Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές «σήκωσαν» στους ώμους τον Πάολο Ρόσι (pics & vid)

Gazzetta team
Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές «σήκωσαν» στους ώμους τον Πάολο Ρόσι (pics & vid)

bet365

Υπό τις ιαχές «Ρόσι Γκολ!» και «Πάολο, Πάολο», οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 1982 μετέφεραν την σορό του Πάολο Ρόσι στην τελευταία του κατοικία.

Έξω από τον καθεδρικό ναό της Βιτσέντσα κυριαρχούσαν οι ιαχές «Ρόσι Γκολ!» και «Πάολο, Πάολο!». Αυτή την φορά, όμως, ήταν μια πικρή, μια τελευταία αποθέωση του Πάολο Ρόσι, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/12) και οι συμπαίκτες του στην Εθνική Ιταλίας, αυτή που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Εκτός από τον γιο του, Αλεσάντρο, το φέρετρο σήκωσαν οι Μάρκο Ταρντέλι, Αντόνιο Καμπρίνι, Τζαμπιέρο Μαρίνι και Αλεσάντρο Αλτομπέλι. Παρών στην κηδεία και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος τοποθέτησε πάνω στο φέρετρο μια φανέλα της εθνικής ομάδας με το «20» στην πλάτη.

«Ο Πάολο έζησε την ασθένειά του με την χάρη και την διακριτικότητα που τον χαρακτήριζαν πάντα. Το μεγαλείο του ήταν να είναι πρωταθλητής, αλλά ποτέ πρωταγωνιστής» ανέφερε στην ομιλία του ο ιερέας Πιεράντζελο Ρουάρο, προσθέτοντας πως «η πίστη του ήταν διαμορφωμένη από την καθημερινότητα, την καλοσύνη, τον σεβασμό, την απλότητα και την ταπεινότητα».

 

SERIE A Τελευταία Νέα