περσινής καλοκαιρινής περιόδου (σ.σ.: τον Γκατσίνοβιτς). Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ θα επιδιώξει μόνο αναβάθμιση κι αν αργεί τώρα για κάποιους, ας έχουν υπομονή, δεν αλλάζει από κανένα είδους πίεσης το αποτέλεσμα της δουλειάς που χει ήδη γίνει μήνες, για τους εκλεκτούς.

Διότι πάντα στο τέλος: το αποτέλεσμα θα μετράει!

Παγκόσμια Ημέρα Προσφυγιάς

Υγ: Τεράστια ημέρα ήταν αυτή που μας αφήνει για όλους εμάς που έχουμε μάθει από ιστορίες της οικογένειάς μας τι σημαίνει προσφυγιά. Η ΑΕΚ είναι μια τέτοια άλλωστε, όπως συνηθίζει να λέει ο κολλητός μου (και σύντομα κουμπάρος για να μη ξεχνιόμαστε) Άκης Γεωργίου, πρόκειται για τη μοναχοκόρη της προσφυγιάς! Ήταν υπέροχο αυτό που έγινε στα Σπάτα, που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης χωρίς να το διαφημίσει και να το φωνάζει, όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορία της, στη ταπεινότητά της και στο μεγαλείο της!

Υγ2: Ρε κάποιος να σταματήσει τον Χατζισαφί! Τα πήρε ΟΛΑ και δεν έφυγε για διακοπές ακόμη, που λέει ο λόγος, για να είμαι πιο σωστός. Πήρε και το Πανασιαρτικό Nations Cup και τώρα να ξεκουραστεί για να έρθει και να συνεχίσει από κει που έμεινε με την ΑΕΚ αφού συνιστά έναν εκ των πέντε πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών των νταμπλούχων στη σεζόν που πέρασε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...