Γκατσίνοβιτς: «Χαρούμενος που θα παίξω ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, πάμε για τη νίκη»

Γκατσίνοβιτς: «Χαρούμενος που θα παίξω ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, πάμε για τη νίκη»

Newsroom
 Γκατσίνοβιτς: «Χαρούμενος που θα παίξω ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, πάμε για τη νίκη»

bet365

Ο Γκατσίνοβιτς έδειξε… ανυπόμονος για το επερχόμενο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και έδωσε «σύνθημα» νίκης για την Ένωση.

«Σύνθημα» νίκης για την ΑΕΚ στο επερχόμενο (30/4) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Γκατσίνοβιτς, μέσω των όσων είπε ο Σέρβος χαφ της Ένωσης στην Cosmote TV.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το τι σκέφτονται οι παίκτες της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:
«Όλοι ονειρευόμαστε να παίξουμε τέτοια παιχνίδια στην καριέρα μας, παιχνίδια που είναι τόσο σημαντικά όσο αυτό. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέρος του και που θα παίξουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή. Αν κάποιος μoυ ζητούσε ένα παιχνίδι και δύο ομάδες, που θα καθόριζαν ένα τόσο σημαντικό στόχο, θα διάλεγα αυτά τα δύο πράγματα. Φυσικά, θέλουμε να πάμε εκεί να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί είναι επίσης πολύ καλή ομάδα, όπως κι εμείς. Όμως, όπως σε κάθε παιχνίδι, θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν είναι πιο σημαντικό το συγκεκριμένο παιχνίδι σε σχέση με τα υπόλοιπα: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και όπως πάντα λέμε, το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό. Αλλά δεν μπορώ να πω ψέματα, το συγκεκριμένο είναι ίσως πιο σημαντικό από κάποια άλλα. Γιατί και οι δύο ομάδες κερδίζουν τα παιχνίδια τους, έχουμε τους ίδιους βαθμούς και παλεύουμε για τον μεγάλο στόχο. Οπότε και για τις δύο ομάδες είναι πολύ σημαντικό, ίσως πιο σημαντικό από άλλα παιχνίδια. Όμως, είναι τόσο σημαντικό γιατί αντιμετωπίσαμε όλα τα παιχνίδια σαν τελικούς. Και τώρα οι δύο ομάδες είναι εκεί που ήθελαν. Γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό από άλλα παιχνίδια, γιατί έχουμε τους ίδιους βαθμούς και μικρό αριθμό αγώνων μπροστά μας μέχρι το τέλος. Οπότε, είναι πιο σημαντικό από τα προηγούμενα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν μια ομάδα κερδίσει την Κυριακή, έχει τελειώσει. Γιατί και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους μέχρι το τέλος, όπως είναι όλα τα παιχνίδια στα play-offs».

Για το γεγονός ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά πλέον: «Ναι φυσικά, αλλά αυτό είναι που μου αρέσει στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι παίζουμε τόσα πολλά παιχνίδια μεταξύ μας. Γιατί τώρα όλες οι καλές ομάδες είναι στα playoffs και τα συνεχόμενα παιχνίδια σε βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος. Κι επίσης, το να δίνεις σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό σου εαυτό. Το να κάνεις κάτι για να εκπλήξεις, είναι δύσκολο, αλλά νομίζω ότι η ομάδα που θα το θέλει περισσότερο, εκείνη που θα είναι πιο ομάδα, εκείνοι που θα παλέψουν μαζί ως ομάδα, θα έχουν ένα πλεονέκτημα σίγουρα».

Για το αν υπερισχύει το ομαδικό κίνητρο του κάθε παίκτη σε σχέση με το προσωπικό: «Φυσικά, το ομαδικό κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Όλοι θέλουν να γίνουν ‘ήρωες’, αλλά όλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να σκέφτονται το αποτέλεσμα στο τέλος. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο τώρα και στο τι πρέπει να κάνουμε. Ο κάθε ένας έχει τον ρόλο του και όσο για το ποιος θα είναι ο ‘ήρωας’, όλοι θα ήθελαν να είναι, κι εγώ το ίδιο, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα διάλεγαν το να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος και φυσικά είναι ωραίο να κερδίσεις το ντέρμπι, αλλά κανείς δεν μπορεί να το κερδίσει μόνος του».

Για το αν νιώθουν ότι είναι μια περίοδος κατά την οποία βρίσκονται σε φόρμα: «Νιώθουμε καλά, για την ώρα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως, νομίζω ότι κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, με εξαίρεση ίσως τα πρώτα μας παιχνίδια. Χρειαζόμασταν λίγο χρόνο να γνωριστούμε μεταξύ μας και οι παίκτες και ο προπονητής, υπήρχαν τόσα πολλά νέα πράγματα. Αλλά νομίζω ότι παίζουμε καλά εδώ και αρκετό καιρό, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες και το ίδιο ισχύει και τώρα. Αλλά νομίζω ότι όλοι προχωρούν όταν κάποιος λείπει και αυτό είναι που κάνει αυτή την ομάδα δυνατή. Γιατί έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, αλλά ταυτόχρονα παίζουμε σαν ομάδα. Οπότε, αυτό βοηθά τους παίκτες που έρχονται να δείχνουν τις ικανότητές τους. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό, να μένουμε σαν ομάδα και να παίζουμε όπως παίζουμε πάντα».

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα