Ντιμπάλα: Η εμπιστοσύνη στον Μουρίνιο, ο Έιμπραχαμ και ο πρωταθλητισμός (vids)

Ντιμπάλα: Η εμπιστοσύνη στον Μουρίνιο, ο Έιμπραχαμ και ο πρωταθλητισμός (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντιμπάλα: Η εμπιστοσύνη στον Μουρίνιο, ο Έιμπραχαμ και ο πρωταθλητισμός (vids)

bet365

Γκολ και ασίστ στον Έιμπραχαμ απέναντι στην Έμπολι. Χαμόγελο και πανηγυρισμοί με την... μάσκα του Gladiator. Ο Πάουλο Ντιμπάλα πήρε το ρίσκο το καλοκαίρι και προς το παρόν του βγαίνει σε καλό.

Ο La Joya είναι χαρούμενος στη Ρώμη. Ο Τάμι Έιμπραχαμ του στέλνει τα φιλιά του για τη βοήθεια που του προσφέρει και ο Αργεντινός το έκανε ξανά και στην εξόρμηση με την Έμπολι για να καταφέρει η Ρόμα να βγάλει το βράδυ της Δευτέρας δίχως βαθμολογική απώλεια.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα σκόραρε εκτός περιοχής, έκανε και μια ασίστ στον Άγγλο επιθετικό της ομάδας του και κάπως έτσι οι «τζιαλορόσι» ξεπέρασαν τις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Europa League για να ξαναπάρουν ψυχολογία.

  • Το στιγμιότυπο με το φιλί στο χέρι και το ένστικτο για το άγνωστο

Μια φωτογραφία που έγινε viral το προηγούμενο διάστημα αποτυπώνει τον Πάουλο Ντιμπάλα να φιλάει το χέρι του Ζοσέ Μουρίνιο γεμάτος ευγνωμοσύνη για ό,τι βιώνει ποδοσφαιρικά αυτή την περίοδο. Και προφανώς ο Πορτογάλος κόουτς καταλαβαίνει ότι αν έχεις έναν παίκτη τόσο χαρούμενο, τότε σίγουρα θα περιμένει από εκείνον να κάνει και τα αντίστοιχα θετικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

«Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό και καμία ανασφάλεια για το άγνωστο στο οποίο θα συμμετείχα» είπε ο Αργεντινός για τον προπονητή του, με τον παλαίμαχο Ιταλό αμυντικό, Μάρκο Ματεράτσι, να εξηγεί πως: «Είναι τρομερά δύσκολο να πεις κανείς “όχι” στον Μουρίνιο και καταλαβαίνω τον Ντιμπάλα».

Ο άλλοτε στόπερ των «νερατζούρι» είχε δημιουργήσει και έχει διατηρήσει εξαιρετική φιλική σχέση με τον Πορτογάλο, με τον οποίο φυσικά είχαν κατακτήσει το τρεμπλ του 2010 και έκλαιγαν ο ένας στον ώμο του άλλου μετά το ευρωπαϊκό τρόπαιο κόντρα στην Μπάγερν...

  • Η αποδοτική συνεργασία με τον Έιμπραχαμ

Τον έναν, ο Ζοσέ Μουρίνιο τον έχει ήδη σαν παιδί του. Τον εμπιστεύθηκε να τον πάρει μαζί του στη Ρώμη το καλοκαίρι του 2021, τον είχε προσέξει και εκτιμήσει από τη δεύτερη ομάδα της Τσέλσι και ο Τάμι Έιμπραχαμ αισθάνεται ευλογημένος που ο Πορτογάλος τον πίστεψε. Από την περασμένη σεζόν ο Τάμι κάνει εκπληκτικά πράγματα και πλέον φέτος στο πλευρό του και τον Πάουλο Ντιμπάλα.

Ο La Joya τείνει να γίνει ακόμα ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του άλλοτε special one κόουτς, με τη συνεργασία που έχει καταφέρει να χτίσει παρέα με τον Έιμπραχαμ να συμβάλλει στη φετινή πορεία της Ρόμα. Πέντε γκολ και τρεις ασίστ έχουν καταγράψει συνολικά οι δύο ποδοσφαιριστές στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια που έχουν βρεθεί μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Και φυσικά χάρη σ' εκείνους οι «τζιαλορόσι» έφυγαν το βράδυ της Δευτέρας με τους τρεις βαθμούς από την Έμπολι.

  • Οι περσινές εμπειρίες, το Europa Conference League και το κυνήγι του τίτλου

Η Ρόμα κατάφερε να προσφέρει στον Μουρίνιο την κατάκτηση του πρώτου ιστορικά τίτλου του Europa Conference League, για να γίνει ο Πορτογάλος ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει το τρόπαιο σε κάθε διοργάνωση της UEFA. Αυτή η επιτυχία είναι λογικό να ανέβασε και τους δείκτες του επιπέδου της Ρόμα και του τρόπου με τον οποίο την αντιλαμβάνονται πλέον οι αντίπαλοί της, παρά τις «στραβές» που προέκυψαν πέρυσι, όπως επίσης και την πρόσφατη τεσσάρα από την Ουντινέζε και την ήττα από την Λουντογκόρετς.

Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή λέει πως η ομάδα της Αιώνιας πόλης είναι στο -1 από την κορυφή της Serie A και το κλίμα έχει αλλάξει παντελώς. Ο πρωταθλητισμός είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος, είναι η λέξη που χρησιμοποιούν τα ιταλικά Media για τον σύλλογο, με τον Ντιμπάλα όμως να γνωρίζει πως να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Ναι, όλοι θέλουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και έχουμε και αρκετή εμπειρία πλέον στο ρόστερ. Πρέπει όμως να παραμείνουμε προσγειωμένοι και ήρεμοι. Ναι μεν κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε ματς, όμως πρώτα πρέπει να χτίσουμε αυτή τη νοοτροπία του νικητή κι έπειτα να μπορούμε να μιλήσουμε για πρωταθλητισμό. Προς το παρόν αντιδράσαμε ως μεγάλη ομάδα μετά από δυο ήττες. Αυτό ήταν το ζητούμενο αυτή τη στιγμή» ήταν τα λόγια του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα