Super League: Τα δεδομένα στους πλην «Big-5» πάγκους ομάδων της κατηγορίας

Newsroom
Super League: Τα δεδομένα στους πλην «Big-5» πάγκους ομάδων της κατηγορίας

bet365

Στη μεγάλη κατηγορία οι πλην «Big-5» που συνεχίζουν από πέρσι ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν τον προγραμματισμό τους από τη θέση του προπονητή και ήδη υπάρχουν σχετικές εξελίξεις.

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η Stoiximan Super League για το 2022/23 και σταδιακά στις ομάδες βάζουν τις «βάσεις» για την επόμενη σεζόν.

Εύλογα όλες ξεκινούν από τον πάγκο και το πρώτο κεφάλαιο που πρέπει να «κλείσει» είναι εκείνο του προπονητή, του ανθρώπου δηλαδή που θα πάρει τα «ηνία».

Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα για τους τεχνικούς που τελείωσαν τη χρονιά στους επτά πλην Big-5 που θα συνεχίσουν και του χρόνου στα «σαλόνια».

Κώστας Μπράτσος (Βόλος)

 Κώστας Μπράτσος (Βόλος)

Βάλντας Νταμπράουσκας (ΟΦΗ)

Βάλντας Νταμπράουσκας (ΟΦΗ)

Κρις Κόουλμαν (Aτρόμητος)

 Κρις Κόουλμαν (Aτρόμητος)

- (Αστέρας Τρίπολης)

 - (Αστέρας Τρίπολης)

Θανάσης Στάικος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Θανάσης Στάικος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

 Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

Λεωνίδας Βόκολος (Λαμία)

Λεωνίδας Βόκολος (Λαμία)

Μετά την πρεμιέρα ανέλαβε «υπηρεσιακός», για 3η φορά στην καριέρα του στην ομάδα, και οδήγησε το Βόλο στην εξάδα και τα play-offs. Στο Πανθεσσαλικό «πάλεψαν» ακόμη και για την ευρωπαϊκή τους έξοδο και η σεζόν κρίνεται, εύλογα και λογικά, απολύτως πετυχημένη.

Αυτόματα ο 46χρονος πήρε το «χρίσμα» και για την επομένη και θα «τρέξει» το πρώτο του καλοκαίρι ως «αφεντικό» σε ένα club, όπου μάλιστα «μετρά» ρεκόρ 19-16-28.

Επίδοση που αποτυπώνει πως έχει έντονο... παρελθόν μαζί του και σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται για rookie.

Πιθανότητες παραμονής: 100%

Ανέλαβε τον ΟΦΗ εκ των ουραγών και επί ημερών του όχι μόνο δεν απειλήθηκε με υποβιβασμό, αλλά και τον οδήγησε στην 7η θέση. Ενδιάμεσα μάλιστα οι Κρητικοί έπαιξαν και καλό ποδόσφαιρο.Ο Λιθουανός «τρέχει» πλέον σερί 9-8-7 στο Ηράκλειο και δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Στο «Γεντί Κουλέ» τον θέλουν, εκείνος έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες στην ομάδα και η μόνη περίπτωση να μη βρίσκεται και του χρόνου στο club είναι να προκύψει ενδιαφέρον από κάποιο top class σύλλογο, να τον καλύπτει και παράλληλα καλύψει (και) το buy-out του.

Πιθανότητες παραμονής: 100%

Ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της περασμένης σεζόν (Ιανουάριος 2022) και σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Ατρόμητος κινδύνευε με υποβιβασμό. Τελικά τον οδήγησε σε μία άνετη παραμονή και φέτος με τον Ουαλό στο «τιμόνι» το club τερμάτισε στην 8η θέση (2η των play-outs).

Με ρεκόρ 16-18-20 σε όλες τις διοργανώσεις, είναι «ανοικτό» αν θα συνεχίσει, με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ αυτού του ενδεχόμενου.

Ισως και οι δύο πλευρές αναζητήσουν κάτι διαφορετικό.

Πιθανότητες παραμονής: 30%

Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν τη σεζόν με τον Γιάννη Δουβίκα στον πάγκο τους, αλλά από την πρώτη στιγμή έκαναν γνωστό πως πρόκειται για μία προσωρινή λύση. Ετσι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε επαφές με τον Μίλαν Ράσταβατς και ο Σέρβος κόουτς που κρατούσε και παλαιότερα τα «ηνία» προβάλει ως ο βασικός τους στόχος.

Το ζήτημα με τον 50χρονο βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά και τις επαφές που υπήρξαν πρόσφατα και το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει. Οπως φαίνεται θα «χαλάσει» μόνο εάν υπάρξει ομάδα από το εξωτερικό που θα τον δελεάσει.

Πιθανότητες συμφωνίας: 70%

Ο 43χρονος ήταν το μεγάλο «στοίχημα» του αείμνηστου Γιώργου Χριστοβασίλη, καθώς το περασμένο καλοκαίρι του «έδωσε» τα κλειδιά και τον στήριξε ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι κινδύνεψε έμεινε τελικά στη μεγάλη κατηγορία και πλέον εκείνος ετοιμάζεται για τη 2η σεζόν του ως «πρώτος προπονητής».

Μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο τιμ του «Αγιαξ της Ηπείρου» αλλά κολύμπησε στα βαθιά, δεν... πνίγηκε και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα κουβαλά στην πλάτη (και) 34 παιχνίδια εμπειρίας.

Πιθανότητες παραμονής: 100%

Από μία «περίεργη» σεζόν προέρχεται ο Παναιτωλικός και παρότι στις αρχές το πρόσημο ήταν «πολύ» θετικό, το φινάλε των «κυανοκίτρινων» στα play-outs ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό.

Σίγουρα στο Αγρίνιο υπήρξαν και άλλα, εξωαγωνιστικά ζητήματα που «μέτρησαν» και πλέον είναι ανοικτό το τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιάννη Αναστασίου και την επόμενη ημέρα στον πάγκο τους.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές διατηρούν άριστες σχέσεις και θα αποφασίσουν τι είναι το καλύτερο για εκείνες.

Πιθανότητες παραμονής: 50%

Ο 53χρονος ανέλαβε τον σύλλογο στα μέσα του Φεβρουαρίου και ενώ βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και απειλούνταν άμεσα με υποβιβασμό. Μάλιστα στο ντεμπούτο του γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως έκτοτε «έτρεξε» στην κατηγορία ρεκόρ 4-5-1, έχασε μόνο στο Ηράκλειο και χάρις στο χιτσκοκικό 2-2 της Νίκαιας, οδήγησε το club στην παραμονή του.

Αυτόματα το έργο του κρίνεται και εύλογα πετυχημένο και θα συνεχίσει στο «Αθανάσιος Διάκος». Επίσημα οι πιθανότητες παραμονής του είναι 99% αφού δεν έχει ανακοινωθεί, ουσιαστικά όμως πρόκειται για 100% «κλεισμένο» deal.

Πιθανότητες παραμονής: 100%