Λέτσε - Γιουβέντους 0-1: «Απόδραση» με το μαγικό δεξί του Φατζόλι (vid)

Νίκος Κικίδης
Λέτσε - Γιουβέντους 0-1: «Απόδραση» με το μαγικό δεξί του Φατζόλι (vid)

bet365

Μπορεί να κινήθηκε ξανά σε ρηχά νερά, όμως το απίθανο curler του Φατζόλι χάρισε στη Γιουβέντους το διπλό στην έδρα της Λέτσε (0-1) και την επανέφερε στο δρόμο των επιτυχιών.

Χρειαζόταν μια αντίδραση. Μια απόδειξη πως έχει σφυγμό μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της από τους ομίλους του Champions League, με το ραντεβού κόντρα στη Λέτσε να στέκεται στο καλεντάρι σαν μια ιδανική ευκαιρία. Και μπορεί πράγματι να... δεινοπάθησε, να κινήθηκε ξανά σε ρηχά νερά, όμως η γκολάρα του νεαρού Φατζόλι ήταν αρκετή για να οδηγήσει τη Γιουβέντους στην απαραίτητη νίκη με 1-0 που υπόσχεται να της προσφέρει μια πρόσκαιρη ηρεμία.

Ούτως ή άλλως σε πρώτη φάση αυτό που αρκούσε στη Γιουβέντους ήταν οι τρεις βαθμοί. Προφανώς και μια καλή εμφάνιση θα ολοκλήρωνε έναν ονειρικό συνδυασμό για τους οπαδούς των Μπιανκονέρι όμως για την ώρα μετράει το τρίποντο που τους κρατάει στη ζωή. Παρά το ζωηρό ξεκίνημα άλλωστε η Λέτσε είχε δείξει πως δεν πρόκειται να αφήσει πολλά περιθώρια κυριαρχίας στη Γιουβέντους, η οποία καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα περιορίστηκε σε μια φλύαρη κατοχή.

Το πρώτο μέρος πέρασε ανεπιστρεπτί, με τη Γηραιά Κυρία να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με σέντρες του Κουαδράδο, οι οποίες ωστόσο αποτέλεσαν εύκολη λεία για την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Αλέγκρι αποφάσισε να ανανεώσει στο ημίχρονο την ομάδα του με φρέσκα πόδια και στο 46΄πέρασε στο ματς τον Φατζόλι που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή. Στο 73΄και σε μια ανύποπτη φάση, ο νεαρός Ιταλός έπιασε απίθανο curler με το δεξί με τη μπάλα να χτυπά αρχικά στο δοκάρι κι από εκεί να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων ανάγκασε τη Λέτσε να πάρει ρίσκα και να ψάξει την ισοφάριση, την οποία μάλιστα άγγιξε στο 89΄με συρτό σουτ του Χούλμαντ που κατέληξε ωστόσο στο κάθετο δοκάρι! Η Γιουβέντους άντεξε στη συνέχεια στην πίεση των τελευταίων λεπτών και κλείδωσε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο από άποψη ψυχολογίας που την έφερε στην 6η θέση της Serie A.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Γκάτι, Ντανίλο, Άλεξ Σάντρο, ΜακΚένι (46΄Φατζόλι), Ραμπιό, Σούλε (84΄Μπονούτσι), Κόστιτς (72΄Ίλινγκ), Μιρέτι (62΄Κιν), Μίλικ

 

SERIE A Τελευταία Νέα