Παναθηναϊκός: Ο επιδραστικός κύριος Μπρινιόλι!

Παναθηναϊκός: Ο επιδραστικός κύριος Μπρινιόλι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο επιδραστικός κύριος Μπρινιόλι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει στο Gazzetta για τον Ιταλό τερματοφύλακα που αποδεικνύεται «λίρα-εκατό» για τον Παναθηναϊκό.

Μέρες που είναι και με το πρωτάθλημα να έχει διακοπεί για το Πάσχα, είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από τα των παιχνιδιών του Παναθηναϊκού και να προσπαθήσουμε να δούμε την μεγάλη εικόνα κάποιων πραγμάτων. Όπως την θέση κάτω από τα δοκάρια και τον άνθρωπο που την υπηρετεί την τελευταία διετία.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αποκτήθηκε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου το καλοκαίρι του 2021 και μπορεί το «τερματοφύλακας από την Έμπολι της Serie B» να μην δημιούργησε κύμα ενθουσιασμού αλλά τις περισσότερες φορές στο ποδόσφαιρο το «βιογραφικό» δεν παίζει τόσο σημαίνοντα ρόλο, όσο τα χαρακτηριστικά και ο ρόλος για τον οποίο προορίζεται μία μεταγραφή.

Στο μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν να βρει έναν άσο που θα μπορεί να «χτίζει» το παιχνίδι, που θα είναι σε θέση να γίνεται με αξιοπιστία ο έξτρα παίκτης στο build up όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά, έχοντας φυσικά και πολύ καλή συμπεριφορά στην εστία. Ο «Μπρίνιο» είχε όλο το πακέτο και το κυριότερο; Με πολύ μικρό κόστος έγινε άμεσα πολύ σημαντικός για την ομάδα, πρωταγωνιστής, ένας εκ των κορυφαίων του συνόλου, τόσο πέρσι στο δεύτερο μισό και μετά όσο και φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν, επιβεβαιώνοντας τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο.

Χωρίς υπερβολή, το «τριφύλλι» την τελευταία δεκαετία, ίσως και παραπάνω, δεν είχε έναν τόσο επιδραστικό τερματοφύλακα. Ακόμη και την χρονιά του double το 2010, ούτε ο Τζόρβας αλλά ούτε και ο Γκαλίνοβιτς ήταν τόσο σημαντικοί για την ομάδα. Στη συνέχεια, ο Καρνέζης έμεινε λίγο ως βασικός, ο Καπίνο ήταν φοβερός στη γραμμή αλλά κακός με τα πόδια του, ο Στιλ δεν ήταν κάτι φοβερό, o Οdi είχε τρομερό potential αλλά έπεσε σε κακή εποχή, όπως φυσικά σε δύσκολη περίοδο αγωνίστηκε και ο Σωκράτης Διούδης που κατά γενική ομολογία προσέφερε αρκετά.

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε χάρη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη πολυπόθητη ποδοσφαιρική κανονικότητα, ο Μπρινιόλι αποδεικνύει πως είναι ο τερματοφύλακας εκείνος που έχει ανάγκη μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο κίπερ αυτός που με τις επεμβάσεις του μπορεί να δώσει βαθμούς και να κρίνει παιχνίδια. Και δεν κάνει μόνο αυτό αλλά είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε τερματοφύλακα με την μπάλα στα πόδια.

Στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκτός από τα 19 clean sheets, έχει καταφέρει να δεχθεί και 4.07 λιγότερα γκολ από το αναμενόμενο. Με τις τελικές που έχουν κατευθυνθεί προς το τέρμα του να ισοδυναμούν με 16.07xGoals, εκείνος έχει επιτρέψει μόνο 12. Παράλληλα, οι μακρινές του μεταβιβάσεις αγγίζουν το 64%, έχει κατορθώσει να «γράψει» και μια ασίστ, όντας ένας εκ των mvp της φετινής πορείας τίτλου του Παναθηναϊκού.

Χωρίς αμφιβολία, ο Ιταλός τερματοφύλακας αποδεικνύεται «λίρα-εκατό» για τον σύλλογο, ο οποίος μπορεί να φουσκώνει τα στήθος του από περηφάνεια, καθώς κατάφερε να βρει έναν πραγματικά σπουδαίο άσο χωρίς να χρειαστεί να επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή εκατομμύρια. Ο ορισμός του value for money.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.