«Θα σε κάνω διάσημο»: Ο Νιγηριανός Σίμι της Κροτόνε «έδωσε» τον ρατσιστή οπαδό που τον αποκάλεσε «γύφτο» και ευχήθηκε καρκίνο στο γιο του!

Βασίλης Τεμπέλης
Ο Νιγηριανός επιθετικός της Κροτόνε, Σίμι, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση που σοκάρει - με ευχές θανάτου στο γιο του - και αποκάλυψε το όνομα του δράστη από τα social media.

Η Κροτόνε γνώρισε την εντός έδρας ήττα (2-3) από την Μπολόνια το Σάββατο (20/3) για την 28η αγωνιστική της Serie A . Οι γηπεδούχοι - ουραγοί - βαδίζουν ολοταχώς προς τον υποβιβασμό, ωστόσο το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης του «Έτσιο Σίντα» πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Κι αυτό γιατί ο Σίμι, ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι στο 40ό λεπτό για το 2-0, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση που σοκάρει.

Ο 28χρονος Νιγηριανός έλαβε στο λογαριασμό του στα social media το εξής μήνυμα: «Στη Νιγηρία πρέπει να εξαπλωθεί η πανούκλα, γύφτε για τα σκ@τ@, να πεθάνει ο γιος σου από καρκίνο του παγκρέατος».

Ο Αφρικανός φορ «έδωσε» το όνομα του ρατσιστή οπαδού από τα social media με το εξής μήνυμα: «Ας σε κάνουμε διάσημο γιατί το αξίζεις».

Ο Σίμι γεννήθηκε στην πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Λάγος, και το 2009 τον απέκτησε η πορτογαλική Πορτιμονένσε για τα τμήματα υποδομής της. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Πορτιμάο και το 2013 τον απέκτησε η Ζιλ Βισέντε.

To 2016 επέστρεψε ως ελέυθερος στην Πορτιμονένσε, από την οποία τον απέκτησε η Κροτόνε καθώς κατέβαλε 850.000 ευρώ και τον αγόρασε. Την τρέχουσα σεζόν έχει 13 γκολ (!) σε 28 ματς στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.