Παναθηναϊκός: Το πρώτο από τα έντεκα παιχνίδια της χρονιάς!

Παναθηναϊκός: Το πρώτο από τα έντεκα παιχνίδια της χρονιάς!

Παναθηναϊκός: Το πρώτο από τα έντεκα παιχνίδια της χρονιάς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επικίνδυνη αποστολή του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι που σηματοδοτεί την έναρξη των πιο σημαντικών παιχνιδιών της σεζόν.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο Περιστέρι για να παίξει έναν ''τελικό'' για την είσοδό του στη πρώτη τετράδα, με τον Άρη στο τέλος της βραδιάς να βρίσκεται στο +3 και την ΑΕΚ στο +4 από το Τριφύλλι που πήγε με 39 βαθμούς στο σακούλι, έχοντας 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Η τεράστια πρόοδος που φέρει την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα δεδομένα για τον σύλλογο μέσα σε έναν χρόνο. Φέτος το Τριφύλλι θα επισκεφθεί τα δυτικά προάστια με στόχο την νίκη που μπορεί να του δώσει την πρώτη θέση στη κανονική διάρκεια της σεζόν, ως ένα από τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Με 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και δεκαεννιά περισσότερους βαθμούς σε σχέση με το αντίστοιχο παιχνίδι τον Μάρτιο του 2022, το οποίο έκρινε με δύο γκολ ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στο 75' και το 77'. Η σύγκριση γίνεται για να καταλάβει κανείς το πόσα βήματα μπροστά περπάτησε το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, σε μία πέρα για πέρα υπερβατική σεζόν που ευχή όλων είναι να ολοκληρωθεί με την επιστροφή στη γη της επαγγελίας, δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά το 2010 και το τελευταίο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση της Κυριακής σηματοδοτεί την έναρξη των έντεκα πιο κρίσιμων παιχνιδιών της φετινής χρονιάς και γενικότερα της πενταετίας. Αν σκεφτεί κανείς τι στόχους είχε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια και τι διακυβεύεται τώρα θα διαπιστώσει χωρίς καμία δυσκολία πως αυτός ο χαρακτηρισμός μόνο υπερβολικός δεν είναι. Είναι έντεκα τελικοί, έντεκα ματς do or die στο πιο συγκλονιστικό και όμορφο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαπέντε ετών.

Αυτές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της εξάλειψης του εκάστοτε χαλίφη, της χρήσης του VAR και των ορισμών των ξένων διαιτητών. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έγινε από την μία στιγμή στην άλλη ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη αλλά όσοι εδώ και χρόνια ήμασταν σαν τους τρελούς του χωριού που απλά λέγαμε και γράφαμε τα αυτονόητα όταν δεξιά και αριστερά διάβαζες για την ''καρδιά του πρωταθλητή'', απολαμβάνουμε το σήμερα. Ανασάναμε με λίγα λόγια και απλά και μαζί μας ανάσανε και ο κόσμος που χαίρεται με το πιο κανονικό πρωτάθλημα που θα μπορούσαμε να έχουμε και μακάρι τίποτα στα playoffs να μην αλλάξει αυτή τη κατάσταση και επιστρέψουμε πολλά χρόνια πίσω.

Το Τριφύλλι, λοιπόν, ξεκινά αυτή την σειρά των παιχνιδιών κόντρα στον Ατρόμητο. Μία ομάδα που είναι βαθμολογικά αδιάφορη αλλά και μία ομάδα που στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ έδειξε πως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη και να κάνει την ζημιά, ειδικά όταν βρει χώρους στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να έχει το μυαλό του στη Νέα Φιλαδέλφεια και λογικά δεν θα το έχει, καθώς η πρώτη θέση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας με έναν ή δύο πόντους, είναι σημαντική κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει την δουλειά του, να πράξει το καθήκον του και να πάρει το ''τρίποντο''. Τα όσα συμβούν στο ντέρμπι της OPAP Arena θα πρέπει να τον απασχολήσουν μετά το δικό του παιχνίδι. Ιδανικό αποτέλεσμα η ισοπαλία για να περάσει και πάλι πρώτος και να έχει τον Ολυμπιακό στο -7 και δεύτερο πιο ιδανικό η νίκη της ''Ένωσης'', ώστε ο τίτλος να είναι υπόθεση για δύο και όχι για τρεις, πόσω μάλλον όταν ο τρίτος είναι ο Ολυμπιακός.

Να πούμε και ακόμη ένα πιο ιδανικό σενάριο; Ισοπαλία στο ντέρμπι και πρώτη αγωνιστική στα playoffs με τον Βόλο έξω, δεύτερη με τον Άρη μέσα και τρίτη με την ΑΕΚ πάλι στη Λεωφόρο. Μπορεί πολλοί προπονητές κατά καιρούς να δηλώνουν πως ''όλοι θα παίξουν με όλους'' αλλά στο μίνι πρωτάθλημα αν καταφέρεις ως πρώτος να ξεφύγεις με πέντε ή έξι βαθμούς, έχοντας πάρει σερί νίκες τότε έχεις κάνει και ένα μεγάλο βήμα για την κούπα. Θα παίξει σημαντικό ρόλο το πρόγραμμα.

Βήμα βήμα, όμως, κάθε φορά, ο Παναθηναϊκός θα έχει όλο τον χρόνο να σκεφτεί τα προαναφερόμενα. Αυτό που έχει σημασία είναι το διπλό στο Περιστέρι, σε μια εποχή που η απόδοση του συνόλου βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κάποιοι από τους βασικούς ξαναβρίσκουν τη φόρμα τους και κάποιοι ακόμη πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα μπροστά, όπως ο Σπόραρ, ο Μάγκνουσον και ο Μπερνάρντ όταν με το καλό θα είναι και πάλι διαθέσιμος.

Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να είναι και ο Βέρμπιτς αλλά δεν μπορείς να πεις ότι πρέπει να φορμαριστεί ξανά, καθώς σε καμία στιγμή της σεζόν δεν είχε διάρκεια. Και ο Παναθηναϊκός τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη στα playoffs. Μην ξεχνάμε πως μαζί με τον Μπερνάρντ ήταν οι πιο ηχηρές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.