Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τα δύο σενάρια που στέλνουν τον τρίτο ή τον Κυπελλούχο απευθείας σε ευρωπαϊκό όμιλο

οσφπ

bet365

Ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από τη Σεβίλλη ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα και την παρουσία της ελληνικής εκπροσώπησης στα προκριματικά του Europa League.

Ακόμα πιο δύσκολη έγινε η παρουσία της ελληνικής εκπροσώπησης (ο 3ος της βαθμολογίας Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ εφόσον κατακτήσει το κύπελλο) στα play-offs του Europa League μετά τα αποτελέσματα στα ημιτελικά του Europa League και του Europa Conference League.

Συγκεκριμένα η πρόκριση της Σεβίλλης στον μεγάλο τελικό του θεσμού, αφήνοντας εκτός τη Γιουβέντους, ήταν το χειρότερο σενάριο ή για τον Ολυμπιακό ή για τον ΠΑΟΚ (αν κατακτήσει κύπελλο) καθώς το ενδεχόμενο κατάκτησης από τον ισπανικό σύλλογο, δεν θα επιτρέψει σε μία από τις δύο ομάδες να βρεθούν στα play-offs του Europa League.

Από την άλλη, η παρουσία της Ρόμα (που προκρίθηκε επί της Λεβερκούζεν), αφήνει ελπίδες σε όποια ελληνική ομάδα βρεθεί στο Europa League καθώς εφόσον το κατακτήσει, ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν στα play-offs και θα έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή σε όμιλο του Europa Conference League.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μας συμφέρει η κατάκτηση από τη Ρόμα, είναι να έχει πάρει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το πρωτάθλημα (στο -2 από τη Μίλαν).

Η δεύτερη ευκαιρία της ελληνικής εκπροσώπησης είναι στο Europa Conference League όπου η Φιορεντίνα θα πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο και νωρίτερα να έχει στεφθεί κυπελλούχος Ιταλίας καθώς σε περίπτωση που το κάνει η Γουέστ Χαμ, δεν θα έχει ελληνικό συμφέρον.

Άρα, καταλήγουμε πως για να βρεθεί ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ (αν πάρει το κύπελλο), στα play-offs του Europa League και με σίγουρη συμμετοχή σε όμιλο του Europa Conference League, θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω:

  • Να κατακτήσει το Europa League η Ρόμα και να εξασφαλίσει απευθείας είσοδο σε όμιλο του Europa League από το πρωτάθλημά της.
  • Να κατακτήσει η Φιορεντίνα το Europa Conference League εφόσον λίγες μέρες νωρίτερα έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας.
@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα