Ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, τα 3,5 εκ. του Ονιεκούρου κι οι άλλοι 16 δανεικοί!

Ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, τα 3,5 εκ. του Ονιεκούρου κι οι άλλοι 16 δανεικοί!

Ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, τα 3,5 εκ. του Ονιεκούρου κι οι άλλοι 16 δανεικοί!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πολλά και διάφορα από τη λίστα των 17 δανεικών του Ολυμπιακού.

Ένα ολόκληρο ρόστερ δανεικών ποδοσφαιριστών έχει ο Ολυμπιακός. Μία δεξαμενή 17 ποδοσφαιριστών, μέσα από την οποία σίγουρα θα ήθελε να αντλήσει αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά οφέλη. Δηλαδή, παίκτες που θα τον βοηθήσουν ενίψει της νέας σεζόν, αλλά και παίκτες που θα τους πουλήσει για να ενισχύσει τα έσοδα του.

Αναφορικά με την πρώτη κατηγορία, και μιλώντας εντελώς θεωρητικά, αφού οι σχετικές αποφάσεις ανήκουν στον Κορδόν και στο νέο προπονητή, παίκτες όπως οι Ζίνκερναγκελ, Μαντί, Χασάν, Μπουχαλάκης κι ενδεχομένως κάποια νέα παιδιά, όπως οι Φαντιγκά και Κίτσος, μπορεί να δώσουν πράγματα. Αναφορικά με τη δεύτερη κατηγορία, ο Μαντί κι ο Ζίνκερναγκελ ίσως έχουν τη μεγαλύτερη τύχη για μία πώληση, ο πρώτος στην Ιταλία, έχοντας προίκα τα 21 παιχνίδια φέτος με τη Ρόμα κι ο δεύτερος στην κεντρική Ευρώπη, με την καλή παρουσία του και τα 10 γκολ του στο βελγικό πρωτάθλημα με την Σταντάρ Λιέγης.

Ρεαλιστικά, όμως, από ποιόν παίκτη μπορεί ο Ολυμπιακός να προσδοκάει τα περισσότερα έσοδα; Από τον Ονιεκούρου! Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να περιμένει έως τις 11 Ιουνίου, όταν και γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Μπασάκσεχιρ. Σε εκείνο το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» θα θέλουν νίκη της Φενέρ, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα βγει στην Ευρώπη, στο Κόνφερενς Λιγκ, η Άδανα Ντεμίρσπορ, που έχει εξασφαλίσει την 4η θέση της βαθμολογίας, 10 βαθμούς μπροστά από την 5η Μπασάκσεχιρ τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Πού κολλάει σε όλο αυτό ο Ονιεκούρου; Ο Νιγηριανός διεθνής εξτρέμ παίζει δανεικός στην Άδανα από τον Ολυμπιακό, αλλά οι δύο σύλλογοι έχουν γραπτή συμφωνία με την οποία δεσμεύεται η Άδανα να αγοράσει υποχρεωτικά τον Ονιεκούρου έναντι ποσού 3,5 εκ. Ευρώ σε περίπτωση κατά την οποία πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο! Έτσι, αν η Φενέρ πάρει το Κύπελλο, η Άδανα θα βγει στην Ευρώπη κι ο τουρκικός σύλλογος αυτόματα θα αγοράσει τον Αφρικάνο κυνηγλο, για τον οποίο λέγεται ότι έχει ήδη δώσει ένα εκ. Ευρώ στον Ολυμπιακό ως ενοίκιο για το δανεισμό του τη φετινή σεζόν.

Αντίθετα, δεν ισχύει η πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Μπόχουμ έχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς του Κούντε, επειδή εξασφάλισε την παραμονή της στην Μπουντεσλίγκα. Τέτοιος όρος δεν είχε συμφωνηθεί στο δανεισμό του Καμερουνέζου τον Ιανουάριο. Είχε γίνει μία τέτοια συζήτηση όμως ποτέ δεν αποτυπώθηκε στο χαρτί. Αυτό που εγγράφως είχε συμφωνηθεί είναι ότι εάν έπεφτε η Μπόχουμ δεν θα είχε δικαίωμα να ασκήσει την οψιόν αγοράς του.

kunde

Εξυπακούεται ότι τώρα η Μπόχουμ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει την (όχι υποχρεωτική) οψιόν αγοράς του Κούντε, πληρώνοντας στον Ολυμπιακό ένα ποσό γύρω στα 2 εκ. Ευρώ. Ωστόσο, πρόκειται για προοπτική που έχει ήδη αποκλειστεί από τη γερμανική ομάδα, με τον προπονητή της να δηλώνει ότι ο διεθνής κεντρικός χαφ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην Μπόχουμ. Εξ ου κι άλλωστε κι ο Κούντε έχει να παίξει βασικός εκεί από τις 25 Φεβρουαρίου, πάνω από τρεις μήνες…

Απίθανο μοιάζει, τουλάχιστον σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου, να επιχειρήσει κι η Ρόμα να αγοράσει τον Μαντί Καμαρά, είτε με την οψιόν αγοράς που έχει, είτε γενικά με κάποιο ποσό, καθώς ο μέσος του Ολυμπιακού παίζει στη Ρώμη μόνο όταν λείπουν πάρα πολλοί παίκτες λόγω τραυματισμών. Δεν ξέρω αν ο Μοντέστο θα τον έπαιρνε στη Μόντσα.

Η Σταντάρ Λιέγης θα ήθελε πολύ τον Ζίνκερναγκελ, όμως δεν έχει οψιόν αγοράς, προπάντων δε, δεν έχει οικονομική δυνατότητα να τον πάρει γιατί ο σύλλογος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Κατά την εκτίμηση μου, πρόταση για τον Δανό θα μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό από την Κλαμπ Μπριζ, τώρα που την ανέλαβε ο Νορβηγός Ντέιλα, προπονητή που είχε φέτος σε όλη τη σεζόν ο Ζινκ στην Σταντάρ, με τους δύο να γνωρίζονται καλά κι από την κοινή παρουσία τους στο νορβηγικό πρωτάθλημα…

Ο Χασάν είχε μία αρκετά καλή σεζόν στην Τουρκία, βγάζοντας 11 γκολ στην Αλάνιασπορ, ως συνέχεια μίας ανάλογης περσινής σεζόν, με επίσης 11 γκολ στην Κόνιασπορ. Το θέμα είναι ότι έχει αποδειχθεί ότι τον Αιγύπτιο φορ εύκολα τον δανείζονται, δύσκολα τον αγοράζουν…

hasan

Ο Ραντζέλοβιτς είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στη Ρωσία με την Ουράλ της Αγίας Αικατερίνης, με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ, αλλά εδώ και μήνες βρίσκεται σε μία διαρκή πτωτική πορεία, μέχρι που έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, καθώς είναι από τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς γκολ κι ασίστ!

Γεμάτη σεζόν είχε ο Κανέ στην Κύπρο με την Πάφο, η οποία όμως απέτυχε εντελώς στους στόχους της κι έτσι δεν δείχνει διατεθειμένη να πληρώσει τις 500-600 χιλ. Ευρώ που ζητάει ο Ολυμπιακός για τον διεθνή αμυντικό χαφ.

Ο Μπουχαλάκης παίζει συνήθως βασικός στην Κόνιασπορ, αλλά οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους αν θέλουν να τον κρατήσουν και δη με αγορά.

Ο Πέπε πήγε καλά στην Β΄ Ισπανίας, όμως η Καρταχένα έχει μηδέν μπάτζετ…

Ο Καρβάλιο έπαιξε συμπαθητικά στην Εστορίλ, που όμως δεν έχει οικονομική δυνατότητα να τον κρατήσει.

Η Αούστρια Βιέννης θα ήθελε να συνεχίσει να έχει τον Λάιντνερ, αλλά μόνο με τη μορφή δανεισμού.

Οι Αγκιμπού, Φαντιγκά, Λοβέρα, Νταμπό θα γυρίσουν από Ατρόμητο, Ιωνικό, Λεβαδειακό κι ο Κίτσος από την Ομόνοια, που σίγουρα θα είχε την επιθυμία να τον κρατήσει.

Γενικά, η αίσθηση που έχω είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 17 δανεικών του Ολυμπιακού θα είναι πίσω στο Ρέντη στις αρχές της νέας σεζόν. Θα τους δουν στο τεχνικό τιμ και μετά θα χρειαστεί οι επίσης περισσότεροι να φύγουν για αλλού, και πάλι.

Και μία παρατήρηση: στον πίνακα των 17 δανεικών, δεν υπάρχει κανένας στόπερ και κανένας δεξιός μπακ! Αντίθετα, υπάρχουν δέκα κεντρικά χαφ και δύο αριστερά μπακ…

Άσχετο: ο Ολυμπιακός την αξιοπρέπεια που έχει ως σύλλογος δεν την διαφύλαξε μόνο με τα αποτελέσματα του κόντρα σε Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ στο φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά ακόμη και με την εικόνα του Ολυμπιακού Β στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, όπου απέναντι στις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο έφερε ισοπαλίες με την Κηφισιά και τον Απόλλωνα, αλλά και νίκησε την Καλλιθέα. Κανένα δικαίωμα σε κανένα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.