Η τρίτη θέση θα κριθεί στην Τούμπα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, εκτός κι αν…

Η τρίτη θέση θα κριθεί στην Τούμπα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, εκτός κι αν…

Η τρίτη θέση θα κριθεί στην Τούμπα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, εκτός κι αν…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον ολυμπιακό, τα τρία ντέρμπι που έχει μπροστά του και την τρίτη θέση.

Αντί προλόγου: Ο Μπιέλ έπαιξε χθες στη θέση του, πίσω από το σέντερ φορ-για 14 λεπτά, από το 66΄έως το 80’! Ρεαλιστικά, πάντως, έτσι όπως είναι ο Ισπανός εδώ και πολύ καιρό, μόνο για αλλαγή είναι να μπαίνει αυτό το διάστημα…

Στο τελευταίο παιχνίδι του λοιπόν μπροστά στον όχι πολύ χθες κόσμο του (μεταξύ σοβαρού και αστείου, νομίζω ότι στο Βόλο πρέπει να είχαν πάει περισσότεροι Ολυμπιακοί!), ο απερχόμενος πρωταθλητής Ελλάδας έδωσε μία όμορφη παράσταση, κερδίζοντας με ευκολία (2-0 στο 25΄) και με πολλά (πέντε) γκολ ένα αντίπαλο, πάντως, που αποτέλεσε την πιο ασθενή ομάδα που έχουμε δει σε αυτή την τετραετία των play-offs.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να τελειώσει τη σεζόν με την καλύτερη επίθεση (έχει 68 έναντι 63 της ΑΕΚ), μπορεί να έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (18 γκολ ο Μπακαμπού, έναντι 14 του Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ), αλλά είναι πιθανό να του μείνει μόνο κάτι από αυτά στο τέλος, καθώς και η τρίτη θέση είναι υπό διεκδίκηση-κι ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν ό,τι διεκδίκησε το έχασε. Είτε αυτό ήταν μία θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μία θέση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα η έστω του Κόνφερενς Λιγκ, το πρωτάθλημα, η δεύτερη θέση, το Κύπελλο. Όλα τα έχασε. Κι αν χάσει την τρίτη θέση, θα είναι η χειρότερη σεζόν του από το 2010 κι έπειτα, καθώς και το 2018 είχε πάρει τον τίτλο η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος, αλλά τουλάχιστον ο Ολυμπιακός είχε πάρει την τρίτη θέση κι έπαιξε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τη διαφορά ότι τότε αντίπαλος του ήταν ο Ατρόμητος και η τρίτη θέση αυτόματα οδηγούσε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τώρα, αντίπαλος του είναι ο ΠΑΟΚ, κι η τρίτη θέση δίνει υπό αίρεση εισιτήρια για το Γιουρόπα Λιγκ. Κι αν είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να δεχθούμε ότι θα παιχτεί τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα. Λογικά, με τον Ολυμπιακό να έχει το αβαντάζ ότι την παίρνει και με ισοπαλία και με τον ΠΑΟΚ να θέλει μόνο νίκη, αλλά να έχει το αβαντάζ της έδρας και να είναι πιο πολύ στην τσίτα, καθώς έχει μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Κυπέλλου.

oly_aek

Κοιτάξτε, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει +3 από τον ΠΑΟΚ. Αν χάσουν την Τετάρτη κι οι δύο σε Φιλαδέλφεια και Λεωφόρο αντίστοιχα, θα μείνει το +3. Και μετά, την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει το Βόλο κι ο Ολυμπιακός θα παίζει με τον Παναθηναϊκό. Με νίκη του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα ισοβαθμήσουν και θα πάνε να λύσουν τους λογαριασμούς τους στην Τούμπα στις 14 του μήνα, με τον ΠΑΟΚ να θέλει νίκη και στον Ολυμπιακό να αρκεί και η ισοπαλία, αφού θα έχουν ίδια αποτελέσματα (από μία νίκη και δύο ισοπαλίες), αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει τη διαφορά τερμάτων (νίκησε 3-1 κι ηττήθηκε με 2-1) ενώ θα έχει τερματίσει πιο ψηλά από τον ΠΑΟΚ και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Παναθηναϊκό. Και παραμένει το υπέρ του +3 από τον ΠΑΟΚ. Πάλι το ίδιο θα είναι, με το να έχανε από τον Παναθηναϊκό! Διότι, ξανά ο ΠΑΟΚ νίκη θα ήθελε, και με νίκη θα έπαιρνε την ισοβαθμία! Το ίδιο ισχύει, και με ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Μοναδική περίπτωση να έχει κριθεί η τρίτη θέση πριν το ΠΑΟΚ-ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός να πάρει τέσσερις βαθμούς στα ντέρμπι με ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια και με ΠΑΟ στο άδειο από κόσμο Καραϊσκάκη, αλλά κι ο ΠΑΟΚ να χάσει στη Λεωφόρο. Ειδάλλως, ακόμη και με δύο ισοπαλίες του Ολυμπιακού τα δύο ντέρμπι, πάλι δεν θα είναι δεδομένα τρίτος…

Τον Ολυμπιακό τον κατέστρεψε φέτος η αδυναμία του να κερδίσει τον Άρη, αφού έχασε και τις δύο φορές στο Χαριλάου (1-2) κι έφερε 2-2 στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Άρης στα άλλα 11 παιχνίδια του με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ είχε 10 ήττες και μία ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου (!), ενώ οι ήττες του θα γίνουν 11 σε 12 παιχνίδια, αφού θα χάσει κι από την ΑΕΚ την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτά δε τα 11 παιχνίδια ο Άρης έβαλε πέντε γκολ, ενώ στον Ολυμπιακός έβαλε έξι σε τρία ματς!!!

sokratis_pasxalakhs

Τέλος πάντων, η δική μου γνώμη είναι ότι επειδή το Κύπελλο θα πάει στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός αυτό που έχει να κάνει δεν είναι να κυνηγήσει την τρίτη θέση, αλλά να κυνηγήσει να περισώσει το γόητρο του στα δύο αυτά ντέρμπι Τετάρτη-Κυριακή. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο οι θέσεις στη βαθμολογία και οι τίτλοι, υπάρχει κι η αξιοπρέπεια. Προσέξτε, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είναι σε θέση αυτή την στιγμή να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι άλλο. Να τα παλέψει, όμως, τα παιχνίδια. Να τα δώσουν όλα οι παίκτες του, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό κι από εκεί και πέρα, ας δούμε τι αποτέλεσμα θα έρθει.

Οτιδήποτε άλλο είναι μη αποδεκτό από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ας πάρει το πρωτάθλημα όποιος το πάρει. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει υποχρέωση να παίξει για την πάρτη του κι όχι για να είναι…ρυθμιστής του τίτλου. Δεν υπάρχουν αυτά για τον Ολυμπιακό.

Άσχετο: Σας είχα προϊδεάσει χθες το πρωί ότι το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ διαιτητικά ήταν Χ2. Και το είδατε και μόνοι σας. Πάντα διαιτητικά έχω να πω ότι ο Άγγλος διαιτητής δεν είναι καλό για τον γηπεδούχο στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα κάτω από την ΑΕΚ, αλλά όταν μία ομάδα δεν τρώει γκολ με τίποτα εδώ και δύο μήνες, αυτόματα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Αλλά η ΑΕΚ θα το κυνηγήσει ακόμη. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει έστω μία ισοπαλία ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη η, την Κυριακή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.