Κάλιαρι - Νάπολι 1-1: Χ-αμένη ευκαιρία κορυφής για τους Παρτενοπέι (vid)

Κάλιαρι - Νάπολι 1-1: Χ-αμένη ευκαιρία κορυφής για τους Παρτενοπέι (vid)

bet365

Μετά τις γκέλες των Μίλαν-Ίντερ, η Νάπολι άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να ισοφαρίσει τους Ροσονέρι στην κορυφή, γλιτώνοντας, μάλιστα, την ήττα απέναντι στην Κάλιαρι (1-1) στο 87' με γκολ του Οσιμέν.

Όλα λειτουργούσαν υπέρ της για ένα διήμερο. Η πρωτοπόρος Μίλαν γκέλαρε στην έδρα της ουραγού Σαλερνιτάνα, το «αφεντικό» και φαβορί για το back-to-back, Ίντερ, προδόθηκε εντός έδρας από τον «φονιά» των μεγάλων που λέγεται Σασουόλο κι έτσι η Νάπολι είχε μπροστά της μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να πιάσει κορυφή και να πάρει το μομέντουμ του τίτλου στον δικό της έλεγχο. Το στραβοπάτημα, όμως, αποδείχθηκε... κολλητικό από διεκδικήτρια σε διεκδικήτρια, οι Παρτενοπέι έχασαν βαθμούς στην έδρα της 18ης Κάλιαρι και για καλή τους τύχη στο φινάλε γλίτωσαν τον έναν βαθμό χάρη στον Βίκτορ Οσιμέν (1-1).

Ο Σπαλέτι υποχρεώθηκε σε πειραματική αρχική 11άδα λόγω των μαζεμένων τραυματισμών αλλά και για να κρατήσει φρέσκα πόδια για τη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα. Η Νάπολι φάνηκε από την αρχή πως δεν είχε ισορροπία και προοδευτικά οι Ροσομπλού γίνονταν όλο και περισσότερο επικίνδυνοι, εκμεταλλευόμενοι και μερικά αδικαιολόγητα λάθη από την άμυνα των Παρτενοπέι. Ο Ζοάο Πέδρο είχε τη μεγαλύτερη στιγμή όταν μετά από κλέψιμο στη μεγάλη περιοχή, αστόχησε στο τελείωμα προ του Οσπίνα.

Η εικόνα του ματς, όμως, δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος κι από ένα λάθος του Κολομβιανού κίπερ, η Κάλιαρι πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 58', ο Περέιρο σούταρε φαλτσαριστά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Οσπίνα ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά και την άφησε να περάσει πάνω από τα χέρια του για το 1-0. Αν δεν υπήρχε ο Οσπίνα, βέβαια, το σκορ θα μπορούσε να έχει εκτοξευτεί, καθώς είπε «όχι» σε κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο με... ελεύθερο το μισό τέρμα και σε φανταστικό σόλο του Ράζβαν Μάριν στο 86'.

Κι αφού δεν έγινε ποτέ το 2-0, η Νάπολι ευτύχησε να βρει την ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα, χάρη στον «killer» Βίκτορ Οσιμέν. Ο Νιγηριανός εκτέλεσε με καρφωτή κεφαλιά από τη σέντρα του Ρούι, νίκησε τον Κράνιο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, το οποίο μπορεί να μην ήταν ιδανικό αποτέλεσμα για τη Νάπολι, αλλά ακόμα κι έτσι την κρατά σε απόσταση δύο βαθμών από τη Μίλαν και ισόβαθμη με την Ίντερ με ματς περισσότερο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα