Η κίνηση που άλλαξε για πάντα την καριέρα του Κώστα Τσιμίκα

Θάνος Σαρρής
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κώστας Τσιμίκας παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο Gazzetta και μεταξύ άλλων, εξήγησε ποια ήταν η στιγμή που καθόρισε την μετέπειτα πορεία του.

Ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο, αλλά και με εξαιρετικό χαρακτήρα. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν το έβαλε ποτέ κάτω, αλλά αντίθετα, μέσα από τις δυσκολίες έγινε καλύτερος. Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στο Gazzetta, το οποίος ταξίδεψε στην Αγγλία με την υποστήριξη της novibet, για την καριέρα και τη ζωή του και ανάμεσα σε αυτά που είπε, ήταν και η στιγμή που του άλλαξε την ποδοσφαιρική πορεία. Η καλύτερη και παράλληλα η χειρότερη, όπως εξήγησε ο ίδιος, στιγμή στην καριέρα του.

«Με τον Σίλβα δεν είχα προλάβει να αγωνιστώ πολύ. Είχα παίξει γύρω στα 10 παιχνίδια, αλλά ήμουν πολύ μικρός ηλικιακά. Από τότε άρχισα να καταλαβαίνω, όμως, ότι μπορώ. Ότι κάτι υπάρχει σε μένα και μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό το επίπεδο. Μετά, την επόμενη χρονιά ήμουν με τον Μπέντο που δεν με έβαζε, δεν ήμουν στα πλάνα του. Εκεί, να πω την αλήθεια, αν και μικρός, είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ που θα έφευγα από τον Ολυμπιακό. Σίγουρα δεν το έβαλα κάτω. Παρόλα αυτά είχα πάει δανεικός στη Δανία, όπου εκείνο το μισό της χρονιάς δεν είχε καν φως τη μέρα. Ήταν μόνο σκοτάδι. Νομίζω μόνο μια ή δύο ώρες υπήρχε φως. Και εκεί πιστεύω, όλο αυτό, μαζί με την Ολλανδία που πήγα την επόμενη χρονιά δανεικός ξανά, με βοήθησε να γίνω άντρας. Να περάσω από το παιδάκι που ήμουν, στο να γίνω άντρας πολύ γρήγορα. Αλλά ήμουν αποφασισμένος, είχα πολλούς στόχους ως ποδοσφαιριστής. Επίσης, πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Δεν μπορείς να μου πεις ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι, αυτό δεν το χωράει ο νους μου. Και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας μεγάλος συντελεστής για το ότι έχω φτάσει εδώ που έχω φτάσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιμίκας στο Gazzetta.

Τσιμίκας στο Gazzetta: «Κατάλαβα τι μπορώ να κάνω στο ποδόσφαιρο»

Όσον αφορά στην ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του; «Νομίζω ήταν και η χειρότερη και η καλύτερη, όταν ένιωσα αυτή την απογοήτευση από τον Μπέντο, το "δεν σε θέλω". Σε ηλικία 20 ετών, να φύγω να πάω κάπου μακριά, τόσο μακριά από τους γονείς μου για πρώτη φορά. Ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όπως είπα και πριν τα “θέλω” μου ήταν πολύ υψηλά, οπότε αυτό με πείσμωσε και γι' αυτό είπα ότι ήταν και το καλύτερο. Πήγα εκεί, βρήκα τον εαυτό μου, έγινα άντρας και μετά από ένα σημείο κατάλαβα τι μπορώ να γίνω και τι μπορώ να κάνω στο ποδόσφαιρο».

Ο Tsimi πήγε την πρώτη φορά δανεικός στην Έσμπιεργκ, στη Δανία και στη συνέχεια, την επόμενη σεζόν, φόρεσε τη φανέλα της Βίλεμ στην Ολλανδία. Εκεί, κατάφερε να καθιερωθεί, να παίξει 32 φορές δανεικός και να πετύχει ένα τρομερό γκολ απέναντι στην Ουτρέχτη, το οποίο ψηφίστηκε γκολ του μήνα από το Voetbal International.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα