ΑΕΚ: Ο στόχος του νταμπλ και η δυνατότητα να φτιάξει το ευρωπαϊκό της μέλλον

ΑΕΚ: Ο στόχος του νταμπλ και η δυνατότητα να φτιάξει το ευρωπαϊκό της μέλλον

Βίντα και Πινέδα στο ΑΕΚ-Βόλος

bet365

Η ΑΕΚ με την κατάκτηση του τίτλου, από την επόμενη σεζόν μπορεί να αρχίσει ξανά να βελτιώνει τη βαθμολογία της στο ranking της UEFA, ενώ αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή είναι ο τελικός για τον στόχο του νταμπλ!

Η ΑΕΚ κατέκτησε πανάξια τον τίτλο του πρωταθλήματος και πλέον αυτό που υπάρχει στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα είναι μόνο το Κύπελλο και ο τελικός με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη. Εκεί έχει εστιάσει ο «Πελάδο» αμέσως μετά τη στέψη και με την επιστροφή στις προπονήσεις στα Σπάτα, θέλοντας από τους παίκτες του να είναι απόλυτα προσηλωμένοι και σοβαροί για τον μεγάλο στόχο του νταμπλ!

Η πνευματική διαχείριση του Αλμέιδα στο ρόστερ άλλωστε ήταν άριστη σε όλη τη σεζόν και τώρα αυτό που προέχει για το κλαμπ είναι η ολοκλήρωση της χρονιάς με την επίτευξη και του δεύτερου εγχώριου τίτλου. Και οι κιτρινόμαυροι έχουν μπει πλέον τις τελευταίες μέρες σε κλίμα τελικού και ως την Τρίτη που θα αναχωρήσει η αποστολή για τον Βόλο ο Αλμέιδα θέλει στις προπονήσεις να πέφτουν κορμιά! Θα συνιστά τεράστια επιτυχία για το σύνολο του Αλμέιδα να φτάσει μέσα σε ένα χρόνο στο νταμπλ, κάτι που έχει να συμβεί στην ΑΕΚ από το 1978. Και λαμβάνοντας υπόψιν κάποιος την περσινή σεζόν, αντιλαμβάνεται το πόσο μεγάλο θα είναι το επίτευγμα αυτό.

Ήδη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ εξασφάλισε και μαθηματικά μια θέση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς στη χειρότερη περίπτωση θα αγωνιστεί σε όμιλο του Conference League. Κι αυτό γιατί όπως έχετε διαβάσει σε σχετικό θέμα στο Gazzetta, η Ένωση ξεκινάει από τον τρίτο προκριματικό του Champions League. Οπότε αν δεν μπορέσει να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή στο Europa League στη συνέχεια, έχει ήδη εγγυημένη συμμετοχή στην τρίτη διοργάνωση της UEFA.

Και η δεδομένη παρουσία της ΑΕΚ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποτελεί και ευκαιρία να αρχίσει να φτιάχνει ξανά το ευρωπαϊκό της μέλλον και τη βαθμολογία της στο ranking της UEFA. Θυμίζουμε ότι πέρυσι οι κιτρινόμαυροι έμειναν τελείως εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων στο πρωτάθλημα, ενώ πρόπερσι είπαν αντίο νωρίς από τα προκριματικά του Conference League με τον αποκλεισμό-σοκ από τη Βελέζ. Και αυτό είχε ως συνέπεια η βαθμολογία της Ένωσης στο ranking της UEFA να έχει πέσει πλέον στους 11.000 βαθμούς και να βρίσκεται στην 139η θέση.

Πέρυσι η ΑΕΚ είδε να σβήνει η σεζόν 2017-2018 με τη συμμετοχή της στους 32 του Europa League που είχε δώσει 9.000 βαθμούς και πλέον από την επόμενη χρονιά θα αφαιρεθεί η βαθμολογία της σεζόν 2018-2019 και της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League που είχε αποφέρει 4.000 βαθμούς. Συνεπώς, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι επιβεβλημένη για την ΑΕΚ μια καλή ευρωπαϊκή παρουσία του χρόνου καθώς πέρα από τα σημαντικά οικονομικά έσοδα, είναι πολύτιμο να αρχίζει να μαζεύει βαθμούς προκειμένου να μην καλείται να κάνει συνεχώς υπερβατικές προκρίσεις.

Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία των 11.000 πόντων της ΑΕΚ συνολικά στο 5ετές ranking αποτελείται από τους 4.000 βαθμούς της σεζόν 2018-2019 και της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, από τους 2.500 βαθμούς της σεζόν 2019-2020 όταν είχε αποκλειστεί στα play-offs του Europa League, από τους 3.000 βαθμούς της σεζόν 2020-2021 και της παρουσίας της στους ομίλους του Europa League και από τους 1.500 βαθμούς του αποκλεισμού στα προκριματικά του Conference League τη σεζόν 2021-2022, ενώ η φετινή (2022-2023) ήταν μια απολύτως μηδενική σεζόν.

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια είναι ότι θα αφαιρούνται κακές βαθμολογικά χρονιές, τις οποίες αν προσπεράσει με σοβαρές ευρωπαϊκές παρουσίες θα έχει τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει στο ranking της UEFA, χτίζοντας ξανά το ευρωπαϊκό της μέλλον και γεμίζοντας παράλληλα και τα ταμεία της με έσοδα. Δύο σπουδαία οφέλη από μια σταθερή ευρωπαϊκή συμμετοχή στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πέραν φυσικά του πρεστίζ που συνοδεύει αυτή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα