Με τρέλα, πίστη, ψυχή και βελτίωση για το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη κούπα!

Με τρέλα, πίστη, ψυχή και βελτίωση για το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη κούπα!

Με τρέλα, πίστη, ψυχή και βελτίωση για το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη κούπα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον πρώτο από τους δύο μεγάλους τελικούς του Παναθηναϊκού, αυτόν με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης στη Λεωφόρο.

Η κούπα του πρωταθλητή, αυτό το υπέροχο αντικείμενο του ποδοσφαιρικού πόθου, βρίσκεται μόνο δύο ενενηντάλεπτα μακριά από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Ναι, δύο. Τη τελευταία αγωνιστική κόντρα στον αδιάφορο Άρη θα το πάρει το ματς η Λεωφόρος, θα σκοράρουν οι ψυχές των παιχταράδων που κατά καιρούς πάτησαν το χορτάρι του «ναού» έναν αιώνα τώρα, θα μπει η μπάλα από... μόνη της μέσα, μπορεί να τα βάλει και ο... Ολισαντέμπε όπως στον Πύργο το 2004. Δεν πρέπει καν να το συζητάμε αυτό το ματς. Εξάλλου, αργεί. Όταν έρθει η ώρα του, το βλέπουμε, τα παιχνίδια που θα βάλουν τα «πράσινα» χέρια στο τρόπαιο, που θα τον φέρουν ένα μικρό βήμα πριν την γη της επαγγελίας, είναι αυτά που έρχονται με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ένα βήμα την φορά, όμως, πάμε να μιλήσουμε για το αυριανό ντέρμπι κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά».

Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός, διοίκηση-παίκτες-κόσμος, θα πρέπει το βράδυ της Τετάρτης να έχει ξεχάσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ και την μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε(βάσει των συνθηκών και όχι βάσει απόδοσης) για να τελειώσει η υπόθεση τίτλος. Δεν ήταν αυτό που έπρεπε το «τριφύλλι», το ντέρμπι ολοκληρώθηκε ισόπαλο και πάμε παρακάτω.

Πέρασε, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το μόνο που έχει σημασία, το μόνο που μετρά είναι το «τρίποντο». Να γίνει η «δουλειά». Να παραμείνει «πράσινη» η κορυφή, όπως είναι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και σήμερα, έχοντας εκεί την καλύτερη ομάδα στο σύνολο της σεζόν, καθώς για όποιον το έχει ξεχάσει στο πρώτο γύρο οι «πράσινοι» έκαναν 12 νίκες και 1 ισοπαλία και τα κριτήρια δεν μπορούν να είναι 3 μήνες και όχι ολόκληρη η σεζόν. Οκτώ μήνες τώρα, με εξαίρεση δύο εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος. Πέρα για πέρα δίκαια.

Στο σημείο που βρίσκεται η σεζόν και με την κόπωση να χτυπάει «κόκκινο» από τα συνεχόμενα παιχνίδια, το πρωτάθλημα θα το πάρει η ομάδα που τα καταθέσει μεγαλύτερη θέληση πάνω στο χορτάρι, περίσσια τρέλα, δίψα ασύγκριτη να σηκώσει την κούπα. Το κίνητρο του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που μάχονται για τη τρίτη θέση. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στο χορτάρι, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Πνευματικά οι «πράσινοι» δεν ήταν όπως θα έπρεπε με την ΑΕΚ, πρέπει να... θυμηθούν τη λύσσα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έφερε ένα εύκολο 2-0 και από κει και πέρα να εμφανιστεί και η απαιτούμενη βελτίωση στην εικόνα της ομάδας. Περισσότερο καθαρό μυαλό στα τελευταία μέτρα, σίγουρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη ποιότητα στις μεταβιβάσεις, περισσότερες νίκες στις προσωπικές μονομαχίες και κυνικότητα. Μία φάση; Ένα γκολ. Δεύτερη φάση; Φιλάκια. Και πάνω από όλα; Λιγότερο άγχος. «Enjoy the game» που λέει και ο Ιβάν στην καταπακτή.

\

Οι κομβικές «ρεζέρβες» του άξονα

Σε όλη την φετινή πορεία ο Παναθηναϊκός πήρε πράγματα από τους «αναπληρωματικούς» του και στην άμυνα και στην επίθεση. Ο Πούγγουρας έδωσε λύσεις, ο Σάρλια ακόμη περισσότερες, ο Σάντσες στα δεξιά της άμυνας. Ο Ιωαννίδης κατάφερε να γίνει καθοριστικός, ο Μαντσίνι να βάλει ποιότητα περισσότερη στα άκρα.

Στον άξονα; Δεν έχει πάρει παρά ελάχιστα εκεί ο Γιοβάνοβιτς από τις «δεύτερες» μονάδες. Ούτε από τον Τσοκάι, ούτε από τον Κλεϊνχέισλερ. Παίκτες που είναι πιθανό να ξεκινήσουν αύριο το βράδυ στο αρχικό σχήμα λόγω της απουσίας του Δημήτρη Κουρμπέλη και του προβλήματος στο γόνατο που έχει ο Ρούμπεν Πέρεθ.

Είναι η κατάλληλη ώρα να κάνουν ένα βήμα μπροστά, τώρα στα πιο κρίσιμα. Τόσο ο Αλβανός χαφ, όσο και ο Ούγγρος που ήταν καλός στο αθηναϊκό ντέρμπι αλλά ακόμη είναι μακριά από το να λογίζεται ως σημαντικός και καθοριστικός παίκτης για το «τριφύλλι». Παρότι έχει το «πακέτο».


Οι απουσίες του ΠΑΟΚ κάνουν ακόμη μεγαλύτερο το «πρέπει»


Όπως και να' χει, ο Παναθηναϊκός πρέπει να «πεθάνει» μέσα στο γήπεδο για να το πάρει το ματς. Και το «πρέπει» είναι ακόμη μεγαλύτερο αν δει κάποιος τις απουσίες του ΠΑΟΚ. Χωρίς τον βασικό του στόπερ και καλύτερο στόπερ της Super League, τον Ίνγκασον. Χωρίς τον βασικό του δεξιό μπακ, τον Σάστρε. Χωρίς τον κορυφαίο του κεντρικό μέσο, τον Αουγκούστο, χωρίς τον ανεβασμένο Τάισον και χωρίς τον πιο επιδραστικό του εξτρέμ, τον Νάρεϊ.

Αν οι «πράσινοι» χάσουν το πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο, από τον αυριανό ΠΑΟΚ θα μιλάμε για τεράστια αυτοκτονία. Τεράστια. Και αυτό δεν αποτελεί υποτίμηση του αντιπάλου που έχει βάλει δύσκολα φέτος στο «τριφύλλι» αλλά είναι μια πραγματικότητα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.