Ρόμα - Μίλαν 1-2: Ζλάταν ηγέτης και φουλ για Scudetto! (vids)

Ρόμα - Μίλαν 1-2: Ζλάταν ηγέτης και φουλ για Scudetto! (vids)

bet365

Ούτε το εμπόδιο της Ρόμα του Μουρίνιο αποδείχθηκε αρκετό. Με ηγέτη τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που σκόραρε (απευθείας φάουλ) και κέρδισε πέναλτι, η Μίλαν παρέμεινε κορυφή μαζί (1-2) με Νάπολι και απέδειξε ότι είναι και πάλι ικανή για πρωτάθλημα.

Πέρυσι είχε ξεκινήσει με το πόδι «πατημένο στο γκάζι». Φέτος που το κάνει ξανά, όμως, κάτι έχει αλλάξει. Όσο ξαφνικό ήταν το κρεσέντο στη σεζόν της πανδημίας, τόσο αρμονικά μεγαλώνει εκ νέου η Μίλαν τη φετινή σεζόν, θυμίζοντας το status των αρχών της περασμένης 10ετίας. Και ένα διπλό σαν κι αυτό στο «Ολίμπικο» (1-2), εκεί που η έτερη πρωτοπόρος Νάπολι είχε μείνει προ εβδομάδων στο 0-0, πιστοποιεί ότι οι Ροσονέρι είναι ξανά εδώ και δηλώνουν φαβορί για τον τίτλο.|

Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και το μεγαλείο του να υπογράφει έναν ακόμη θρίαμβο με απευθείας φάουλ, αλλά κι ένα σπουδαίο παράσημο καριέρας με 400 γκολ σε εθνικά πρωταθλήματα (150 στη Serie A), η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πέρασε κι από την έδρα της Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, παρέμεινε αήττητη και δεν άφησε για πολύ τους Παρτενοπέι να χαρούν τη μοναξιά της κορυφής.

Το DNA της πάλαι ποτέ πρωταθλήτριας Μίλαν περιλάμβανε Ζλάταν. Κι ο 40χρονος Σουηδός σούπερ σταρ, ανήμερα του «Halloween» ντύθηκε... Ίμπρα-Κατάμπρα, πρωταγωνιστώντας στα 58 λεπτά που έπαιξε πριν δώσει τη θέση του στον Ολιβιέ Ζιρού. Αφού προειδοποίησε με άστοχο σουτ στο 17', οκτώ λεπτά αργότερα έγραψε το 1-0 εκτελώντας με υπέροχο, χαμηλό απευθείας χτύπημα φάουλ τον Ρούι Πατρίσιο, συμπληρώνοντας το ορόσημο των 400 γκολ 22 χρόνια μετά το υπ' αριθμόν 1 στα γήπεδα της πατρίδας του με τη Μάλμε!

Στο 50', πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, δείχνοντας ότι το βράδυ στη Ρώμη θα εξελισσόταν σε προσωπική ραψωδία. Ωστόσο, μετά από έλεγχο του VAR το 0-2 ακυρώθηκε, αλλά ήταν θέμα χρόνου για να συμβεί. Και πάλι, με δική του... υπαιτιότητα. Ο Ζλάταν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μαντσίνι, ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι και δεν πήρε πίσω την απόφαση ούτε μετά την ειδοποίηση του VAR να πάει να το δει στο μόνιτορ, σε μία φάση που σήκωσε κουβέντα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φρανκ Κεσί, ο οποίος δεν λάθεψε κι έδωσε ασφαλές προβάδισμα στους Μιλανέζους.

Το φινάλε ήταν, όμως, αγχωτικό. Η αποβολή του Ερναντέζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το ανόητο «φράγμα» του εκτός περιοχής στον Πελεγκρίνι ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για αυτό, με τους παίκτες του Μουρίνιο να «βομβαρδίζουν» την εστία του Ταταρουσάνου στο τελευταίο τέταρτο, να βρίσκουν το γκολ της μείωσης με τον Ελ Σααράουϊ στο 90+3', αλλά αυτό να μην είναι αρκετό.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Κάρσντορπ (80' Σομουρόντοβ), Μαντσίνι, Ιμπάνες, Βίνια (68' Πέρεθ), Κριστάντε, Βερετού, Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν (46' Αφένα-Γκιαν), Έιμπραχαμ (63' Ελ Σααράουϊ)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (76' Ρομανιόλι), Κεσί, Σαλεμάκερς (68' Μπάλο-Τουρέ), Κρούνιτς (77' Μπακαγιόκο), Λεάο (76' Τονάλι), Ιμπραΐμοβιτς (58' Ζιρού)


Η βαθμολογία της Serie A

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα