Ο ΠΑΟΚ θα «πουλήσει ακριβά» το τομάρι του στο γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ θα «πουλήσει ακριβά» το τομάρι του στο γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ θα «πουλήσει ακριβά» το τομάρι του στο γήπεδο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει το μεταγραφικό κλίμα στον ΠΑΟΚ και την απόφαση για τον Γιώργο Κούτσια, μαζί με μερικές άλλες συμπτώσεις ενόψει του αγώνα στα Γιάννινα.

Μία από τις συνέπειες του νέου πλάνου που εφαρμόζει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ, βιώνουμε αυτές τις ημέρες και… ποιος ξέρει τι έρχεται. Όλα δείχνουν ότι αν ο Δικέφαλος του Βορρά πάει καλά με την ανάδειξη και την καθιέρωση πολύ καλών νέων παικτών στην ομάδα του, τότε για 9-10 μήνες το χρόνο θα πρέπει να αντιμετωπίζει και να διαχειρίζεται όλες τις συνέπειες της μεταγραφικής περιόδου!

Ο χαμός γίνεται με το ενδιαφέρον για τον Κουλιεράκη! Πανικός με τις κρούσεις για τον Κωνσταντέλια! Στο στόχαστρο ο Κοτάρσκι! Να και ο Κούτσιας που φέρνει προτάσεις και… που είστε ακόμη. Μέρα παρά μέρα το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ κατακλύζεται από πληροφορίες και εξελίξεις για το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για παίκτες της ομάδας. Καλώς; Κακώς; Όπως το βλέπει ο καθένας, αν και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι επ’ αυτού. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο στην εποχή της πληροφορίας…

Εμείς πρέπει να περιμένουμε την προσπάθεια και την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ έτσι ώστε να απολαύσει τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας πραγματικότητας που τον διαφημίζει σε όλη την Ευρώπη και απ’ ότι φαίνεται και σε άλλες Ηπείρους, περιορίζοντας τον κακό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην καθημερινότητα της ομάδα και στον κόσμο της η πιθανή παραπλάνηση από τους αγωνιστικούς στόχους.

Θυμίζω ότι βιώνουμε την πρώτη περίοδο αυτής της νέας εποχής στο ποδοσφαιρικό πλάνο όπως το οραματίστηκε η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το υπηρετούν όλα τα στελέχη, με τον Μπότο βέβαια να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Πορτογάλος που μέσα από δήλωσή του το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα στην Κύπρο, ήθελε να βάλει και ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα σε αυτή τη νέα εποχή, λέγοντας: «Αυτό που ξέρω και είναι γνώμη μου, είναι πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει το brand name του. Πλέον πρέπει να επενδύσουμε σε ένα ισχυρό brand name του ΠΑΟΚ. Και το λέω αυτό γιατί συμμετείχα στη δημιουργία κάτι ανάλογου στη Μπενφίκα. Πλέον μπορεί να κλωτσά εκεί τη μπάλα ένας παίκτης και να κοστολογείται 65 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει brand name». Σωστά, ο Μπότο ήθελε να περάσει το μήνυμα σε όλους (με λόγια και με πράξεις προφανώς) ότι… «ο ΠΑΟΚ θα πουλάει πλέον ακριβά».

Γι αυτό τον λόγο το καλοκαίρι και σε ανάλογη περίπτωση, για τον Κουλιεράκη που δεν είχε παίξει, ο ΠΑΟΚ ζητούσε ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων. Με αυτό τον σκοπό. Να δημιουργήσει την αίσθηση του νέου brand name που πουλάει ακριβά ανεξάρτητα από τον χρόνο συμμετοχής του υποψήφιου παίκτη, αλλά με βάση την προοπτική. (Κρατήστε το αυτό γιατί και ο Κούτσιας δεν έχει παίξει ιδιαίτερα στην πρώτη ομάδα...).

Για την υπόθεση Κούτσια και την διαφαινόμενη πώλησή του στις ΗΠΑ, υπάρχουν γεγονότα και υποκειμενικές απόψεις:

-Άλλος θεωρεί ότι καλώς πωλείται ο νεαρός άσος, άλλος λέει… «ότι είναι λάθος».

-Άλλος πιστεύει ότι ο Κούτσιας θα κάνει μεγάλη καριέρα, άλλος ότι… δεν θα τα καταφέρει.

-Άλλος μπορεί να θεωρεί βιαστική την απόφαση του ΠΑΟΚ και καλά τα χρήματα, άλλος να υποστηρίζει ότι όλα είναι… οκ και καλώς καμωμένα στο σωστό timing.

Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι σχετικά και θα αποδειχθούν στο μέλλον. Μπορεί κι’ εγώ να εκπλήσσομαι από το πώς ο Κούτσιας δεν θέλει τον ΠΑΟΚ και πώς ο ΠΑΟΚ κόβει τις σχέσεις μαζί του χωρίς καν να δοθεί δανεικός στο εξωτερικό και σε ένα προηγμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον για να τσεκάρουν καλύτερα την προοπτική ενός αντικειμενικά πολύ μεγάλου ταλέντου στην ξεχωριστή θέση του φορ, μπορεί να θεωρώ ότι όλα γίνονται βιαστικά και χαμένες θα βγουν όλες οι πλευρές, αλλά και αυτό μικρή αξία έχει. Μόνο ένα ερωτηματικό για να το κλείσω, επιμένοντας στον ΠΑΟΚ που μας ενδιαφέρει περισσότερο από το κάθε πρόσωπο: Ξεκινώντας τη νέα εποχή και προσπαθώντας να φτιάξει ένα άλλο brand, περιμένοντας μάλιστα και πολλές άλλες μεγάλες προτάσεις για τους παίκτες που αναδεικνύει, μπορεί να θεωρηθεί ακριβή, αυτή η συγκεκριμένη πώληση; Όσο πιο αντικειμενικά μπορεί να το δει κανείς, τα δύο ή 2,5 εκατομμύρια, σηματοδοτούν μία πρώτη ακριβή πώληση στη νέα εποχή του ΠΑΟΚ, που θα περάσει και το ανάλογο μήνυμα σε όλους τους άλλους για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν διαπραγματευτικά την ελληνική ομάδα; Θα δούμε…

ΠΑΟΚ με Ντόουγκλας

Για να επιστρέψουμε στα πιο σοβαρά που σχετίζονται με την ομάδα και την πορεία της (γιατί πάνω από τον ΠΑΟΚ δεν είναι κανείς) θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από το πόσο πουλάει τους νέους του παίκτες , μέσα στο γήπεδο είμαστε σίγουροι ότι ο ΠΑΟΚ θα… πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Όλοι πλέον έχουν πωρωθεί έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Ο αγώνας στα Γιάννινα μοιάζει με αυτόν της Τρίπολης! Πολύ δυνατός αντίπαλος, δυσκολοκατάβλητος με τους μεγάλους και έδρα χωρίς πολύ κόσμο και φιλοξενούμενους. Μέχρι και η μετάδοση από το ίδιο κανάλι γίνεται… Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντιμετωπίσει την αναμέτρηση σαν ένα μεγάλο ντέρμπι, με τη συγκέντρωση που δείχνει σε τέτοιες αναμετρήσεις. Εξάλλου σε όλα τα ντέρμπι παίζει 90 λεπτά με την ίδια σοβαρότητα, ενώ με πολλούς μικρομεσαίους έχει τελειώσει τις αναμετρήσεις μέσα σε κλίμα… τρικυμίας. Τι σύμπτωση! Σε όλα αυτά τα ματς (Λαμία, Παναιτωλικός. Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΟΦΗ στον πρώτο γύρο και Αστέρας στον δεύτερο) κατά τα οποία στο τέλος ο ΠΑΟΚ παραπατούσε, από τα τελευταία οδυνηρά λεπτά, έλειπε ο Βιεϊρίνια. Στα περισσότερα, έλειπε και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο! Γιατί… τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.