Ο Νταρίντα νιώθει ξανά τη χαρά του γκολ και το απολαμβάνει

Ο Νταρίντα νιώθει ξανά τη χαρά του γκολ και το απολαμβάνει

Ο Νταρίντα

bet365

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα νιώθει ξανά τη χαρά των γκολ καθώς με τα τέσσερα που έχει σημειώσει με τη φανέλα του Άρη ήδη πέτυχε ατομικό ρεκόρ σε βάθος επταετίας.

Προφανώς είναι άτοπη κάθε απόπειρα σύγκρισης της Bundesliga με το ελληνικό Πρωτάθλημα. Κι όμως, υπάρχει ένα άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει περισσότερο τον χρόνο του στη Stoiximan.gr Superleague γιατί, μέσα του, αναπτύσσονται συναισθήματα τα οποία στερηθεί στα προηγούμενα χρόνια. Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Η προσθήκη του Τσέχου μέσου, τον περασμένο Γενάρη, αποδείχθηκε ευεργετική για τον Άρη. Δεν είναι μόνο το αδιάκοπο τρέξιμό του στο γήπεδο αλλά και το γεγονός ότι προσφέρει στους «κίτρινους» κάτι που δεν είχαν στο πρώτο μισό της σεζόν. Το γκολ από την πίσω ζώνη. Το παιχνίδι στον Βόλο στοιχειοθετεί μια ακόμη απόδειξη καθώς εκεί που ο Άρης αντιμετώπιζε δυσκολία στη δημιουργία φάσεων σε ροή αγώνα, ήρθε ο 32χρονος να «ξεκλειδώσει» την κλειστή άμυνα του Βόλου με την υπέροχη εκτέλεση του 27ου λεπτού. Κοίταξε δεξιά, έριξε μια ματιά στην απόσταση που του έδωσαν οι στόπερ του Βόλου και στόχευσε επιτυχημένα το δεξί παραθυράκι της εστίας του Κότνικ. 0-1 και… τα υπόλοιπα ήταν εύκολα για την ομάδα του.

Στο κλίμα ευφορίας που επικρατούσε στον Άρη μετά το εμφατικό πέρασμα από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, αυτός είχε δύο παγάκια στο αριστερό ζυγωματικό. Εκεί ξεχώριζε το πρήξιμο από την αγκωνιά που είχε δεχθεί στα μέσα του δεύτερου μέρους στον χώρο του κέντρου. Ο προσωπικός αντίπαλός του την… έβγαλε ανώδυνα. Αυτός είδε την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση! Συμβαίνουν αυτά στο υπέροχο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο διαιτητής Ευαγγέλου εκτίμησε ότι ο Νταρίντα προσπάθησε να «κλέψει» κάποια δευτερόλεπτα αλλά ο Τσέχος ήταν εκνευρισμένος για το χτύπημα που είχε δεχθεί. Αν ο Ευαγγέλου έβλεπε το μάτι του μετά το παιχνίδι, θα μετάνιωνε γι’ αυτή την απόφασή του.

Ο Νταρίντα

Νωρίτερα είχε σημειώσει το τέταρτο φετινό γκολ του. Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που σημείωσε τόσα γκολ (σε Πρωτάθλημα) σε μια σεζόν. Θα πρέπει να ταξιδέψει κανείς στην παρθενική σεζόν του στη Χέρτα Βερολίνου όπου είχε πετύχει πέντε σε 2.600 αγωνιστικά λεπτά. Στον Άρη έχει τέσσερα στον… μισό χρόνο. «Στη Γερμανία το παιχνίδι έχει πιο έντονο το στοιχείο της τακτικής και δεν είναι τόσο εύκολο να σκοράρεις. (Στη Χέρτα) είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα στα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα το παιχνίδι είναι πιο ανοιχτό και θα έλεγα ότι το διασκεδάζω περισσότερο. Με κάνει πιο χαρούμενο υπό την έννοια ότι μου αρέσει αυτό το ελεύθερο ποδόσφαιρο», είπε στο Gazzetta.

Στην πραγματικότητα, βάσει εικόνας και στατιστικής, στη Γερμανία ήταν από τους καλύτερους τρεχαλατζήδες. Οι ειδικοί στην αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών δεν είχαν σταθεί αποκλειστικά στα χιλιόμετρα που διένυε σ’ ένα παιχνίδι αλλά και στην ποιότητα των τρεξιμάτων του παράλληλα με τον αριθμό των σπριντ σε κάθε αγώνα. Και στους τρεις τομείς, ο Νταρίντα έπαιρνε υψηλό βαθμό. «Υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν θέλει να σκοράρει;», αναρωτήθηκε ο ίδιος με χαμόγελο. «Θέλω να σουτάρω και να σκοράρω. Αυτό ήθελα να κάνω και στη Γερμανία και χαίρομαι που μου βγαίνει στο ελληνικό Πρωτάθλημα», συμπλήρωσε.

Ο Νταρίντα

Αντικειμενικά, πέραν των τεσσάρων γκολ, είναι το στοιχείο που πρόσφερε ο Νταρίντα στον Άρη. Πλέον ο εκάστοτε αντίπαλος γνωρίζει ότι υπάρχει τρόπο έκφρασης στην επίθεση και από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται στη λεγόμενη πίσω ζώνη. Ο ίδιος βέβαια δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη θέση. «Δεν έχει σημασία για μένα σε ποια θέση θα αγωνιστεί. Αν θα είναι πιο πίσω ή πιο μπροστά στην επίθεση. Μπορώ να τρέξω και να έρθω από την πίσω ζώνη» απάντησε.

Τα γκολ του Νταρίντα έχουν μεγάλη αξία και για έναν ακόμη λόγο. Τα τρία από τα τέσσερα έδωσαν προβάδισμα στον Άρη και ουσιαστικά του ανοίγουν τον δρόμο για μια νίκη. Σαν αυτή δηλαδή που πέτυχε στον Βόλο και η οποία του έδωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Νομίζω ότι ήταν θέμα συγκέντρωσης. Φάνηκε στις προπονήσεις ότι όλοι ήμασταν αφοσιωμένοι σ’ αυτό το παιχνίδι γιατί ξέραμε τη σημασία του. Το δείξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σκοράραμε νωρίς και το πρώτο γκολ ήταν σημαντικό στην εξέλιξη του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο νιώσαμε μια πίεση από τον αντίπαλο αλλά ήρθαν το δεύτερο και το τρίτο γκολ και τελείωσαν τη δουλειά», είπε.

Κλείνοντας, δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο για παίκτη που προστίθεται στο ρόστερ στα μέσα της χρονιάς να εξελίσσεται σε βασικός και αναντικατάστατος. Συνήθως, οι ποδοσφαιριστές του… Γενάρη καλύπτουν κενά και διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο. Ο Νταρίντα ήδη μετρά 16 αγώνες και 1300+ λεπτά συμμετοχής. Μαζί με τους Ντάνιελ Λάρσον και Λίντσεϊ Ροζ μάλλον είναι οι πιο επιτυχημένες μεταγραφές του Άρη, μήνα Γενάρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα