Βρέθηκε ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Βρέθηκε ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Βρέθηκε ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο gazzetta να σχολιάσει τα θέματα της επικαιρότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλοι ψάχνουν ποιος είναι ο elite διαιτητής που έκανε το…έγκλημα (!) να προθυμοποιηθεί να σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Εγώ ψάχνω ποιός διαιτητής θα σφυρίξει τελικά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, αφού ο Άγγλος αρχιδιαιτητής μας, ο Στιβ Μπένετ, τον έχει βρει, όπως δήλωσε στη σύσκεψη με τις ομάδες των play-offs.

Και μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έφτασε στο σημείο να πάρει ο ίδιος τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας του elite διαιτητές για τα υπόλοιπα play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος, αντιληφθείς προφανώς ότι παραμονές των εκλογών θα τιναχτεί στον αέρα το ποδόσφαιρο μας, όμως ο κύριος Μπένετ έχει βρει τους διαιτητές για τα αμέσως επόμενα ντέρμπι, άρα τους άλλους, που θα στείλει ο πρόεδρος της UEFA θα τους χρησιμοποιήσουμε για τα…πιο επόμενα παιχνίδια, ξέρω γω μετά το Άγιο Πάσχα ρε παιδί μου.

Ανεπιβεβαίωτες λοιπόν πληροφορίες λένε ότι ο διαιτητής είναι ο Σαντόκ Σέλμι! Διεθνής Τυνήσιος. Αυτός που σφύριξε μόλις πριν τρεις ημέρες το μεγάλο παιχνίδι για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα μεταξύ της Μαυριτανίας και του Κονγκό και απέβαλλε τον Μπακαμπού, τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού και πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δείτε τα δύο βιντεάκια που ανέβασε ο Αρτούρ Μαζουάκου της Εθνικής Κονγκό (παλιός παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Γουέστ Χαμ, δανεικός στην Μπεσίκτας):

Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο γκολ του Μπακαμπού, τον οποίο κτύπησε εν ψυχρώ ο γκολκίπερ της Μαυριτανίας και έκρινε ότι υπάρχει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπακαμπού που ούτε καν ακούμπησε, σε άλλη φάση, 50 λεπτά αργότερα, τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Με τον Μαζουάκου να γράφει στην ανάρτηση του, «σεβαστείτε εμάς και το άθλημα μας».

Αυτός ο Σαντόκ Σέλμι μοιάζει ιδανικός για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ! Αποβάλλει και τον Μπακαμπού! Πολύ ορθή επιλογή για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ! Εξάλλου, είναι και κοντά η Τυνησία. Δύο ώρες δρόμο με το αεροπλάνο. Εδώ φέραμε τον Κέλετ για το ΠΑΟ-Ολυμπιακός από τη Δανία, τρεις ώρες αεροπορικώς είναι! Από ακόμη πιο μακριά, από το Αζερμπαϊτζάν, φέραμε τον Αγκάγεφ να σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΑΕΚ. κι από τη Λετονία τον τρείμάνις να Υπό αυτές τις συνθήκες, η Τυνησία δίπλα είναι. Στο κάτω κάτω, αφού φέρνουμε διαιτητές και VAR από την Αλβανία, τη Λευκορωσία και το Αζερμπαϊτζάν, γιατί να μη φέρουμε από τη Βόρεια Αφρική, την Τυνησία, την Αίγυπτο κλπ. Δηλαδή, αυτοί που έρχονται εδώ είναι καλύτεροι;

pao_oly

Θα μου πείτε να κόψω την πλάκα. Εντάξει, να κόψω την πλάκα, όμως όλα αυτά που βιώνουμε δεν είναι για πλάκα; Αν τα πάρουμε αλλιώς, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε. Τέλος.

Ας πάμε στα υποτίθεται πιο σοβαρά, που μπορεί να προκύψουν από την σχετική επικαιρότητα.

Ένα. Υπήρξε τις προάλλες η σχετική ενημέρωση από την ΕΠΟ: «Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας, ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ καλεί σε σύσκεψη τους προέδρους των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα play off της Super League1 την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ». Βλέπετε εσείς να γράφει πουθενά το όνομα του Μπαλτάκου; Όχι. Γιατί λοιπόν ο Μπαλτάκος να πάει σε αυτή την άτυπη συνάντηση; Επειδή είναι πρόεδρος της ΕΠΟ; Μα ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έχει καμιά δουλειά με τη διαιτησία, όπως ο ίδιος επανειλημμένως έχει διακηρύξει.

Δύο. Στις 26 Ιουλίου 2022 ο Μπαλτάκος είχε ανακοινώσει ότι, “ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League1 και Super League2. Τα πρωταθλήματα αυτά, μετά από σχετική πρόταση του κ. Bennet, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των:α) Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής β) Joao Capella (Πορτογαλία)-Μάνατζερ VAR γ) Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας”. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, στις 2/8/2022 η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της ΚΕΔ και τα καθήκοντα των μελών της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Μάνταλος είναι ένα εκ των “μελών της ΚΕΔ για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο”, με αρμοδιότητα “Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Εκγύμνασης και Ανάπτυξης Αξιωματούχων Διαιτησίας”. Από που κι ως πού λοιπόν ο Μάνταλος παραβρέθηκε στη συνάντηση του Μπένετ με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και μάλιστα παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Μπένετ ως «αντιπρόεδρος του», αφού είναι «για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»; Έχει γίνει εν κρυπτώ προαγωγή του Μπένετ σε αντιπρόεδρο της ΚΕΔ;

benet

Τρία. Διάβασα τις δηλώσεις του Μπαλτάκου στο Metropolis, ότι η συνάντηση βιντεοσκοπήθηκε, όπως είχε ενημερώσει τους ανθρώπους των έξι ομάδων. Κι όχι ότι δεν τον πίστεψα τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά ρώτησα τον Ολυμπιακό, «καλά πήγατε εκεί και σας έγραφε σε κασέτα ο Μπαλτάκος;». Η δε απάντηση που μου δόθηκε είναι, «δεν μας είχε πει τίποτα». Εσείς διαλέξτε ποιος λέει αλήθεια. Αν, όμως, υποθέσουμε ότι λένε την αλήθεια από τον Ολυμπιακό, γεννάται τεράστιο θέμα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, κι όχι μόνο, για το απαράδεκτο της απόφασης να βιντεοσκοπηθεί μία άτυπη συνάντηση. Παρεμπιπτόντως, δημιουργείται και ένα άλλο ερώτημα: οι κάμερες υπάρχουν στην ίδια αίθουσα κι όταν συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή; Γιατί στην ίδια αίθουσα γίνονται οι συνεδριάσεις της; Βιντεοσκοπούνται και οι συνεδριάσεις της;

Κάθε απάντηση είναι δεκτή. Άραγε, όμως, χρειάζονται απαντήσεις;…

Άσχετο: Δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ ότι κέρδισε στο CAS την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης κλπ. Σίγουρα του αξίζουν συγχαρητήρια. Η λεπτομέρεια είναι ότι εκείνο το πρωτάθλημα, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν με μείον εφτά βαθμούς για όσο διαρκούσε η τιμωρία του, το κέρδισε ο Ολυμπιακός. Και δη πανηγυρικά. Το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα…

Κατά τα άλλα, κι ενώ ο Σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠΠ) εξέδωσε ανακοίνωση για τις υβριστικές συμπεριφορές και τις αποδοκιμασίες εις βάρος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ακόμη αναμένουμε μία επίσημη τοποθέτηση από την ΕΠΟ επί του θέματος…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.