Τζένοα – Γιουβέντους 1-3: Ο Ρονάλντο έπιασε 100άρα και... κέρασε τη νίκη (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Στην 100ή συμμετοχή του με τη Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε δύο φορές και καθάρισε για το 1-3 στην Τζένοα, στέλνοντας την ομάδα του στο -3 από την κορυφή.

Βρίσκεται στο Τορίνο 2,5 σεζόν και έφτασε αισίως τις 100 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Γιουβέντους. Αυτή την 100άρα φρόντισε ο ίδιος να τη γιορτάσει με δύο προσωπικά γκολ. Με το ματς κόντρα στην Τζένοα στο 1-1, ευστόχησε δύο φορές από την άσπρη βούλα, έφτασε τα 79 τέρματα με τη Γηραιά Κυρία (17 ασίστ) και με το τελικό 1-3 την έστειλε στο -3 από την κορυφή (σ.σ.: η Μίλαν με ματς λιγότερο).

Η αρχή για τους φιλοξενούμενους έγινε με τη γνωστή κίνηση και το αριστερό σουτ του Ντιμπάλα (57'), ο οποίος έτρεξε να πανηγυρίσει αγκαλιά με τον Αντρέα Πίρλο. Ωστόσο, ο πρώην Γιουβεντινος, Στουράρο, ισοφάρισε με διαγώνιο πλασέ (61'). Τελικά ο Ρονάλντο δεν είχε πρόβλημα να ευστοχήσει από τα 11 βήματα (78', 89'), για να γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος στην ιστορία που πανηγυρίζει 400 νίκες στην καριέρα του.

Τζένοα (Ρολάντο Μαράν): Περίν, Ροβέλα (82' Πάντεφ), Μπάνι, Γκολντανίγκα, Μασιέλο, Λέραγκερ, Ραντοβάνοβιτς (82' Κάζο), Πελεγκρίνι, Πιάτσα (73' Σομουρόντοβ), Στουράρο (66' Μπεχράμι), Σκαμάκα (66' Ντέστρο)

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κιέζα (84' Μπερναρντέσκι), Κουαδράδο, ΜακΚένι, Ραμπιό (67' Μοράτα), Μπεντανκούρ, Ντιμπάλα (83' Κουλουσέφσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο.