Φιορεντίνα - Ίντερ 0-1: Με Λαουτάρο και Ζόμερ ανέβηκε ξανά στην κορυφή

Νίκος Κικίδης
Ίντερ

bet365

Η Ίντερ... δεινοπάθησε στην έδρα της Φιορεντίνα, όμως με χρυσό γκολ του Λαουτάρο και με τον Ζόμερ να αποκρούει πέναλτι έφυγε με το διπλό (0-1) και πάτησε στην κορυφή!

Η εκδρομή στη Φλωρεντία ποτέ δεν ήταν μια εύκολη αποστολή... Μια παράδοση που δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία επίσκεψη της Ίντερ, η οποία καρδιοχτύπησε στην έδρα της Φιορεντίνα, αλλά τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει την απόδραση. Με χρυσό γκολ του Λαουτάρο και κέρβερο Ζόμερ στα έντεκα μέτρα οι Νερατζούρι επκράτησαν 1-0 και σκαρφάλωσαν ξανά στην κορυφή της Serie A.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μπόλικη δράση, καθώς μόλις στο 11΄ο Λαουτάρο άγγιξε το γκολ με εξαιρετική ενέργεια, αλλά ο Τερατσιάνο είχε την απάντηση για να κρατήσει το μηδέν. Δυο λεπτά αργότερα ο Ενζολά σκόαρε για τη Φιορεντίνα αλλά από θέση οφσάιντ, ενώ στο 14΄ο Κάρλος Αουγκούστο σημάδεψε σώματα από ευνοϊκή θέση.

Από το κόρνερ ωστόσο που ακολούθησε η Ίντερ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λαουτάρο με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι βρήκε δίχτυα για το 0-1. Στο 33΄ο Τερατσιάνο με τρομερή επέμβαση αρνήθηκε στον Φρατέσι το 2-0, ενώ στιγμές αργότερα ο Ζόμερ πήρε σειρά στις εντυπωσιακές αποκρούσεις απέναντι στην Μποναβεντούρα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός άλλαξε και τα ηνία πέρασαν προοδευτικά στη Φιορεντίνα, η οποία στο 76΄σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να ισοφαρίσει. Ο Ζόμερ έκανε πέναλτι πάνω στον Ενζολά, όμως νίκησε τον Νίκο Γκονζάλες από τα έντεκα βήματα και κράτησε το μηδέν! Οι γηπεδούχοι πάλεψαν και πίεσαν μέχρι τέλους, όμως η Ίντερ άντεξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και πέρασε ξανά στην κορυφή της Serie A.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ζόμερ, Παβάρ (83΄Μπίσεκ), Ντε Φράι, Μπαστόνι (60΄Ατσέρμπι), Νταρμιάν (60΄Ντάμφρις), Κάρλος Αουγκούστο, Ασλάνι, Φρατέσι, Μικιταριάν, Λαουτάρο (78΄Σάντσες), Τουράμ (60΄Αρναούτοβιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα