Παναθηναϊκός: Δεν είναι το πιο εύκολο παιχνίδι, είναι τελικός!

Παναθηναϊκός: Δεν είναι το πιο εύκολο παιχνίδι, είναι τελικός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Δεν είναι το πιο εύκολο παιχνίδι, είναι τελικός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νοοτροπία που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Βόλο και αναπολεί-μέρα που είναι-την ομάδα του αείμνηστου, Γιάννη Κυράστα.

Η διακοπή επιτέλους ολοκληρώθηκε, το πρωτάθλημα μετά από ένα κρεσέντο τοξικότητας με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό, μπαίνει σε ένα από τα πιο κρίσιμα μονοπάτια του και ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα παιχνίδι, στο οποίο η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Καμία από τις ομάδες που διεκδικούν τον φετινό τίτλο δεν έχει περιθώρια να χάσει έστω και έναν βαθμό από τον Βόλο και όποιος την «πατήσει» θα πρέπει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.

Χωρίς καμία διάθεση φυσικά υποτίμησης του συνόλου του Αχιλλέα Μπέου που είναι μια πραγματικά καλή ομάδα και πολύ επικίνδυνη όταν βρίσκει χώρους. Απλά όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα και με την κούπα να κρίνεται στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών, απαγορεύεται για το «τριφύλλι» να μην βάλει στο σακούλι του το μάξιμουμ, δηλαδή το εξάποντο κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλίας.

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να ξεχάσει πως στα χαρτιά μιλάμε για το πιο εύκολο ματς της διαδικασίας των play-offs, πρέπει να ξεχάσει πως φέτος όπου έχει πετύχει τον αυριανό του αντίπαλο τον έχει νικήσει χωρίς να δυσκολευθεί(5-1 και 2-0 στο Πανθεσσαλικό, 3-0 και 2-0 στη Λεωφόρο) και να αντιμετωπίσει την αναμέτρηση σαν να είναι τελικός. Σαν να είναι ντέρμπι, σαν να μην υπάρχει αύριο, καθώς αυτό το +2 από την ΑΕΚ και το +3 από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού ενόψει «Βικελίδης» και «αιωνίου» ντέρμπι στη Λεωφόρο πριν την νέα διακοπή για το Πάσχα.

Τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και η διοίκηση του συλλόγου έχουν πάρει τα... μέτρα τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και την δική του οπτική γωνία, ώστε οι «πράσινοι» να παρουσιαστούν με την κατάλληλη πνευματική ετοιμότητα, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτό που πρέπει σε μία κατάμεστη Λεωφόρο, ο οποία θα ζει και θα αναπνέει για ακόμη ένα βήμα προς την γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας. Το ένα sold out διαδέχεται το άλλο στη φετινή σεζόν και το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «τίτλους» αυτής της διετίας, χάρη στη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και της απόλυτης στήριξής του από τους ιθύνοντες του κλαμπ.


Η επιστροφή του Μπερνάρντ στο αρχικό σχήμα και η προσδοκία να πάρει τα πάνω του, τώρα στα πιο κρίσιμα, η διαθεσιμότητα του Ιωαννίδη και του Σπόραρ και το γεγονός πως ο Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα(θα απουσιάζει μόνο ο Πούχατς με ίωση και ο τιμωρημένος Τσοκάι) σε συνδυασμό με την πολύ καλή εικόνα του Παναθηναϊκού το προηγούμενο δίμηνο, δημιουργεί τις προσδοκίες και την ελπίδα πως το «τριφύλλι» στο φινάλε της σεζόν θα είναι η ομάδα που θαύμασε όλη η Ελλάδα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με την επική επίδοση των 12 νικών και της μίας ισοπαλίας.

Τα υπόλοιπα αύριο το βράδυ μετά το παιχνίδι...

Μέρα που είναι, 1η Απριλίου, το μυαλό δεν γίνεται να μην ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω. Στο 2000. Όταν ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας που «έφυγε» σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, παρουσίαζε πάνω στο χορτάρι μία από τις καλύτερες εκδόσεις που έχουμε δει στα χρόνια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και σίγουρα μία από τις τρεις κορυφαίες ομάδες του Παναθηναϊκού. Η σεζόν 1999-2000 ήταν ονειρική και ας μην έφερε κάποιον τίτλο στον σύλλογο, για τους γνωστούς λόγους που ξέρουμε και ξέρετε όλοι.

Η δουλειά του Κυράστα ήταν τοπ επιπέδου και έβαλε «σφραγίδα» για τον Παναθηναϊκό της επόμενης τριετίας, όπου αρχικά με εκείνον και στη συνέχεια με τον Σέρχιο Μαρκαριάν, έκανε την Ευρώπη να παραμιλά. Δυστυχώς σε εκείνη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, ούτε VAR υπήρχαν, ούτε ξένοι διαιτητές και κάπως έτσι συντελέστηκε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αδικίες όλων των εποχών.

Ο Κυράστας μπορεί εδώ και δύο δεκαετίες σχεδόν να μην βρίσκεται πιο κοντά μας αλλά θα μνημονεύεται αιώνια από τους φίλους του «τριφυλλιού» για εκείνη την ομαδάρα που μας πρόσφερε αλλά και για το ήθος, τον χαρακτήρα και τον ατάκα-οδηγό για τα επόμενα χρόνια που ακολουθεί τον οργανισμό: «Θα πεθάνουμε για αυτούς τους αλήτες; Όχι ρε, δεν θα πεθάνουμε, θα πολεμήσουμε»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.