Λέτσε - Μίλαν 2-2: Γλίτωσε τον βαθμό, όχι και τα προσχήματα... (vid)

Νίκος Κικίδης
Αν και κατάφερε να επιστρέψει από το εφιαλτικό ξεκίνημα και το 2-0 της Λέτσε, το τελικό 2-2 και ο βαθμός της ισοπαλίας αφήνουν μια ακόμα πικρή γεύση στη Μίλαν που ξέμεινε στο -9 από την κορυφή...

Ο Γενάρης αποδεικνύεται ο μήνας κατάρρευσης για τη Μίλαν... Παρά το θερμό ποδαρικό άλλωστε στο νέο έτος με νίκη απέναντι στη Σαλερνιτάνα, ακολούθησε μια ισοπαλία - αυτοχειρία κόντρα στη Ρόμα, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο απέναντι στην Τορίνο και πλέον το κακό... τρίτωσε με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Λέτσε! Το κάκιστο ξεκίνημα και το προβάδισμα με 2-0 των γηπεδούχων τελικά μετατράπηκε σε... βουνό για τους Ροσονέρι, οι οποίοι κατάφεραν μεν να αποφύγουν την ήττα (2-2), αλλά υποχρεώθηκαν σε νέα απώλεια βαθμών επιτρέποντας στην πρωτοπόρο Νάπολι να αυξήσει τη διαφορά στους εννιά βαθμούς.

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Λέτσε φρόντισε να χτίσει τις βάσεις για ένα καλό αποτέλεσμα πριν καν ολοκληρωθούν τρία λεπτά στην αναμέτρηση. Μόλις στο 3΄οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Ταταρουσάνου έπειτα από αβίαστο λάθος στο μισό της Μίλαν, με τον Τεό Ερναντές να στέκεται άτυχος και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Η Μίλαν έδειχνε να χάνει σε εκείνο το σημείο τη συγκέντρωσή της, γλίτωσε από ένα δεύτερο γκολ στο 5΄και τελικά το πλήρωσε στο 23΄όταν ο Μπασιρότο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με κεφαλιά. Με την πλάτη στον τοίχο πλέον, η Μίλαν αναγκάστηκε να ανέβει αλλά Πομπέγκα και Ζιρού δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο.

Οι Ροσονέρι ωστόσο ενέτειναν την πίεση τους στο β΄μέρος και τελικά γεύτηκαν τους καρπούς της επιτυχίας τους μέσα σε ένα ονειρικό 12λεπτο. Αρχικά στο 58΄ο Λεάο αιφνιδίασε τον αντίπαλο γκολκίπερ με πλασέ στην κλειστή γωνία, ενώ στο 70΄ο Καλάμπρια πήρε ολομόναχος την κεφαλιά στην περιοχή και επανέφερε την ισορροπία. Ακόμα και με περίπου 25 λεπτά να απομένουν ωστόσο στο ρολόι, το γκολ της νίκης και της ολικής ανατροπής δεν ήρθε ποτέ για τους Ροσονέρι.

Κάπως έτσι το τελικό σφύριγμα σήμανε μια νέα απώλεια βαθμών για τους παίκτες του Πιόλι που δείχνουν να... ξεμένουν από καύσιμα, επιτρέποντας τη Νάπολι να πιστεύει όλο και περισσότερο στην επιστροφή στο θρόνο έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια!

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (86΄Κιάερ), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντές (46΄Ντεστ), Πομπέγκα (86΄Βρανξ), Μπενασέρ, Σαλεμάκερς (46΄Μεσίας), Μπραΐμ Ντίαθ (69΄Οριγκί), Λεάο, Ζιρού

Αγχώθηκε... αλλά πήρε το «διπλό» η Μόντσα

Σημαντική εκτός έδρας νίκη μπόρεσε να πάρει η Μόντσα, η οποία επικράτησε της Κρεμονέζε με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 19' βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 χάρη στο γκολ του Κιούρια από κοντά και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καπράρι. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα, στο 55ο λεπτό τελείωσε ιδανικά την όμορφη ομαδική ενέργεια, κάνοντας το 3-0. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους αλλά το γκολ των Τσοφάνι στο 67'΄και Ντέσερς στο 83' δεν στάθηκαν αρκετά για να τους δώσουν κάτι από το ματς. Στην 11η θέση της Serie A ανέβηκε η Μόντσα, με την Κρεμονέζε να παραμένει 20η.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image