Serie A: O Μερέτ έσωσε τη Νάπολι από την ήττα από τη Μόντσα, ο Ρανιέρι «λύτρωσε» τη Φιορεντίνα

Βασίλης Μπαλατσός
Napoli

bet365

Η Νάπολι σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, η Μόντσα είχε την ευκαιρία να «κλέψει» το ματς με πέναλτι αλλά ο Μερέτ κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας. Η Φιορεντίνα «λύγισε» την Τορίνο.

Με νέα απώλεια βαθμών έκλεισε το 2023 η Νάπολι. Οι πρωταθλητές Ιταλίας σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες στο εντός έδρας ματς με τη Μόντσα και θα μπορούσαν να χάσουν αλλά ο Μερέτ κράτησε με απόκρουση πέναλτι κράτησε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Χάνουν έδαφος για την τετράδα οι Ναπολιτάνοι, οι οποίοι έχουν μια νίκη σε πεντε αγωνιστικές και βρίσκονται στην 7η θέση με 28 βαθμούς, στο -5 από την 4η Φιορεντίνα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη φάση στο 12' όταν ο Ραχμάνι πρόλαβε να μπλοκάρει το σουτ του Πέδρο Περέιρα. Στο 40' ο Ανγκισά εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντι Γκρεγκόριο, ενώ στο 45' το σουτ του Κβαρατσχέλια πέρασε... χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι.

Οι Παρτενοπέι συνέχισαν να πιέζουν. Στο 49' ο Ραχμάνι αστόχησε με κεφαλιά και στο 56' ο Ντι Γκρεγκόριο μπλόκαρε το πλασέ του Ρασπαντόρι. Η Μόντσα κέρδισε πέναλτι στο 66' για χέρι του Ζεσούς, ο Πεσίνα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μερέτ έπεσε σωστά και απέκρουσε. Η Νάπολι είχε την τελευταία της φάση στο 90+1' αλλά ο Ντι Γκρεγκόριο νίκησε τον Γκαετάνο.

Νάπολι: Μερέτ (74’ Κοντίνι Μπαρανόβσκι), Ζεσούς, Ντι Λορέντζο, Ρουί, Ραχμάνι, Ζιελίνσκι (71’ Γκαετάνο), Λομπότκα (85’ Σιμεόνε), Ανγκισά, Κβαρατσχέλια, Ρασπαντόρι, Τζέρμπιν (71’ Λίντστρομ)

Μόντσα: Ντι Γκρεγκόριο, Περέιρα (46’ Μπιριντέλι), Καλντιρόλα, Ντ’Αμπρόζιο (76’ Τσιταντίνι), Άκπα Άκπρο (62’ Μποντό), Γκαλιαρντίνι, Πεσίνα, Καρμπόνι (58’ Κολπάνι), Τσιουρία, Μότα, Κολόμπο (76’ Ματσίν)

Η Φιορεντίνα «έπιασε» τη Μίλαν

Η Φιορεντίνα τα βρήκε δύσκολα με τη μαχητική Τορίνο αλλά έκλεισε το 2023 με νίκη. Οι Βιόλα επικράτησαν της Γκρανάτα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 1-0, έφτασε τα τρία διαδοχικά τρίποντα με το ίδιο σκορ, ενώ παραμένει αήττητη σε πέντε αγωνιστικές με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο είχε φάσεις και εν τέλει βρήκε το γκολ στο 83' με την κεφαλιά του Ρανιέρι μετά από σέντρα του Καγιόντε. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην τετράδα της Serie A και έπιασαν την 3η Μίλαν στους 33 βαθμούς, ενώ η 5η Μπολόνια είναι στο -2 με ματς λιγότερο.

Φιορεντίνα: Τεράτσιανο, Μπιράγκι (78’ Παρίζι), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Καγιόντε, Μποναβεντούρα (88' Κούαρτα Μαρτίνες), Ντάνκαν, Αρτούρ (65’ Μαντραγκόρα), Ικονέ (88' Σοτίλ), Κουαμέ, Μπελτράν (64’ Ενζολά)

Τορίνο: Μιλένκοβιτς Σάβιτς, Ροντρίγκες, Λατσάρο, Μπελανόβα (79’ Βόιβοντα), Μπουοντζιόρνο, Ταμέζ, Βλάσιτς (78’ Ντζιντζί), Ίλιτς, Ρίτσι (62’ Λινέτι), Σαπάτα, Πελέγκρι (62’ Σανάμπρια)

Βαθμολογία

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα