Φιορεντίνα - Νάπολι 0-2: Αλμα προς τα αστέρια οι «παρτενοπέι» (vids)

Φιορεντίνα - Νάπολι 0-2: Αλμα προς τα αστέρια οι «παρτενοπέι» (vids)

bet365

Η Νάπολι επικράτησε με 2-0 της Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στο Champions League. Η ομάδα του Γκατούζο με νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος, κόντρα στην βαθμολογικά αδιάφορη Βερόνα, «κλειδώνει» την είσοδό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «βιόλα» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 13’ με την κεφαλιά του Βλάχοβιτς. Ωστόσο, η χαρά τους δεν διήρκησε αρκετά, καθώς ο 21χρονος άσος ήταν σε αντικανονική θέση όταν σκόραρε κι έτσι το γκολ του ακυρώθηκε. Οι «παρτενοπέι» από την άλλη ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 34’ άγγιξαν το γκολ. Ο Λορέντσο Ισνίνιε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52’ ο Μιλένκοβιτς τράβηξε από τη φανέλα τον Ραχμάνι μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο ρέφερι, αφότου συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ινσίνιε, ο Τερρατσιάνο του είπε «όχι» αλλά στην επαναφορά ο αρχηγός των «παρτενοπέι» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Νάπολι. Αυτό ήταν και το 19ο γκολ του Ινσίνιε στη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα ο 29χρονος άσος να κάνει ρεκόρ καριέρας, καθώς δεν είχε καταφέρει ποτέ του έως σήμερα να φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που δέχθηκαν προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη η ομάδα του Γκατούζο κατάφερε και διπλασίασε τα τέρματα της στο 66’. Ο Ινσίνιε, αυτή τη φορά από σκόρερ έγινε δημιουργός, έστρωσε στον Ζιελίνσκι, ο Πολωνός εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα, αφού πρώτα κόντραρε σε αντίπαλα σώματα, κατέληξε στα δίχτυα.

Το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τους «παρτενοπέι» να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση του εισιτήριου που οδηγεί στο Champions League. Πλέον το μόνο που απομένει είναι να νικήσουν και την βαθμολογική αδιάφορα Βερόνα, την τελευταία αγωνιστική, για να «σφραγίσουν» και τυπικά την είσοδό τους στα αστέρια. Από την άλλη η Φιορεντίνα μετά από αυτή την ήττα παρέμεινε στους 39 βαθμούς, ούσα στην 13η θέση της βαθμολογίας.

Φιορεντίνα: Τερρατσιάνο, Μιλένκοβιτς, Πεσέλα, Κάσερες, Βενούτι, Μποναβεντούρα (77' Καγιεχόν), Καστροβίλι (66' Εσερίκ), Μπιράγκι (66' Ιγκορ), Βλάχοβιτς, Ριμπερί (83' Κουαμέ)

Νάπολι: Μερέτ, Λορέντσο, Μανωλάς, Ραχμάνι, Χισάι, Πένια, Μπακαγιόκο, Πολιτάνο (76' Λοζάνο), Ζιελίνσκι (76' Μέρτενς), Ινσίνιε, Όσιμεν (84' Πετάνια)

 

SERIE A Τελευταία Νέα