Ολυμπιακός: Το report των δανεικών με φόντο την… ευκαιρία του καλοκαιριού

Ολυμπιακός: Το report των δανεικών με φόντο την… ευκαιρία του καλοκαιριού

οσφπ

bet365

Με τη σεζόν να φτάνει στο φινάλε της, στον Ολυμπιακό (μέσα σε όλα τα θέματα που έχουν να διαχειριστούν) πρέπει να κάνουν και τον απολογισμό των δανεικών που επιστρέφουν στο ρόστερ. Το Gazzetta σας παρουσιάζει τι έχουν κάνει και οι 15 περιπτώσεις.

Ο μοναδικός στόχος που έχει μείνει για τον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν είναι ο τερματισμός στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους ανθρώπους της ομάδας να κοιτούν ήδη την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Φυσικά το κομμάτι του προπονητή βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με την διοίκηση να βρίσκεται συνεχώς σε συζητήσεις με διάφορες περιπτώσεις προκειμένου να βρει τον κατάλληλο ώστε να χτίσει τη νέα εποχή των Πειραιωτών.

Από την άλλη, με τη σεζόν να φτάνει στο τέλος της, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει και ένα ακόμη κομμάτι, που δεν είναι άλλο από τους δανεικούς που θα επιστρέψουν (ή και όχι) στο ρόστερ και θα γεμίσουν ξανά τον Μέντη.

Το Gazzetta βάζει κάτω και τις 15 περιπτώσεις που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί από τους «ερυθρόλευκους» και κάνει τον απολογισμό των όσον έχουν πετύχει.

Μαντί Καμαρά

Έχει τη μεγαλύτερη οψιόν αγοράς από όλους τους ποδοσφαιριστές της λίστας. Ο Μαντί Καμαρά παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι, με ενοίκιο κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ και οψιόν αγοράς στα 11,5 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή μετράει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με μία ασίστ, χωρίς να έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μουρίνιο. Βέβαια η απουσία αρκετών ποδοσφαιριστών στη μεσαία γραμμή των Ιταλών ενόψει των τελευταίων παιχνιδιών της σεζόν, ίσως του δώσει χρόνο συμμετοχής και εκεί θα παρθεί η τελική απόφαση.

οσφπ

Χένρι Ονιεκούρου

Ακόμα μία περίπτωση που έχει οψιόν αγοράς, αλλά σε αντίθεση με τον Καμαρά, φαίνεται πώς ο Χένρι Ονιεκούρου θα παραμείνει στην Τουρκία και την Αδάνα Ντερμισπόρ. Ο Νιγηριανός εξτρέμ έχει ρήτρα αγοράς κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα ενεργοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που οι Τούρκοι μπουν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Βέβαια, τα επτά γκολ και οι δύο ασίστ, έχουν κάνει την ομάδα να είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει την οψιόν ακόμη και να μην περάσει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στον Ολυμπιακός, πάντως, δεν φαίνεται πώς έχει θέση.

οσφπ

Αγκιμπού Καμαρά

Αν και θεωρήθηκε ως λίρα… εκατό στον Ολυμπιακό όταν αποκτήθηκε, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε γρήγορα μία μεγάλη κάθοδο στην καριέρα του και έτσι αποχώρησε τον περασμένο Γενάρη από τον Πειραιά με προορισμό τον Ατρόμητο. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός θα μείνει στο Περιστέρι μέχρι το φινάλε της σεζόν και μετά θα δείξει τι θα γίνει με το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους». Μέχρι στιγμής στον Ατρόμητο μετράει δέκα ματς με δύο γκολ στο ενεργητικό του.

οσφπ

Ανδρέας Μπουχαλάκης

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μπήκε στο αεροπλάνο και ταξίδεψε στη Τουρκία για να αγωνιστεί ως δανεικός στην Κόνιασπορ. Ο Έλληνας χάφ πήγε εκεί προκειμένου να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής και έως τώρα έχει οκτώ συμμετοχές με αρκετά καλές εμφανίσεις. Να σας θυμίσουμε πώς το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό εκπνέει το 2024 και ίσως ο τουρκικός σύλλογος κάνει κίνηση να τον διατηρήσει στο ρόστερ είτε με νέο δανεισμό, είτε με κανονική μεταγραφή.

οσφπ

Ντόρον Λάιντνερ

Από τους μεγάλους… άτυχους της σεζόν είναι ο Ντόρον Λάιντνερ. Ο 21χρονος ακραίος μπακ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν πέντε μήνες για να λυθεί το θέμα του διαβατηρίου και μόλις αυτό έγινε, παραχωρήθηκε στην Αούστρια Βιέννης μέχρι το φινάλε της σεζόν προκειμένου να πάρει λεπτά συμμετοχής. Μετά από επτά ματς με ένα γκολ και μία ασίστ, ο Ισραηλινός αμυντικός τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Είναι μία περίπτωση που θα τσεκάρει ξανά ο Ολυμπιακός καθώς πάνω του επενδύθηκαν σχεδόν δύο εκατ. ευρώ.

οσφπ

Φώτης Κίτσος

Επίσης μία περίπτωση που τα πάει αρκετά καλά και ίσως έχει μία δεύτερη ευκαιρία το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ο Φώτης Κίτσος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι και αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Ομόνοια, χωρίς να τοποθετηθεί οψιόν αγοράς. Ο 20χρονος ακραίος μπακ είναι ένα project που αρέσει στους Πειραιώτες, καθώς είναι Έλληνας και προϊόν των ακαδημιών. Στην Κύπρο έχει κάνει γεμάτη σεζόν με 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και μεταξύ αυτών τρία ματς στο Europa League.

οσφπ

Ζοάο Καρβάλιο

Οι περισσότεροι από τους φίλους του Ολυμπιακού τον είχαν… ξεχάσει ή τουλάχιστον δεν γνώριζαν πως έχει παραχωρηθεί δανεικός. Ο Ζοάο Καρβάλιο από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στην Εστορίλ όπου και έχει δοθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με ενοίκιο από τους Πειραιώτες. Αν και η ομάδα παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει κάνει γεμάτη σεζόν με 32 παιχνίδια και απολογισμό δύο γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό εκπνέει το 2025 αλλά σίγουρα δεν υπάρχει σενάριο να επιστρέψει στο Ρέντη.

οσφπ

Πιερ Κούντε

Αν και ήρθε στον Ολυμπιακό με υψηλές προσδοκίες, ο Πιερ Κούντε δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και έτσι τον περασμένο Γενάρη αποχαιρέτησε τον σύλλογο καθώς αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μπόχουμ των Λαμπρόπουλο και Σταφυλίδη. Μέσα στη συμφωνία με τους Πειραιώτες υπάρχει και υποχρεωτική οψιόν αγοράς του παίκτη κοντά στα δύο εκατ. ευρώ, εφόσον η γερμανική ομάδα παραμείνει στη Bundesliga. Αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να το καταφέρει και ο διεθνής χάφ είναι βασικό μέλος σε αυτό καθώς έχει έντεκα παιχνίδια στα πόδια του με ένα γκολ.

οσφπ

Μαξιμιλιάνο Λοβέρα

Είναι μία περίπτωση σαν τον Μπαντιουνγκού Φαντιγκά, με τη μόνη διαφορά ότι ο Μαξί Λοβέρα δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει τα 3,3 εκατ. ευρώ που διέθεσε ο Ολυμπιακός για χάρη του. Μετά τους δανεισμούς στην Αργεντινή, οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν στον Ιωνικό όπου θα μπορούσαν να τσεκάρουν καλύτερα την εξέλιξη του. Η ομάδα της Νίκαιας δίνει μάχη για την παραμονή της και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει δύο γκολ και μία ασίστ σε 24 παιχνίδια μέχρι στιγμής χωρίς να έχει κάνει τη μεγάλη διαφορά. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό εκπνέει το 2024 και το ερχόμενο καλοκαίρι ίσως αποχωρήσει με κανονική μεταγραφή από την ομάδα.

οσφπ

Μπαντιουνγκού Φαντιγκά

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με τον Λοβέρα, ο Φαντιγκά κάνει γεμάτες και εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ιωνικού και δείχνει ότι διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όμως χρειάζεται δουλειά στο τακτικό κομμάτι. Ο 21χρονος χάφ αποκτήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν ως ελεύθερος και το θετικό πρόσημο που έχει στη Νίκαια, ίσως του χαρίσουν μία δεύτερη ευκαιρία στους Πειραιώτες το καλοκαίρι. Συνολικά μετράει 27 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ.

οσφπ

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ

Όπως ήρθε… έφυγε το περασμένο καλοκαίρι ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ. Αν και έκανε δυναμικό ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό (δύο γκολ στα προκριματικά), στη συνέχεια αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός, με την Σταντάρ Λιέγης να τον κάνει δικό της με δανεισμό για ένα χρόνο. Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο βελγικός σύλλογος είναι σε διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες προκειμένου να κρατήσουμε με κανονική μεταγραφή τον Δανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει εννιά γκολ σε 24 εμφανίσεις αλλά και δύο ασίστ. Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα είναι περίεργο να τον δούμε να παίρνει μία δεύτερη ευκαιρία βάση των εμφανίσεων που έχει κάνει.

οσφπ

Αμπουμπακάρ Καμαρά

Ακόμα μία περίπτωση που δεν επαλήθευσε τις προσδοκίες και αποχώρησε τον περασμένο Γενάρη. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα του Άρη, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά στο πρώτο του εξάμηνο είχε όλα και όλα ελάχιστα λεπτά συμμετοχής χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Έτσι τον περασμένο Γενάρη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και τοποθετήθηκε υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 2,5 εκατ. ευρώ. Σίγουρα είναι μία περίπτωση που ακόμα και να γυρνούσε στο Ρέντη, πολύ δύσκολα θα υπολογιζόταν.

οσφπ

Αχμέντ Χασάν

Για ακόμη μία σεζόν έπαιξε δανεικός στην Τουρκία και αυτή τη φορά φόρεσε τη φανέλα της Αλάνιασπορ. Ο Αχμέντ Χάσαν έκανε μία αρκετά παραγωγική σεζόν (φτιάχνοντας ακόμα περισσότερο το όνομα του στη γειτονική χώρα) καθώς πέτυχε συνολικά 10 γκολ σε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα όμως ένα τραυματισμός στο γόνατο, τον έκανε να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και ο Αιγύπτιος δεν φαίνεται να έχει θέση στο ρόστερ του καλοκαιριού.

οσφπ

Πέπε

Ούτε ο Πέπε ήταν ο ποδοσφαιριστής που δικαιολόγησε τα περίπου 4,5 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του. Μετά από έξι μήνες παρουσίες, ακολούθησε ένα σερί δανεισμών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο Πορτογάλος χάφ να βρίσκεται στην Καρταχένα που παλεύει να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια της Ισπανίας. Εφόσον το καταφέρει, τότε θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η οψιόν αγοράς που έχει τοποθετηθεί από τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που εφόσον επιστρέψει στο Ρέντη, θα φύγει αμέσως με νέο δανεισμό ή μεταγραφή.

οσφπ

Μαμαντού Κανέ

Και κλείνουμε με τον Μαμαντού Κανέ ο οποίος ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ως βασικός και κατέληξε να αποχωρήσει ως δανεικός για την Κύπρο και συγκεκριμένα την Πάφο. Ο 25χρονος χάφ κάνει εξαιρετική σεζόν με τον κυπριακό σύλλογο και στη συμφωνία υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Φυσικά το ποσό είναι υψηλό για την Πάφο αλλά εφόσον μπει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι 33 συμμετοχές με τα τρία γκολ του διεθνή ποδοσφαιριστή, ίσως την κάνουν να καταβάλλει τα χρήματα.

οσφπ

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα