Μόντσα - Γιουβέντους 1-0: «Δράμα» η Κυρία, πρώτη νίκη της ομάδας του Μπερλουσκόνι στη Serie A (vid)

Μόντσα - Γιουβέντους 1-0: «Δράμα» η Κυρία, πρώτη νίκη της ομάδας του Μπερλουσκόνι στη Serie A (vid)

bet365

Γιουβέντους σε κρίση. Με τον Ντι Μαρία να την «κρεμάει» στο 41' αφήνοντάς τη με δέκα παίκτες και το κακό της πρόσωπο να κυριαρχεί ξανά, η Γηραιά Κυρία χάρισε στη Μόντσα την πρώτη της νίκη στη Serie A (1-0) και ο Μαξ Αλέγκρι βρίσκεται στα «σχοινιά». Νίκες για Φιορεντίνα-Λάτσιο.

Η διοίκηση της Γιουβέντους και ο Μαξ Αλέγκρι επικοινωνούσαν με κάθε τρόπο πως δεν σκέφτονται το ενδεχόμενο πρόωρου «διαζυγίου». Ο καθρέφτης του αγωνιστικού χώρου, όμως, διαλύει οποιαδήποτε προσπάθεια σύμπλευσης των Μπιανκονέρι με τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος είδε από τις εξέδρες (αποβλήθηκε στο φινάλε του Γιουβέντους-Σαλερνιτάνα) την ομάδα του να χάνει σε ένα ακόμα ματς, αυτή τη φορά στην έδρα της Μόντσα των Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι, η οποία πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στη Serie A (1-0)!

Λίγες μέρες μετά την ήττα από την Μπενφίκα στο Τορίνο για το Champions League, η Γιούβε ολοκλήρωσε και τυπικά τις υποχρεώσεις της για τον μήνα Σεπτέμβριο χωρίς νίκη. Τα δημιουργικά προβλήματα των Μπιανκονέρι έκαναν την εμφάνισή τους και στο «Μπριάντεο», όπου σε ολόκληρο το πρώτο μέρος έφτιαξαν ελάχιστες καλές στιγμές και μόλις μία στον στόχο.

Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο «εφιαλτική» λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Άνχελ Ντι Μαρία, σε μια αψυχολόγητη ενέργεια, χτύπησε στο στήθος τον Ίτσο με αγκωνιά όντας εκνευρισμένος από το μαρκάρισμά του και μοιραία είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με λιγότερο παίκτη και την ψυχολογία κοντά στα τάρταρα, η παρέα του ωσεί παρόντα Βλάχοβιτς (απουσίασε ο επίσης τιμωρημένος Μίλικ) έδωσε άθελά της το σύνθημα στους γηπεδούχους να κυνηγήσουν το τρίποντο, παίρνοντας τα ηνία στο β' μέρος. Και στο 74', ο Γκίτκιαερ τιμώρησε τη νωθρή άμυνα των Τορινέζων, ευστοχώντας με προβολή ανάμεσα σε Μπρέμερ και Γκάτι στη μικρή περιοχή για το 1-0.

Στη μεγαλύτερή της στιγμή για την ισοφάριση, ο Μόισε Κεν σπατάλησε την εξαιρετική ενέργεια και συστημένη σέντρα του ΜακΚένι στην καρδιά της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Ντι Γκρεγκόριο. Το 1-0, λοιπόν έμεινε μέχρι τέλους, σφραγίζοντας την παρθενική νίκη της Μόντσα στην ιστορία της στη Serie A. Η προηγούμενη νεοφώτιστη που είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο απέναντι στη Γιούβε ήταν η... Κατάντζαρο πριν από 51 χρόνια. Πλέον, η Γιουβέντους βρίσκεται στο -6 από την κορυφή, κάτι που δεν είναι τόσο ανησυχητικό όσο η αγωνιστική κρίση που βιώνει για δεύτερη σερί σεζόν στο ξεκίνημα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντε Σίλιο (86' Σούλε), ΜακΚένι, Παρέδες, Μιρέτι (86' Φατζιόλι), Κόστιτς (Κεν 78'), Ντι Μαρία, Βλάχοβιτς

Επιτέλους νίκη η Φιορεντίνα, τεσσάρα με Ιμόμπιλε για Λάτσιο

Ένας μήνας μακριά από τη νίκη ήταν υπερβολικό διάστημα για τη Φιορεντίνα. Μετά από οκτώ αγώνες σε Ιταλία κι Ευρώπη, οι Βιόλα επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών επικρατώντας της Βερόνα με 2-0 και κοίταξαν και πάλι προς τα πάνω στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Ικονέ στο 13' και ο Νικολάς Γκονσάλες στο 90' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ (χαμένο πέναλτι του Μπιράγκι στο 26') και διατήρησαν από την άλλη τους «Έλληνες» στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.

Την ίδια ώρα, η Λάτσιο πανηγύριζε το πρώτο της φετινό διπλό με το ευρύ 4-0 στην έδρα της Κρεμονέζε. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πήρε από το χέρι τους Λατσιάλι και με δύο γκολ σε έξι λεπτά (7'-13') αλλά και μία ασίστ στον Πέδρο για το τελικό σκορ στο 79', έβαλε την υπογραφή του σε άλλο ένα τρίποντο για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Ενδιάμεσα σκόραρε και ο «διόσκουρος» του Ιταλού killer, ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45+2'). Στους 14 βαθμούς και το -2 από την πρωτοπόρο Ουντινέζε οι Ρωμαίοι, μόλις δύο βαθμούς συγκομιδή η Κρεμονέζε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα