Ζουγλής στο Gazzetta: «Στη ζωή υπάρχουν σοβαρά πράγματα να αγχώνεσαι και το ποδόσφαιρο σίγουρα δεν είναι ένα απ' αυτά»

Ζουγλής στο Gazzetta: «Στη ζωή υπάρχουν σοβαρά πράγματα να αγχώνεσαι και το ποδόσφαιρο σίγουρα δεν είναι ένα απ' αυτά»

bet365

Ο Νίκος Ζουγλής, στο Gazzetta από τη μικτή ζώνη της Opap Arena, για το ντεμπούτο του στη βασική 11άδα του Αστέρα επί της ΑΕΚ. Κι η απάντηση που δίνει αποτελεί ένα μάθημα τόσο για τα νέα παιδιά όσο και για τον κόσμο που παρακολουθεί ποδόσφαιρο!

Στις 18/2, στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άκης Μάντζιος δίνει την ευκαιρία στον Νίκο Ζουγλή να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Stoiximan Super League. Μία εβδομάδα αργότερα, ο 19χρονος εξτρέμ βλέπει το όνομά του στο χαρτί με τους βασικούς.

Πρώτη συμμετοχή στη βασική 11άδα, στο ματς με την ΑΕΚ μέσα στην (σχεδόν) κατάμεστη Opap Arena. Σε τέτοια ματς, εκτός από το ότι πρέπει να είσαι έτοιμος αγωνιστικά, σημαντικό ρόλο παίζει και πόσο έτοιμος είσαι πνευματικά. Ο Ζουγλής ήταν και στα 79' που αγωνίστηκε - κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης και όχι αριστερά που είναι η φυσική του θέση λόγω της αποβολής του Γκαρντάφσκι στο 4' - αρκετά καλός. Εδωσε μάχες, είχε πολλά τρεξίματα και έδωσε κι αυτός βοήθειες στο να σταθεί όρθιος ο Αστέρας στο Γολγοθά που είχε να ανέβει.

Μιλώντας στο Gazzetta, από τη μικτή ζώνη της Opap Arena, ο Ζουγλής αναφέρθηκε στον παράγοντας «άγχος». Κι η απάντησή σου ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Το ποδόσφαιρο είναι για να διασκεδάζεις. «Στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα για να αγχωθείς. Και το ποδόσφαιρο σίγουρα δεν είναι ένα απ' αυτά», μας είπε χαρακτηριστικά με ωριμότητα που σπάνια συναντάς σε έναν 19χρονο.

Ντεμπούτο με τον Αστέρα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, σήμερα ντεμπούτο στη βασική 11άδα σε μια τόσο δύσκολη έδρα κόντρα σε μια τόσο ποιοτική ομάδα. Πες μας λίγο γι' αυτήν την εμπειρία.

«Σίγουρα η εμπειρία αυτή δεν μπορεί να περιγραφεί. Απίστευτη έδρα κι ο κόσμος και η ΑΕΚ ως ομάδα. Δυστυχώς μείναμε με 10 παίκτες από την αρχή του ματς, οπότε αυτό που θέλαμε να πετύχουμε έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Επρεπε να δώσουμε παραπάνω από το 100%. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά το παλέψαμε όσο γινόταν».

a

Πώς ένιωσες όταν άκουσες από τον Άκη Μάντζιο ότι είσαι βασικός σ' αυτό ματς; Αγχώθηκες;

«Να σας πω την αλήθεια δεν είχα καθόλου άγχος όταν άκουσα ότι είμαι βασικός. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος για όλα. Υπάρχουν άλλα πράγματα για τα οποία μπορείς να αγχωθείς στη ζωή. Τώρα δεν νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα απ' αυτά. Πιο πολύ χάρηκα και ήμουν προσηλωμένος για να δώσω ό,τι καλύτερο μπορούσα ώστε να βοηθήσω την ομάδα».

Πώς βλέπεις να έχει λειτουργήσει στην ομάδα η αλλαγή προπονητή; Αν και με τον Ηρακλή Μεταξά δεν πήρες χρόνο συμμετοχής.

«Σίγουρα μια αλλαγή προπονητή, συνήθως, δίνει ώθηση σε μια ομάδα. Εμείς είμαστε μια ποιοτική ομάδα, με παίκτες που έχουν και εμπειρία και πολλή ποιότητα. Νομίζω ότι ο Αστέρας έχει ακόμα πολλά να βγάλει στο γήπεδο και έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά να κάνουμε».

Τι να περιμένουμε από τον Αστέρα από εδώ και πέρα;

«Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε δύο νίκες στα δύο ματς που απομένουν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον εγώ, αλλά σίγουρα κι η ομάδα μου, παίζουμε πάντα για τη νίκη. Θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο, να παίζουμε το ποδόσφαιρό μας και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς ή έστω ό,τι καλύτερο μπορουμε».

Από εσένα τι να περιμένουμε; Περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενδεχομένως...

«Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θα προσπαθώ να αποδεικνύω ότι την αξίζω».

Τα highlights του ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (vid)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα