ΑΕΚ: Ο γεμάτος ποιότητα πάγκος φέρνει γκολ και ασίστ (vids)

ΑΕΚ: Ο γεμάτος ποιότητα πάγκος φέρνει γκολ και ασίστ (vids)

Δημήτρης Βέργος
Μάνταλος και Τσούμπερ στην OPAP Arena

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει εκμεταλλευτεί απόλυτα το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ με τη σωστή διαχείρισή του έχοντας πάρει από τον πάγκο 11 γκολ και επτά ασίστ που «ξεκλείδωσαν» αρκετά παιχνίδια.

Ο άνθρωπος που έχει μεταμορφώσει την ΑΕΚ, που αποτελεί τη μόνη ομάδα που διεκδικεί το νταμπλ, είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Ο 49χρονος Αργεντινός κόουτς έφερε την Άνοιξη στους κιτρινόμαυρους απογειώνοντας τόσο το τακτικό, όσο και το πνευματικό κομμάτι και καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί το απόλυτο από κάθε ποδοσφαιριστή που διαθέτει στο ρόστερ του. Ένα ρόστερ το οποίο ο «Πελάδο» έχει πετύχει να ισορροπήσει με όλες τις μονάδες του να νιώθουν το ίδιο σημαντικές, είτε ξεκινούν στο αρχικό σχήμα, είτε έρχονται από τον πάγκο.

Οι πολλές λύσεις που διαθέτει φέτος η Ένωση, αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση σε όλες τις γραμμές έχουν διευκολύνει τον Αλμέιδα στο έργο του. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με τις επιλογές που φέρνει από τον πάγκο ο Αργεντινός κόουτς κατά τη διάρκεια των αγώνων, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο παίκτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ενδεκαδάτοι. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη, σε ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ, ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς τους Τσούμπερ, Πινέδα, Πάολο Φερνάντες και Μάνταλο. Κινήσεις που μιλούν από μόνες τους για την ποιότητα των λύσεων που υπάρχουν.

Και αυτές οι κινήσεις με τη σειρά τους επιβεβαιώνουν αυτήν την ποιότητα που διαθέτουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς η ΑΕΚ έχει πάρει συνολικά 11 γκολ και επτά ασίστ από τις αλλαγές του Αλμέιδα, με αρκετές νίκες να έχουν κριθεί από τις αλλαγές του. Το πρόσφατο παιχνίδι των play-offs με τον Άρη άλλωστε ξεκλείδωσε για την Ένωση με τους παίκτες που μπήκαν στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Ο Τσούμπερ αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή με τα δύο γκολ που χάρισαν τη νίκη στην ΑΕΚ, ωστόσο και οι υπόλοιποι που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν την απαιτούμενη ορμή για να φτάσουν οι κιτρινόμαυροι στην τελική επικράτηση.

Και μιας και είπαμε για Τσούμπερ, ο 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο καθώς έχει σκοράρει τέσσερα γκολ ως αλλαγή. Εκτός της νίκης επί του Άρη με τα δύο γκολ που σημείωσε, είχε δώσει τη νίκη και στο διπλό επί του Ιωνικού με το τέρμα του στις καθυστερήσεις, ενώ από τον πάγκο είχε σκοράρει και στην ήττα από τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena μειώνοντας στο σκορ. Άξιος συμπαραστάτης του, ποιος άλλος, ο γνωστός από πέρυσι game changer της ΑΕΚ, ο Άμραμπατ, ο οποίος έχει δύο γκολ με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο μπαίνοντας ως αλλαγή (έκρινε τη νίκη με το δεύτερο στις καθυστερήσεις), αλλά και δύο ασίστ στα διπλά επί των Παναιτωλικού και Βόλου.

Από κοντά και ο παίκτης που αποκτήθηκε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις, άσχετα αν λόγω τραυματισμών δεν τον έχουμε δει αρκετά σε αυτόν τον ρόλο. Ο λόγος για τον Φαν Βέερτ που μετράει τρία γκολ με αυτόν τον τρόπο, τα δύο στη νίκη επί της Λαμίας στην OPAP Arena όταν μπήκε και έδωσε τη λύση με τα δύο τέρματά του και το ένα πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια στη νίκη επί του Λεβαδειακού. Από ένα τέρμα ερχόμενοι από τον πάγκο έχουν οι Γκατσίνοβιτς στην εντός έδρας επικράτηση επί του Άρη και ο Μουκουντί στο διπλό κόντρα στον Παναιτωλικό.

Όσο σημαντικά όμως είναι τα γκολ από τον πάγκο, άλλο τόσο είναι και οι ασίστ καθώς οι δημιουργοί πολλές φορές κάνουν παραπάνω από τη μισή δουλειά. Ο Άμραμπατ όπως είπαμε παραπάνω μετράει από δύο, ενώ άλλες δύο καθοριστικές μάλιστα έχει ο Μάνταλος, ο οποίος πάσαρε στον Τσούμπερ για το διπλό επί του Ιωνικού και στον Αραούχο για το διπλό επί του ΠΑΟΚ, ενώ είχε κερδίσει και το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Άμραμπατ στις καθυστερήσεις με τον Ατρόμητο. Στο νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από την έδρα του Ιωνικού βοήθησε ακόμα μια αλλαγή, ο Φερνάντες με την ασίστ από την εκτέλεση κόρνερ στην ισοφάριση του Βίντα, ενώ άλλες δύο ασίστ που πήρε ο Αλμέιδα από τον πάγκο του ήρθαν από τον Ελίασον στον Φαν Βέερτ στη νίκη επί του Λεβαδειακού στην OPAP Arena και από τον Μοχαμάντι στον Άμραμπατ στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη στο ξεκίνημα της σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα