Γιουβέντους - Σαλερνιτάνα 2-2: «Τρελό» ματς στο Τορίνο, έμεινε μισή η ανατροπή για την Κυρία (vid)

Γιουβέντους - Σαλερνιτάνα 2-2: «Τρελό» ματς στο Τορίνο, έμεινε μισή η ανατροπή για την Κυρία (vid)

bet365

Γκολ ισοφάρισης στο 90+3', ακυρωμένο γκολ στο 90+4' για το 3-2, νεύρα, αποβολές. «Τρελό» ματς στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους δεν απέφυγε τους χαμένους βαθμούς από τη Σαλερνιτάνα, μένοντας στην 8η θέση και το -4 από την κορυφή.

Λίγοι φίλοι της περίμεναν πως θα περάσουν ένα «ακατάλληλο για καρδιακούς» βράδυ Κυριακής, απέναντι στη Σαλερνιτάνα. Η πραγματικότητα, όμως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η Γιουβέντους έζησε ένα από τα πιο έντονα και ψυχοφθόρα ματς της σεζόν, δίχως το happy ending που πανηγύρισε σε πρώτο χρόνο. Το 0-2 στο ημίχρονο, έγινε 2-2 στο 90+3’ και για μερικά δευτερόλεπτα άπαντες πίστεψαν πως έγινε και 3-2 στο 90+4’. Μέσω VAR το γκολ του Μίλικ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ (καλυπτόταν από παίκτη που δεν φαινόταν στο πλάνο που έδειξε η κάμερα), η αποβολή του πάντως με δεύτερη κάρτα επειδή έβγαλε φανέλα, όχι. Και το «ροντέο» ανάμεσα στους δύο πάγκους με τρεις επιπλέον αποβολές στο φινάλε (Κουαδράδο, Αλέγκρι, Φάσιο) έγραψε τον επίλογο στην οριστική γκέλα για τη Γηραιά Κυρία, που έμεινε στην 8η θέση, αν και στο -4 από την κορυφή.

Ήταν ένα ματς που κύλησε με τον χειρότερο τρόπο για τους Μπιανκονέρι στο πρώτο μισό του. Ανούσια ως επί το πλείστον κατοχή, χωρίς ιδέες, με μοναδική φάση ένα σουτ του Μιρέτι και το ακυρωθέν γκολ του Βλάχοβιτς στο 39’. Ενδιάμεσα, ένας, για λίγο μόνο, πρώην του παρελθόντος, ο Αντόνιο Καντρέβα (δανεικός τη σεζόν 2009-10) είχε ανοίξει το σκορ για τους Ιππόκαμπους, τελειώνοντας τη φάση στο δεύτερο δοκάρι μετά την ασίστ πάρε-βάλε του Ματσόκι στο 18’.

Το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο στη λήξη του πρώτου μέρους, όποτε οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Μπρέμερ κι ο Πιόντεκ ευστόχησε για το 0-2. Η Γιουβέντους δεν είχε πάει ποτέ στα αποδυτήρια ενός εντός έδρας αγώνα Serie A με δύο γκολ πίσω από τον Απρίλιο του 2004 και το 1-3 τότε με τη Λέτσε, επί Μαρτσέλο Λίπι!

Ο στόχος της ανατροπής μόνο εύκολος δεν ήταν. Ο οιωνός, όμως, βρέθηκε στο 51’, με τον Μπρέμερ να διορθώνει το λάθος στη φάση του πέναλτι και να μειώνει σε 1-2 από άλλη μια φετινή ασίστ του Φίλιπ Κόστιτς. Από κει και πέρα, οι προσπάθειες των Μπιανκονέρι δεν είχαν αποτέλεσμα, με τον Σέπε να είναι επίσης καθοριστικός σε όποια περίπτωση χρειάστηκε. Στο 90+1’, όμως, η ανατροπή του Βιλένα στον Σάντρο έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στη Γιούβε για την ισοφάριση. Κατόπιν VAR, ο capitano Λεονάρντο Μπονούτσι ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Σέπε, αλλά στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σάλπισε το σύνθημα της μίνι-αντεπίθεσης. Κι αυτό διότι στην αμέσως επόμενη φάση, από κόρνερ του Κουαδράδο και κεφαλιά του Μίλικ στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κατέληξε και πάλι στα δίχτυα, με τον Πολωνό να βάζει… φωτιά στο «Juventus Stadium».

Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης που σκόραρε το πέναλτι, Μπονούτσι, ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης του ματς, αφού μπήκε στην πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και μέσω VAR διαπιστώθηκε πως ήταν εκτεθειμένος. Κάτι το οποίο βέβαια αποδείχθηκε λανθασμένο, μια και καλυπτόταν από τον Καντρέβα που βρισκόταν κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ. Το 3-2 ακυρώθηκε, η δεύτερη κίτρινη στον Μίλικ επειδή έβγαλε τη φανέλα παρέμεινε και ξαφνικά ξέσπασε «σύρραξη» μεταξύ των δύο πάγκων και των παικτών. Αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν με απευθείας κόκκινη κάρτα εκτός γηπέδου ο Χουάν Κουαδράδο, ο Φεντερίκο Φάσιο και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η καρέκλα του οποίου μετά και το τελικό αποτέλεσμα (2-2) φέρεται να… τρίζει.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντε Σίλιο (63’ Σάντρο), Μπονούτσι, Μπρέμερ, Κουαδράδο (85’ Σούλε), Παρέδες, Μιρέτι (63’ Φατζιόλι), ΜακΚένι, Κόστιτς (79’ Ντανίλο), Κεν (46’ Μίλικ), Βλάχοβιτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα