Serie A: Η Ίντερ απάντησε με εξάρα στο γκολ του Λυκογιάννη, γκέλες για Ρόμα και Αταλάντα

Serie A: Η Ίντερ απάντησε με εξάρα στο γκολ του Λυκογιάννη, γκέλες για Ρόμα και Αταλάντα

Νίκος Κικίδης
Serie A: Η Ίντερ απάντησε με εξάρα στο γκολ του Λυκογιάννη, γκέλες για Ρόμα και Αταλάντα

bet365

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπάμπη Λυκογιάννη, η Ίντερ τελικά συνέτριψε 6-1 την Μπολόνια και... συνήλθε για τα καλά από το «χαστούκι» στο Derby d'Italia! Γκέλα για τη Ρόμα, νέα ήττα για Αταλάντα.

Έψαχνε το κατάλληλο «θύμα» ώστε να εξωτερικεύσει το θυμό της μετά την ήττα κόντρα στη Γιουβέντους και η Μπολόνια αποδείχθηκε μια ιδανική ευκαιρία! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπάμπη Λυκογιάννη, η Ίντερ διέσυρε τους Ροσομπλού με το εκκωφαντικό 6-1, απέδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο πως δεν επηρεάστηκε από το «χαστούκι» στο ντέρμπι και πάτησε ξανά στην πρώτη τετράδα της Serie A.

Αφού ο Λυκογιάννης έβαλε μπροστά τη Μπολόνια στο 22΄έπειτα από σουτ του Ορσολίνι που κόντραρε πάνω του και άλλαξε πορεία, η Ίντερ ανέβασε ταχύτητα και έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στην ανατροπή! Αρχικά ο Τζέκο ισοφάρισε στο 26΄, ο Ντιμάρκο έγραψε το 2-1 στο 36΄και έξι λεπτά αργότερα ο Λαουτάρο ολοκλήρωσε ένα θετικό α΄μέρος για τους Νερατζούρι που βάδιζαν προς μια άνετη νίκη.

Η εικόνα δεν άλλαξε με την επιστροφή των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, αφού η Ίντερ φρόντισε να φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα ακόμα τρεις φορές και να σφραγίσει το τρίποντο με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Ο Ντιμάρκο χτύπησε ξναά στο 48΄για το 4-1, ο Τσαλχάνογλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε συνέχεια στο πάρτι, ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Γκόσενς στο 76΄.

Στραβοπάτημα για Ρόμα και Αταλάντα

Σε πλήρη αντιδιαστολή με την Ίντερ βρέθηκαν Ρόμα και Αταλάντα που παρέμειναν μακριά από τη νίκη για δεύτερη σερί αγωνιστική και έχασαν έδαφος στη μάχη της τετράδας. Στο Σασουόλο, οι Τζιαλορόσι έμειναν στο 1-1 απέναντι στην ομάδα του Κυριακόπουλου (βασικός για 88 λεπτά) και περιορίστηκαν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Παρά το προβάδισμα με τον Έιμπραχαμ στο 80΄, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πέντε λεπτά αργότερα με τον Πιναμόντι που υπέγραψε την ισοπαλία.

Από την πλευρά της η Αταλάντα γνώρισε την ήττα με 2-1 στην έδρα της Λέτσε και έπεσε στην 5η θέση. Τα γκολ των Μπασιρότο (27΄) και Ντι Φραντσέσκο (29΄) ήταν αρκετά για να χαρίσουν τη νίκη στους γηπεδούχους, με τους Μπεργκαμάσκι απλώς να μειώνουν με σκόρερ τον Ζαπάτα στο 40΄.

Νίκες για Φιορεντίνα και Τορίνο

Στη Φλωρεντία, η Φιορεντίνα επικράτησε 2-1 της Σαλερνιτάνα και την προσπέρασε στη βαθμολογία για να ανέβει στη 10η θέση. Το γκολ του Μποναβεντούρα στο 10΄έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, προτού η Σαλερνιτάνα απαντήσει στο 55΄με τον Ντιά. Το γκολ της νίκης τελικά σημείωσε ο Λούκα Γιόβιτς για να διαμορφώσει το 2-1 και να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα της ομάδας του.

Νίκη και για την Τορίνο που επιβλήθηκε 2-0 της Σαμπντόρια και ανέβηκε στην 9η θέση. Τα γκολ των Ράντονιτς (59΄) και Βλάσιτς (59΄) αρκούσαν στους γηπεδούχους για να κάμψουν την αντίσταση των Γενοβέζων που παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα