Stoiximan Super League: Δεύτερη στροφή στα play-offs με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα

Newsroom
Λιβάι και Ίνγκασον

bet365

Η δράση στα συναρπαστικά play-offs επιστρέφει με τη δεύτερη αγωνιστική, στην οποία ξεχωρίζει το μεγάλο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα. Παναθηναϊκός - Βόλος και Ολυμπιακός - Άρης τα άλλα δύο παιχνίδια.

Τα play-offs που θα κρίνουν στην τελική ευθεία τον πρωταθλητή επιστρέφουν στη δράση. Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής ανοίγει στη Λεωφόρο στις 18:00, εκεί όπου ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο, ο οποίος μάχεται για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους Κουρμπέλη, Ιωαννίδη και Σπόραρ να συμπεριλαμβάνονται κανονικά στην αποστολή του Παναθηναϊκού. Επιστροφή στην αποστολή και για τον Σάρλια, που είχε μείνει εκτός στο παίχνίδι με την Ένωση την 1η αγωνιστική. Μόνες απουσίες για την ομάδα του «τριφυλλιού» θα είναι εκείνες των Τσόκαϊ, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ κι έτσι θα εκτίσει αναγκαστικά την ποινή του στο συγκεκριμένο ματς, και Πούχατς, που έχασε αρκετές προπονήσεις την εβδομάδα αυτή λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Η αποστολή: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Δύο επιστροφές και δύο απουσίες μετράει ο Βόλος για το παιχνίδι στη Λεωφόρο. Οι Μπαριέντος και Μεσκίδα που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού, τα ξεπέρασαν και μπήκαν στην αποστολή. Αντίθετα εκτός έμειναν λόγω τραυματισμών οι Σι και Τσιρίνος. Η αποστολή του Βόλου: Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Ασλανίδης, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Γκάγκι, Μεταξάς, Κάτσε, Μεσκίδα, Τσελεμπάκης, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Πιρές και Οζέγκοβιτς.

Παναθηναϊκός - Βόλος: Τα στατιστικά

Όπως είναι λογικό ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι στις στατιστικές κατηγορίες, όπως αποτυπώνεται και στη Sofascore με 12,9 σουτ ανά ματς έναντι 8,7 του Βόλου, με 1,7 μεγάλες ευκαιρίες ανά παιχνίδι έναντι 0,7 των κυανέρυθρων και με 59,6% κατοχή της μπάλας έναντι 48% της ομάδας της Μαγνησίας.

Παναθηναϊκός - Βόλος

Στις 19:30 στην Τούμπα λαμβάνει χώρα το μεγάλο ματς της ημέρας με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι ασπρόμαυροι θέλουν να διατηρηθούν μέσα στο παιχνίδι του τίτλου και οι κιτρινόμαυροι να παραμείνουν στο κυνήγι του Παναθηναϊκού στην κορυφή, αντιδρώντας μετά από δύο μη νικηφόρα αποτελέσματα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν θα βρίσκεται στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Ραζβάν Λουτσέσκου λόγω της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί στο ντέρμπι με τον Άρη, με τον βοηθό του, τον Κριστιάνο Μπάτσι να τον αντικαθιστά. Δεδομένα τέσσερις είναι οι απουσίες του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ. Οι Νάσμπεργκ και Κούρτιτς που ακολούθησαν ατομικό, ο Κεντζιόρα που έκανε θεραπεία και ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό με ειδική άδεια για προσωπική του υπόθεση. Η αποστολή δεν έγινε γνωστή και η 20άδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν την αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την Τούμπα.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της Τούμπας δεν έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ΑΕΚ λόγω των τραυματισμών που προέκυψαν, ωστόσο οι επιστροφές στις προπονήσεις αρχικά του Λιβάι Γκαρσία και στη συνέχεια των Βίντα και Γκατσίνοβιτς περιόρισαν τις απουσίες για τον Αλμέιδα. Ο Μουκουντί τελικά δεν θα είναι διαθέσιμος. Η συμμετοχή του θα κρινόταν στην τελευταία προπόνηση και προτιμήθηκε να μείνει εκτός. Επίσης ούτε ο Φαν Βέερτ πρόλαβε να μπει στην αποστολή που αναχωρεί για Θεσσαλονίκη έχοντας χάσει τις προηγούμενες προπονήσεις λόγω ενός διαστρέμματος ενώ εκτός έμεινε και ο Φερνάντες. Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Τα στατιστικά

Η ΑΕΚ υπερτερεί του ΠΑΟΚ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση σε ενεργητικό - παθητικό τερμάτων. Επίσης σύμφωνα με τη Sofascore οι κιτρινόμαυροι σουτάρουν μέσο όρο 17,8 φορές ανά ματς ενώ οι ασπρόμαυροι 12,9, με την ΑΕΚ να έχει το πάνω χέρι επίσης τόσο στην κατοχή μπάλας όσο και στις μεταβιβάσεις.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Από πλευράς ΠΑΟΚ, όπως καταγράφει η Sofascore, ο Αουγκούστο είναι πρώτος στη βαθμολογία με 7,25, με τους Α. Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ να ακολουθούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ίνγκασον και Κουλιεράκης.

ΠΑΟΚ

Για την ΑΕΚ ο πολυτιμότερος παίκτης σύμφωνα με τη Sofascore είναι ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος συγκεντρώνει 7,33 στην ειδική βαθμολογία, με τον Αραούχο, τον Λιβάι Γκαρσία, τον Χατζισαφί και τον Άμραμπατ να ακολουθούν.

ΑΕΚ

Στις 21:00 στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός που έχει μπει ξανά δυναμικά μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος φιλοξενεί τον Άρη, ο οποίος από τη μεριά του θέλει να παραμείνει στην πέμπτη θέση στοχεύοντας στο τελευταίο εισιτήριο που δίνει έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Μίτσελ έκανε γνωστές τις επιλογές του με τον Χάμες να μένει εκτός όπως αναμενόταν και τον Εμβιλά να γυρίζει για πρώτη φορά μετά τον Φλεβάρη. Εκτός επίσης είναι και παίκτες όπως οι Ντόι, Παπέ Σισέ και Ανδρούτσος. Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν την αποστολή του Ολυμπιακού είναι οι εξής: Μπα, Μπακαμπού, Κανός, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπόμ Χουάνγκ, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά και Βρουσάι.

Εκτός του μακροχρόνια τραυματία Μάνου Γκαρθία, εκτός αποστολής του Άρη είναι και ο Λούκας Ρουπ ο οποίος θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης γι’ ακόμη 3-4 εβδομάδες λόγω της θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ωστόσο, οι διεθνείς δεν πρόλαβαν περισσότερες από δύο προπονήσεις. Μάλιστα ο Αμπουμπακάρ Καμαρά προπονήθηκε μόνο το Σάββατο. Για την ακρίβεια στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Νταριντα, Καμαρά, Λούις Πάλμα, Καμάτσο, Ντουκουρέ, Γκρέι, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Ενκουλού, Εμπακατά και Χριστοδουλόπουλος.

Ολυμπιακός - Άρης: Τα στατιστικά

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Sofascore, σχεδόν ισορροπία υπάρχει στα ποσοστά κατοχής της μπάλας Ολυμπιακού και Άρη τη φετινή σεζόν, με τους ερυθρόλευκους βέβαια να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες ανά παιχνίδι.

Ολυμπιακός - Άρης στατιστικά

Ο Χάμες Ροντρίγκες παραμένει σύμφωνα με τη Sofascore ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού έχοντας 7,62 στην ειδική βαθμολογία, με τον Χουάνγκ και τον Φορτούνη να ακολουθούν, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Πασχαλάκης και Μπακαμπού.

Ολυμπιακός top 5

Μάνου Γκαρθία και Πάλμα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση των πολυτιμότερων παικτών του Άρη σύμφωνα με τη Sofascore με βαθμολογία 7,06. Τρίτος έρχεται ο Μπράμπετς, ενώ το top 5 συμπληρώνουν οι Φαμπιάνο και Ετέμπο.

Άρης top 5

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

Παναθηναϊκός Βόλος (18:00) CosmoteSport 1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (19:30) NovaSports Prime
Ολυμπιακός - Άρης (21:00) CosmoteSport 1

Η βαθμολογία των play-offs (1η αγωνιστική)

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62
2. A.E.K. 60
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 59
4. Π.Α.Ο.Κ. 57
5. ΑΡΗΣ 40
6. ΒΟΛΟΣ 39

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα