Η ΑΕΚ το φαβορί, ο ΠΑΟΚ το (ισχυρό) κίνητρο!

Η ΑΕΚ το φαβορί, ο ΠΑΟΚ το (ισχυρό) κίνητρο!

Η ΑΕΚ το φαβορί, ο ΠΑΟΚ το (ισχυρό) κίνητρο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον τελικό που πλησιάζει και εξηγεί γιατί η ομάδα του Λουτσέσκου θα βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές που είναι όμως το φαβορί και έχει υστερόγραφα...

Ξεκινήσαμε και την αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Κυπέλλου Novibet το οποίο σκόπιμα επιχείρησαν (και κατάφεραν) το σύστημα, η εξουσία, η αστυνομία να απαξιώσουν, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε σε ματς που αντί για γιορτή θα είναι προπονητικού χαρακτήρα. Όπως και να 'χει βέβαια κρίνει τίτλο και αφού το εμπεδώσουμε αυτό αντιλαμβανόμαστε και τη σημασία και αξία των 90 λεπτών. Προσωπικά βέβαια δεν βρήκα τόσο σημαντικό κίνητρο για να με κάνει να ταξιδέψω ξανά στον Βόλο για να ζήσω live τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Απόλυτα συνειδητά επιλέγω να είμαι στην Αθήνα, να βρεθώ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, να ζήσω με ρυθμό και πάθος τον τελικό και όσα συμβούν σε αυτόν...

Είναι λίγο δύσκολο να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ έστω αν είναι σωστή η επιλογή μου, ή έστω λανθασμένη, αλλά είναι σίγουρα εύκολο να καταλάβω προτού το ζήσω ξανά, πόσο άθλιο θα είναι να βρίσκομαι σε ένα άδειο γήπεδο για έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου. Δεν υπήρξαν καν δεύτερες σκέψεις στο κεφάλι μου σχετικά με την απόφαση αυτή. Το ποδόσφαιρο υπάρχει -και οι ομάδες ως εκ τούτου- για τον κόσμο τους, για το κοινό, χωρίς αυτό δεν έχει καμία αξία και ουσία, μόνο για το στοίχημα, τους χορηγούς, δεν αξίζει και αυτό το εμπεδώσαμε ΟΛΟΙ στη διάρκεια της πανδημίας όπου όσα ματς είδαμε δίχως την παρουσία (υποχρεωτικά) κόσμου ήταν απογοητευτικά (όχι σε ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά γενικά).

Τέλος πάντων μικρή σημασία έχει τι θα κάνω εγώ και ο κάθε ένας από εμάς. Σημασία έχει ότι με όσα προηγήθηκαν λίγο έλειψε να το ξεχάσουμε ότι υπάρχει και ένας τελικός Κυπέλλου Novibet. Ειδικά στην ΑΕΚ όλοι όσοι είμαστε γύρω και έξω από την ομάδα, διότι μέσα σε αυτή υπάρχει ο Ματίας Αλμέιδα και όλος ο οργανισμός, που έχει λειτουργήσει άριστα προκειμένου να ξέρουν όλοι τι έρχεται, πόσο μεγάλο και σπουδαίο είναι. Όμως έχοντας περάσει μια εβδομάδα από το διπλό στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη και πλέον άλλη μία από την ονειρική φιέστα στην πόλη της ΑΕΚ, αλλά και έχοντας εκλογική διαδικασία τούτο το διήμερο που πέρασε, είναι λογικό εκτιμώ να 'χει φύγει λίγο από το μυαλό όλων μας το Κύπελλο!

Σήμερα μπαίνουμε στη λογική να το σκεφτούμε, να το φέρουμε ζεστά στο μυαλό μας, ή πιο σωστά εγώ, διότι για μένα μπορώ να γράψω και να εκφράσω ίσως μερικούς ακόμη που 'χουμε συζητήσει και το βλέπουν κι εκείνοι όπως κι εγώ. Μιας και αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία, είχαμε και το φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, αναμφισβήτητα κακή Κυριακή να είσαι φίλος του Σύριζα και των «ερυθρόλευκων», όχι ότι μας απασχολεί οπότε πάμε παρακάτω. Τουλάχιστον όπως διαβάζω για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν κρίμα (όχι άδικο) αφού λένε ότι ήταν η καλύτερη, όμως επειδή γνωρίζω καλά από τέτοιες αναγνωρίσεις, καλύτερα να 'ταν χειρότερη και να το σήκωνε...

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Κύπελλο...

aek_paok

Ας εστιάσουμε τώρα όμως αποκλειστικά στον τελικό Κυπέλλου Novibet που απασχολεί και πολύ περισσότερο κόσμο εντός συνόρων απ' ότι τα παραπάνω γεγονότα και δη οι εκλογές όπου ο κόσμος αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να πράξει κάτι για το μέλλον του (όπως αποδεικνύει η αποχή που έφτασε το 40%, καμία τύχη και ελπίδα γι' αυτόν τον τόπο). Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και φυσικά όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό. Κι αυτό διότι παίζεται το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League με τους «ερυθρόλευκους» να το κρατούν στα χέρια τους τούτη την ώρα και τον ΠΑΟΚ να θέλει να τους το αρπάξει μέσα από τον τελικό Κυπέλλου.

Εννοείται πως αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας της Τούμπας είναι να κατακτήσουν τρόπαιο πρωτίστως και να κλείσουν έστω με θετικό τρόπο μια κακή για αυτούς σεζόν. Μπορεί να γνωρίζουν ότι δεν είναι το φαβορί απέναντι στους πρωταθλητές, όμως είναι επίσης αλήθεια ότι έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο, αφού εκτός από το να μετριάσουν την αποτυχία της σεζόν τους και να την κάνουν θετική στην ολοκλήρωσή της, θα εξασφαλίσουν και το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα τους δώσει επιπλέον χρόνο να φτιάξουν την επόμενη χρονιά. Σε αντίθετο σενάριο τα προβλήματα θα είναι πολλά περισσότερα, ίσως και οι εξελίξεις που θα προκληθούν, αλλά και γενικά το κλίμα εσωστρέφειας.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να 'χει μεγαλύτερο κίνητρο από την ΑΕΚ όμως από την άλλη ο Δικέφαλος με τον Αλμέιδα στο τιμόνι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Novibet. Είναι κάτι που θαρρώ αναγνωρίζουν όλοι. Ένα γεγονός άλλωστε που 'χει αποδειχθεί και σε όλες τις συναντήσεις των δυο ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν που διανύουμε. Να υπενθυμίσω εδώ ότι η Ένωση επικράτησε στα τρία από τα τέσσερα μεταξύ τους ματς και στα τρία αποδεικνύοντας ότι ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα: προπονητή, αγωνιστικό χώρο, πρωταγωνιστές στο χορτάρι και από τον πάγκο. Ακόμη και στο ένα ματς που έχασε η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και δεν άξιζε να ηττηθεί στην Τούμπα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει προτού παίξει. Αντιθέτως... Η ομάδα του Λουτσέσκου στα καλά της βράδια – ματς, κατά τη προσωπική μου άποψη, είναι καλύτερη σε αγωνιστική εικόνα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, πιο ορθόδοξο ποδοσφαιρικό σχέδιο, άλλωστε έχει τον προπονητή (όσο και να τον αντιπαθώ) που παρουσιάζει πιο ελκυστικά ποδοσφαιρικά πρότζεκτ από τους αντίστοιχους στους πάγκους των ομάδων που προανέφερα. Επίσης πνευματικά νομίζω ο Λουτσέσκου γνωρίζει να ετοιμάζει καλύτερα τις ομάδες του για τέτοια ματς. Όπως και να 'χει όμως επιμένω ότι η ΑΕΚ είναι ο φαβορί, θα εξαρτηθεί από την ίδια και τη δική της απόδοση ο νικητής του τελικού και πρέπει να πάρει ξανά κεφάλι στους τελικούς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ μιας και με τους τρεις που έχασε πρόσφατα ήρθαν στο 3-3 μεταξύ τους...

aek_olympiakos

Υγ: Σε λίγες ώρες αρχίζει ο τρίτος τελικός της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για το χάντμπολ στην έδρα της Ένωσης. Ο Δικέφαλος θέλει να κάνει το 2-1 και να 'χει ένα ακόμη επιπλέον... μαξιλαράκι αν δεν πάνε πάλι καλά τα πράγματα στη σειρά στο τέταρτο ματς στην έδρα του αντιπάλου. Ωστόσο σημασία έχει για μένα το μάτι να γυαλίζει! Διότι στο προηγούμενο ματς εγώ διέκρινα χαλαρότητα από τους αθλητές, όχι στον πάγκο, αλλά αυτό δεν δικαιολογείται. Έγινε και στη περσινή σειρά τελικών... Κι επειδή έχουμε μάθει να... χαϊδεόυμε αυτιά στην ΑΕΚ και στη διοίκηση στο χάντμπολ με αποτέλεσμα να εστιάζουμε πάντα στα πρόσωπα στον πάγκο, που πάντα αναλώσιμα θα είναι, δεν παραβλέπουμε πως η ομάδα φέτος δεν είχε καν αριστερόχειρα (και άλλα όμως δεν είναι της ώρας). Το γράφω αυτό γιατί κάποιοι μέσα στην ομάδα που κάνουν κακό εδώ και καιρό, από πέρυσι, νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε. Τα ξέρουμε καλά και ΟΛΑ να είστε σίγουροι! Τώρα αυτό που 'χει σημασία και αξία είναι το 2-1 στη σειρά και γενικά η κατάκτηση του τίτλου... Μετά θα 'χουμε χρόνο να τα ...κουβεντιάσουμε.

Υγ2: Τελικά τα καπνογόνα είναι παράνομα και δεν αρέσουν σε κανέναν όταν είναι στα γήπεδα, στις εκλογές σε ομιλίες πολιτικών, πανηγυρισμούς και πολιτικά γραφεία, δεν τρέχει τίποτα... Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο από αυτούς που κυβερνούν, ή επιθυμούν να κυβερνήσουν, το ίδιο ακριβώς είναι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...