Play-outs: Τα τρία «στοιχεία» που ποντάρουν περισσότερο οι τέσσερις της ουράς (vids)

Newsroom
pas giannina-lamia

bet365

ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Ιωνικός και Λεβαδειακός «στοιβάζονται» στις τέσσερις τελευταίες θέσεις σε απόσταση μόλις δύο βαθμών και η «μάχη» της παραμονής προμηνύεται άκρως συναρπαστική.

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η Stoiximan Super League και εκτός από τη «μάχη» της κορυφής υπάρχει και εκείνη της «ουράς» που επίσης προβάλει άκρως συναρπαστική.

Οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες των play-outs βρίσκονται... στοιβαγμένες στις ισάριθμες τελευταίες θέσεις και σε απόσταση μόλις δύο βαθμών, καθώς ο Λεβαδειακός έχει 22, η Λαμία 23 και επί του παρόντος «σώζονται» ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός με 24, κάτι που σημαίνει πως με μόνο τέσσερα παιχνίδια να απομένουν στο φινάλε αναμένεται να... σπάσουν καρδιές.

Μάλιστα υπό προϋποθέσεις ενδέχεται Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης να εμπλακούν επίσης σε ανάλογα «καρδιοχτύπια», αλλά επί του παρόντος οι συγκεκριμένες είναι που κινδυνεύουν άμεσα.

Ας δούμε τα τρία στοιχεία που «ποντάρουν» περισσότερο ενόψει των αναμετρήσεων που απομένουν.

*Σάββατο και ίδια ώρα οι τελευταίες αγωνιστικές των play-outs

ΠΑΣ Γιάννινα (24)

-Είναι η ομάδα του «γκρουπ» που θα μετρήσει μετά τη διακοπή για το Πάσχα τις περισσότερες επιστροφές βασικών της παικτών (π.χ. Παντελάκης, Σόρια ίσως και Κόντε). Αυτόματα διατηρεί κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως θα παρουσιαστεί βελτιωμένη.
-«Εχει» ήδη την ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό και του αρκεί να μην χάσει στο μεταξύ τους ματς ώστε να «πάρει» και εκείνη με τον Ιωνικό. Εφόσον συμβεί το δεύτερο τότε η ουσιαστική του απόσταση από τους Βοιωτούς είναι «+3» και από τους Νικαιωτές «+1». Μπορεί να περνά στα... ψιλά, όμως σε μία τόσο ρευστή κατάσταση είναι ένα άκρως σημαντικό στοιχείο.
-Μέχρι το φινάλε θα πάει σε Νεάπολη, Λιβαδειά όπου στην κανονική διάρκεια συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς, ενώ θα υποδεχθεί Παναιτωλικό, Αστέρα όπου στα αντίστοιχα παιχνίδια τη regular season πήρε τρεις. Αν το επαναλάβει θα είναι και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Ιωνικός (24)

-Εχει «σφίξει» ανασταλτικά και προέρχεται από 6/10 «μηδέν παθητικό». Στο χρονικό σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα σημασία έχουν οι βαθμοί και αν δεν δέχεσαι γκολ, αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να φτάσεις στη νίκη.
-Θα φιλοξενήσει ως το τέλος δύο άμεσους ανταγωνιστές του, αφού στις 29 Απριλίου θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και στις 13 Μαΐου τη Λαμία. Εφόσον εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και κάνει το απόλυτο, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στην κατηγορία αφού το όριο δύσκολα θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.
-Είναι η ομάδα από την τετράδα που έχει, έστω κατά τεκμήριο, την καλύτερη ψυχολογία. Η διακοπή για το Πάσχα την βρήκε προερχόμενη από δύο σερί νίκες και ευρύτερα μετρά τρεις στα τέσσερα τελευταία της ματς.

Λαμία (23)

-Διαθέτει αυτή τη στιγμή την πιο φορμαρισμένη μεσοεπιθετική γραμμή, μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που κινδυνεύουν άμεσα. Στα πρώτα τρία παιχνίδια των play-outs σημείωσε έξι γκολ και βλέπει παίκτες της «κλειδιά» όπως οι Βέργος, Μαρτίνεθ να πατούν καλά στα πόδια τους (δύο και τρία προσωπικά τέρματα αντίστοιχα). Για να κερδίσεις «πρέπει» να βάλεις γκολ.
-Αν κερδίσει τον Λεβαδειακό τότε θα «έχει» τη μεταξύ τους ισοβαθμία, ενώ ήδη υπερτερεί του ΠΑΣ. Οπως και στην περίπτωση του «Αγιαξ της Ηπείρου» που αναφερθήκαμε παραπάνω, μπορεί αυτό να φαίνεται... ψιλά γράμματα αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν οι διαφορές είναι τόσο μικρές.
-Μέχρι το φινάλε θα υποδεχθεί δύο ομάδες που διατηρεί εξαιρετική παράδοση. Κόντρα στον Λεβαδειακό είναι αήττητη στη Λαμία (8-4-0 το ρεκόρ της ως γηπεδούχος), ενώ ο Ατρόμητος έχει να κερδίσει σε επίπεδο πρωταθλήματος στο «Αθανάσιος Διάκος» από το 1979. Αν κάνει το εκεί απόλυτο (2χ2) και πάει στους «29», τότε θα «αγκαλιάσει» την παραμονή της.

Λεβαδειακός (22)

-Η νίκη της Τρίπολης πριν τη διακοπή του Πάσχα άλλαξε άρδην την ψυχολογία όλων. Κακά τα ψέμματα πριν από αυτό το ματς βρίσκονταν με το 1,5 πόδι στη Super League 2, τώρα όμως πήρε ψυχολογία και άρχισε να «πιστεύει» ξανά στην παραμονή του.
-Από τα μέσα Ιανουαρίου και σε 12 ματς που έχει δώσει από τότε μετρά μεν πέντε ήττες αλλά οι τέσσερις ήταν από ομάδες των play-offs. Ετσι απέκτησε «μέταλλο» και δείχνει «πολύ σκληρός για να λυγίσει».
-Βρήκε γκολ και στα τρία παιχνίδια του στα play-outs. Αυτόματα μπορεί να αισιοδοξεί πως θα πάρει τα ματς έστω και με «μισό-μηδέν».

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά τους στα play-outs και τα παιχνίδια που ακολουθούν

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Λαμία* 0-2
ΟΦΗ 0-1
Ατρόμητος* 1-1
Παναιτωλικός
Ιωνικός*
Αστέρας Τρ.
Λεβαδειακός*

ΙΩΝΙΚΟΣ
Ατρόμητος* 0-2
Αστέρας Τρίπολης 1-0
Παναιτωλικός* 1-0
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ*
Λαμία

ΛΑΜΙΑ
ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Παναιτωλικός* 3-1
ΟΦΗ* 1-4
Ατρόμητος
Αστέρας Τρ.*
Λεβαδειακός
Ιωνικός*

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΟΦΗ* 1-1
Ατρόμητος 1-1
Αστέρας Τρίπολης* 1-0
Ιωνικός
Παναιτωλικός*
Λαμία*
ΠΑΣ Γιάννινα
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα