Γιουβέντους - Βερόνα 1-0: Ο Κιν την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης

Νίκος Κικίδης
Το γκολ του Μόιζε Κιν αρκούσε στη Γιουβέντους για να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της μαχητικής Βερόνα, δίνοντας συνέχεια σε ένα νικηφόρο σερί που την έχει στείλει στο -3 από την πρώτη εξάδα.

Η τιμωρία του -15 δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια για απώλειες στη Γιουβέντους, η οποία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην μείνει από νωρίς εκτός κούρσας. Και με τη νίκη κόντρα στη Βερόνα οι Μπιανκονέρι πραγματοποίησαν ένα βήμα προς την επίτευξη του πρωταρχικού τους. Αν και δεν εντυπωσίασε, η Γηραιά Κυρία τελικά λύγισε με 1-0 την αντίπαλό της χάρη σε γκολ του Μόιζε Κιν κι έφτασε τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, μειώνοντας έστω και προσωρινά την απόσταση από την πρώτη εξάδα στους τρεις βαθμούς.

Πρόκειται πάντως για μια από εκείνες τις αναμετρήσεις που θα ξεχαστούν γρήγορα, καθώς το μόνο που απομένει είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το σύνολο του Αλέγκρι άλλωστε δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, παρήγαγε φάσεις με το σταγονόμετρο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε βρεθεί πίσω στο σκορ σε προσπάθεια του Ντεπάολι που «έξυσε» το δοκάρι (18΄).

Έπρεπε τελικά να περάσουν 37 λεπτά για να δούμε την πρώτη ευκαιρία από πλευράς Μπιανκονέρι, όταν το δυνατό σουτ του Ντανίλο κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Με το ξεκίνημα του β΄μέρους, ωστόσο η Γηραιά Κυρία φρόντισε να ανοίξει το σκορ αποβάλλοντας το άγχος. Ο Λοκατέλι βρήκε με υπέροχη πάσα τον Μόιζε Κιν στην περιοχή και ο τελευταίος εκτέλεσε ιδανικά με μια επαφή για να βάλει σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους.

Μια επέμβαση του Σέζνι στο 83΄σε σουτ του Τερατσιάνο απέτρεψε την ισοφάριση για τη Βερόνα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπρέμερ σπατάλησε την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το ματς με άστοχο πλασέ προ κενής εστίας. Μια φάση ωστόσο που τελικά η Γιουβέντους δεν πλήρωσε, αφού κράτησε μέχρι τέλους το μηδέν και παρέμεινε σε ανοδική τροχιά από την 7η θέση της βαθμολογίας.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Κουαδράδο (65΄Κόστιτς), Ντε Σίλιο, Λοκατέλι, Μπαρενετσέα (46΄Μιρέτι), Φατζιόλι, Μίλικ (60΄Ντι Μαρία), Κιν (60΄Βλάχοβιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image