Γιουβέντους - Σπέτσια 1-0: Νίκη με ζόρι και... κλεφτές ματιές στην τριάδα (vid)

Ρίσκαρε πολύ, αλλά η παθητική Γιουβέντους πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Σπέτσια (1-0), έμεινε για 14ο σερί ματς αήττητη στη Serie A και δειλά-δειλά στρέφει το βλέμμα της προς την πρώτη τριάδα (-5).

Βρήκε το γκολ από νωρίς, επαναπαύθηκε σ’ αυτό στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν το πλήρωσε και τελικά η Γιουβέντους συνέχισε νικηφόρα την αναρρίχησή της προς την πρώτη τριάδα. Με γκολ του Άλβαρο Μοράτα και παρά την παθητική στάση τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι Μπιανκονέρι επικράτησαν έστω και δύσκολα της μαχητικής Σπέτσια (1-0) και διεύρυναν το αήττητο σερί τους στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο «ρετιρέ» των Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι (στο -5 από τις δύο τελευταίες).

Δεν χρειάζεται άλλο στοιχείο για να καταλάβει κανείς ότι η Γιούβε δεν βρέθηκε σε… τρελά κέφια. Αρκεί το ότι για πρώτη φορά στη φετινή Serie A, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν κατέγραψε ούτε ένα σουτ! Η Γηραιά Κυρία ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μοράτα από το 21ο λεπτό, σε άμεση αντεπίθεση με τρεις πάσες μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και ασίστ του Λοκατέλι για το ιδανικό πλασέ του Ισπανού.

Κι αφού πέτυχε τον σκοπό της, προοδευτικά η ομάδα του Αλέγκρι οπισθοχώρησε και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στους φιλοξενούμενους. Το φινάλε τη βρήκε χωρίς τελική εντός εστίας στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ χρειάστηκε σε μερικές πτώσεις και ο Σέζνι για να κρατήσει το μηδέν, με σημαντικότερη επέμβαση αυτή στο τετ-α-τετ με τον Αγκουντέλο στο 80’.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Πελεγκρίνι (63’ Μπερναρντέσκι), Κουαδράδο, Αρτούρ, Λοκατέλι, Ραμπιό, Βλάχοβιτς (85' Κεν), Μοράτα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image