Έμπολι - Νάπολι 3-2: «Αυτοκτονία» των Παρτενοπέι κι εκτός διεκδίκησης τίτλου (vid)

Έμπολι - Νάπολι 3-2: «Αυτοκτονία» των Παρτενοπέι κι εκτός διεκδίκησης τίτλου (vid)

Newsroom
Έμπολι - Νάπολι 3-2: «Αυτοκτονία» των Παρτενοπέι κι εκτός διεκδίκησης τίτλου (vid)

bet365

Η Νάπολι το κατάφερε κι αυτό. Παρά το ότι μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με προβάδισμα δύο τερμάτων, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι κατέρρευσε και με παιδικά λάθη επέτρεψε στην Έμπολι να γυρίσει το ματς μέσα σε επτά λεπτά (3-2), αφήνοντάς την εκτός κούρσας του τίτλου.

Απίστευτο κι όμως... ναπολιτάνικο. Η Νάπολι ξεπέρασε τον εαυτό της στην... αυτοκαταστροφή και μετά τα εντός έδρας στραβοπατήματα κόντρα σε Φιορεντίνα και Ρόμα (με γκολ ισοφάρισης στο 90'+), «αυτοκτόνησε» στην έδρα της Έμπολι, χάνοντας ματς στο οποίο προηγείτο με δύο γκολ διαφορά μέχρι το 80' (3-2)!

Το τελειωτικό, όπως όλα δείχνουν, «χτύπημα» για τους Παρτενοπέι στην κούρσα του τίτλου ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε. Σε πρώτο χρόνο όλα μαρτυρούσαν πως η ομάδα του Σπαλέτι θα επιστρέψει στα τρίποντα και θα παραμείνει «ζωντανή». Είχε, άλλωστε, φροντίσει γι’ αυτό, ανοίγοντας το σκορ σε καθοριστικό σημείο, ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με πλασέ του Μέρτενς στην κίνηση. Κι ο Λορέντσο Ινσίνιε έκανε φαινομενικά ακόμα πιο ασφαλές το προβάδισμα της ομάδας του στο 53’ με διαγώνιο σουτ, με τη Νάπολι να αφηψά ως εκείνο το σημείο τις κακές καιρικές συνθήκες και το λασπωμένο τερέν.

Ωστόσο, η εικόνα του ματς «τσαλακώθηκε» απότομα και η Έμπολι φρόντισε να την ξανασχεδιάσει από την αρχή. Χρειάστηκε γι’ αυτό να αυξήσει την πίεσή της και να αρχίσουν να μοιράζουν «δώρα» οι παίκτες των Παρτενοπέι. Μπαίνοντας στο 80ο λεπτό, από κόντρα του Ραχμάνι η μπάλα έφτασε στον ανενόχλητο Χέντερσον μέσα στην περιοχή, ο οποίος σάλπισε το σύνθημα της αντεπίθεσης μειώνοντας σε 1-2. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μέρετ υπέπεσε σε μία από τις γκέλες, αν όχι τη γκέλα της χρονιάς στο Campionato. Καθυστέρησε να απομακρύνει τη μπάλα από τα πόδια του, αδράνησε και ο Πιναμόντι με πανέξυπνη προβολή έστειλε απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Και πριν καλά-καλά συνέλθει η άμυνα της Νάπολι από το κάζο, η Έμπολι πέτυχε την ολική ανατροπή στο 87’ με δεύτερο γκολ του «χρυσού» σκόρερ, Πιναμόντι σε «φαρμακερή» αντεπίθεση, προκαλώντας το απόλυτο κοντράστ στους δύο πάγκους και τις εξέδρες.

Αυτό που πέτυχε η Έμπολι, να γυρίσει δηλαδή παιχνίδι στο οποίο έχανε με 2-0 μέχρι το 79’, συνέβη μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της Serie A, μετά την Ίντερ το 2005 και τη Σαμπντόρια το 2016. Έτσι, η Νάπολι αντί να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, την αφήνει να μεγαλώσει κι άλλο, καθώς Ίντερ και Μίλαν έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν με +8 και +7 αντίστοιχα και να μετατρέψουν την κούρσα τίτλου σε κούρσα για δύο, στο φινάλε. Από την άλλη, η Έμπολι με αυτή την ανέλπιστη νίκη επέστρεψε στα τρίποντα μετά τον περασμένο Δεκέμβριο και πάλι απέναντι στη Νάπολι (!) και σχεδόν «κλείδωσε» την παρουσία της στη Serie A και την επόμενη σεζόν.

Ισοπαλία για τις... ασφαλείς, Μπολόνια και Ουντινέζε

Άνετες από καιρό, με την παραμονή σχεδόν εξασφαλισμένη και μαθηματικά, Μπολόνια και Ουντινέζε έμειναν στην ισορροπία (2-2) και συνέχισαν χέρι-χέρι την πορεία τους στη μέση της κατάταξης. Οι Ροσομπλού προηγήθηκαν με τον Χίκι στο 6', οι Μπιανκονέρι, ανέτρεψαν το σκορ χάρη στα γκολ των Ουντότζι (25') και Σαξές (46'), αλλά τον τελευταίο λόγο είχαν οι γηπεδούχοι ισοφαρίζοντας για το τελικό 2-2 με τον Σανσόνε στο 59'.

 

SERIE A Τελευταία Νέα