Αταλάντα - Ρόμα 1-4: Τα αστέρια του Μουρίνιο έκαναν... πάρτι στο Μπέργκαμο! (vid)

Αταλάντα - Ρόμα 1-4: Τα αστέρια του Μουρίνιο έκαναν... πάρτι στο Μπέργκαμο! (vid)

bet365

Μετά από δυόμιση μήνες, η Αταλάντα γνώρισε την πρώτη της ήττα στη Serie A και ήταν συντριβή! Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έιμπραχαμ, πήρε εμφατικό διπλό στο Μπέργκαμο (1-4) κόντρα στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού!

Πριν από την κλήρωση των νοκ-άουτ του Europa League, η Αταλάντα «έτρεχε» φοβερό σερί πρωταθλητισμού στο Campionato, παραμένοντας αήττητη για εννέα διαδοχικά παιχνίδια. Στην πρώτη αναμέτρηση, ωστόσο, αφού έγινε γνωστό το ότι θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play-offs πριν από τους «16», οι Μπεργκαμάσκι υπέστησαν συντριβή στην έδρα τους, με θύτη τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο! Οι Τζιαλορόσι επικράτησαν με εμφατική τεσσάρα, ανέδειξαν όλες τις αμυντικές αδυναμίες του συνόλου του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και τους υπέβαλαν στην πρώτη ήττα εντός συνόρων από τις 3 Οκτωίρου, προσφέροντας σημαντικό υλικό προς... ανάλυση στους Ερυθρόλευκους.

Το απόγευμα φάνηκε εξαρχής πως θα είναι δύσκολο για τη «Dea». Μόλις στα 56 δευτερόλεπτα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Τζιαλορόσι, Τάμι Έιμπραχαμ έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Αταλάντα στην αντεπίθεση, κέρδισε όλες τις κόντρες και πλάσαρε με λόμπα τον Μούσο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν βάσει σχεδίου με την πρώτη ζώνη άμυνας στη μεσαία γραμμή και το πλήρωσαν με χαρακτηριστικό τρόπο. Στο 27' η ομάδα του Μουρίνιο βγήκε για άλλη μια φορά υποδειγματικά στο ανοιχτό γήπεδο, ο Τζανιόλο «έσπασε» τη μπάλα με τακουνάκι στον Βερετού και την ξαναπήρε μέσα στην περιοχή, εκθέτοντας τον αδρανή Τζιμσίτι για το 2-0 με άνετο τελείωμα.

Ο Γκασπερίνι δεν χρειάστηκε να δει περισσότερα, αντικατέστησε τον αδύναμο κρίκο, Τζιμσίτι με τον Μουριέλ στο 34' και ο Κολομβιανός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σκόραρε μετά από σουτ που κόντραρε και μπέρδεψε τον Πατρίσιο και ισοφάρισε τον Αλεσάντρο Μάτρι με τα περισσότερα γκολ στη Serie A ερχόμενος από τον πάγκο (25)!

Η Ρόμα, όμως, ήξερε ότι με την τακτική του πρώτου μέρους θα είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει. Κι αφού στο 68' το γκολ της Αταλάντα για το 2-2 ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Παλομίνο, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στην τελειωτική φάση του σχεδίου τους. Από στημένη μπάλα, άλλη μια αχίλλειος πτέρνα των Μπεργκαμάσκι στο ματς, ο Σμόλινγκ βγήκε πρώτος στην πορεία της και με προβολή έκανε το 1-3. Η «χαριστική βολή» δόθηκε στο 82' από τον Έιμπραχαμ, ο οποίος εκτέλεσε σε δεύτερο χρόνο τον Μούσο για το τελικό 1-4. Μεγάλη νίκη για τη Ρόμα που έπιασε προσωρινά την 5η θέση, προβληματική εμφάνιση και «καμπανάκι» για την Αταλάντα που υποχώρησε στο -6 από την κορυφή.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι (34' Μουριέλ), Χάτεμπουρ (79' Τζαπακόστα), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Πετσέλα (78' , Ίλιτσιτς (46' Μαλινόφσκι), Πάσαλιτς (64' Μίραντσουκ), Ζαπάτα

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Κάρσντορπ, Βερετού (90+1' Κουμπούλα), Κριστάντε, Μχιταριάν (88' Καλαφιόρι), Βίνα, Τζανιόλο (69' Σομουρόντοβ), Έιμπραχαμ (90+1' Μπόβε)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα